18|89 Fast Fine Pizza - Nytt restaurangkoncept där street möter elegans

Admin istrator 6 Apr, 2017
Mat och Restaurang Den 7 april slår ett helt nytt restaurangkoncept upp dörrarna i Mood Stockholm. 18|89 Fast Fine Pizza heter restaurangen som nu eldar igång ugnen för att servera kvalitetspizza på tre minuter i en unik atmosfär där street möter elegans. Bakom konceptet står en stark entreprenörstrio med stora planer.

18|89 är pionjärer inom det helt nya restaurangsegmentet Fast Fine vilket innebär en kontrast mellan enkel, men högkvalitativ mat, snabb leveranstid och inte minst en lyxig miljö. På restaurangen möter guld och marmorbänkar nattsvarta väggar och graffitikonst av PichiAvo, en globalt erkänd graffitiduo från Spanien.

Pizzorna serveras på endast tre minuter från beställning och gräddas i en specialdesignad ugn från Italien. Maten är komponerad under kulinarisk ledning av Michelinkrogs-kockar med bakgrund från Sverige, Frankrike, Spanien och Storbritannien. Utöver klassikerna serveras pizzor som bland annat Royal Marrakesh med mozzarella, lamm, chèvre, russin, kummin och citron och Pistacchio Parma med dadelkräm, mozzarella, parmaskinka, parmesan, ugnsrostade pistagenötter, babyspenat och balsamicoreduktion.


Prislappen för en pizza är från 95 kronor och uppåt. 18|89 har fulla rättigheter och ett litet, men välsorterat urval av viner, öl och drinkar.


Bakom konceptet 18|89 står Benjamin Westling och Christian Lagerlöf, båda med unika erfarenheter inom restaurangbranschen. Benjamin Westling är ägare av Livit Design som är världsledande inom konceptutveckling i restaurangbranschen och Christian Lagerlöf tog restaurangkedjan Vapiano till Sverige. I nästa skede klev även Lili Assefa, som driver PR-byrån Assefa Communication in. Ambitionen för restaurangen är att växa internationellt.

– 18|89 Fast Fine är en helt ny restaurangupplevelse där vi vill skapa en kontrast mellan fine-dining och fast food.
Genom att kombinera den mera lyxiga fine-dining upplevelsen med systemtänk från fast food kan vi hantera fler gäster och ha en lägre prisklass. Vi ser framemot att nu få lansera den första restaurangen och väntar med spänning på gästernas respons, säger Christian Lagerlöf, en av grundarna för 18|89 Fast Fine Pizza. 



Namnet 18|89 anspelar på ett viktigt årtal i pizzans historia. Det var då drottning Margherita besökte Neapel och bjöds på en pizza i den italienska flaggans färger med tomat, basilika och mozzarella som även döptes efter
henne – den klassiska Pizza Margherita. 

 

18|89 Fast Fine Pizza öppnar fredagen den 7 april i Mood Stockholm och rymmer 145 gäster.

Öppettider:
Mån: 11-22
Tis: 11-22
Ons: 11-23
Tors: 11-23
Fre: 11-00
Lör: 11-00
Sön: 11-22

Läs mer på http://1889.pizza.
www.instagram.com/1889fastfine/
www.facebook.com/1889fastfine/


Belle Epoque Edition Automne 2006 - en rosé cuvée i limiterad utgåva om 48 exemplar

Vin Belle Epoque Edition Automne 2006 är säsongens andra limiterade utgåva…
18 Oct, 2017

Specialbilaga The Penfolds Collection 2017 - ute nu!

Vin Nu är den här! Vår specialbilaga om Penfolds och vinerna…
17 Oct, 2017

Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet