240 flaskor Kilchoman 100% Islay 7th Edition släpptes idag - En whisky att lägga vantarna på snabbt!

Livets Goda 7 Sep, 2017
Whisky och Bourbon Kilchoman 100% Islay 7th Edition är en Single Malt Whisky som Kilchoman är ensamma om att framställa. Uttrycket ”from barley to bottle” innebär att den framställs av korn från Rockside Farm, gården där Islays minsta destilleri håller hus. Totalt nådde 240 flaskor Sverige vilka släpptes idag som webblansering på Systembolaget. Än finns några flaskor kvar vilka vi starkt rekommenderar er att lägga vantarna på - för det är en riktigt god whisky av klass!

Livets Goda provar Kilchoman 100% Islay 7th Edition
Det här är en pondusfylld 7-åring som har vunnit mycket på det senaste årets lagring, gentemot föregångaren (som också den var riktigt bra). Doften klingar fint med fat, citrus, vitpepparkryddighet och lätt rökighet med en edgie sötma som i nos känns väldigt balanserad. I smak möts vi de inledande noterna, tillsammans med en honungs-kola-toffée där sötman är perfekt integrerad. Det är en generös struktur där kryddan från faten ger en läcker snärt. Adderande toner av ceder, tobak, vanilj och kola. En Islay i en blomstrande trädgård med körsbärsblommor som är mycket elegant och exakt i den torra framtoningen. Bra längd i finishen där en hel del av ovanstående nämnt följer med.

Ett gjutet köp och vi rekommenderar er att lägga vantarna på de sista 47 flaskorna som i skrivande stund finns att tillgå. 94 poäng!

Whiskyn finner ni på Systembolaget här >>

Fakta Kilchoman 100% Islay 7th Edition
Single Malt Whisky | Ursprung: Islay, Skottland | Alkoholhalt: 50% | Storlek: 700 ml | Art.nr: 40062 | Pris: 899 kr |


Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Whisky och Bourbon Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer…
21 Feb, 2018
Artikelarkivet