320 flaskor av Umani Ronchis prestigevin till Sverige

Livets Goda 11 Apr, 2018
Vin Campo San Giorgio Conero Riserva är Umani Ronchis prestigevin på 100% Montepulciano. Ambitionen är att nå högst upp bland Marches röda toppviner och det genom endast 2 900 flaskor av årgång 2011. Campo San Giorgio Conero Riserva 2011 lanseras på Systembolaget fredagen den 13 april.

Vinet har fått högt betyg och uppmärksammats av internationell press. Druvorna, 100 procent montepulciano, kommer från två avgränsade vingårdsdelar i distriktet Conero, Marches ledande rödvinsdistrikt.

- 2011 är vår tredje årgång av Campo San Giorgio. Vi är givetvis både stolta och tacksamma för erkännande av vår ansträngning att försöka göra ett stort vin av druvan Montepulciano, säger Michele Bernetti, ägare av Umani Ronchi.

Fakta om vinet
2011 Campo San Giorgio Conero Riserva, 320 flaskor
Ursprung: Italien, Marche, Conero DOCG
Alkoholhalt: 14 %, 750 ml
Art. nr: 9543301
Pris: 440 kr
Lansering: 2018-10-13
Sortiment: TSE, Distribution: 3 vinbutiker i Stockholm, Malmö & Göteborg

 

Om Umani Ronchi:
Campo San Giorgios två vingårdslotter i Conero är endast 1 ha med totalt 8 000 vinstockar i sydostlig riktning. Jorden är kalkrik och ganska speciell för området. Vinstockarna är omkring 15 år gamla så kallade ”bush vines”, små fristående buskar. De trimmas för att få klasar och varje stock producerar endast 650 gram druvor och är den viktigaste förklaringen till den koncentrationen av frukt som vinet har.

 

Följ gärna Livets Goda och Whisky & Bourbon på instagram: @livetsgoda_magazine

Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet