9 finalister klara i öltävlingen Imagine & Gunn – Svenska folket väljer vinnaren

Livets Goda 8 Nov, 2017
Whisky och Bourbon Imagine & Gunn är tävlingen där svenska ölälskare kommer med kreativa förslag på hur deras drömöl ska bryggas, smaksättas och lagras på ek och där vinnaren utses av Sveriges bästa öl-jury – svenska folket. Det förslag som gillas av flest röster på Facebook bryggs av vinnaren tillsammans med bryggmästaren Dougal Sharp på plats vid Innis & Gunns bryggeri i Skottland. Ölen släpps på Systembolaget under hösten 2018 som en Innis & Gunn specialutgåva, naturligtvis med vinnarens namn på etiketten.

Över 300 fantastiskt förslag skickades in till juryn under oktober månad, dubbelt så många som till föregående års tävling vilken vanns av Mika Jeppsson från Sölvesborg.

Bryggmästaren på Innis & Gunn Dougal Sharp och hans bryggarteam har nu utsett 9 finalister.

-Vi har fått in otroligt många kreativa och spännande förslag till årets tävling och det var väldigt svårt att välja bland alla guldkorn, berättar Dougal Sharp.

Upphovskvinnan/-mannen bakom förslaget som får flest röster bjuds in till Innis & Gunns bryggeri i Skottland under sommaren 2018 för att skapa och brygga sin öl tillsammans med bryggmästaren Dougal Sharp.

Röstningen pågår 8–26 november och genomförs via https://innisandgunn.fbapp.io/imagine-2018 (OBS. För att kunna rösta måste du vara inloggad på Facebook).

Årets deltagare i Imagine & Gunn har tagit fram många spännande smakkombinationer som exempelvis pepparkakor, mango, blåbär, lingon, lakrits, ljung och citron. Nu har juryn, efter en tids överläggande, enats och utsett nio finalister.

Här är de 9 finalisterna i Imagine & Gunn samt beskrivningen av deras öl:

Benjamins öl
”Romfatslagrad blåbärs och vaniljstout.” Benjamin Kristiansen, Helsingborg.

Fredriks öl
”Islayfatslagrad rökig stout med smak av apelsin och kryddnejlika.” Fredrik Heurlin, Vikbolandet.

Ninnis öl
”Romfatslagrad pale ale med smak av kokos, mango, banan och vanilj.”, Ninni Pettersson, Kristianstad.

Peters öl
”Ekfatslagrad fruktig IPA med tydlig smak av fläder.”, Peter Karlsson, Rävlanda.

Roberts öl
”Ekfatslagrad nordisk Sasion med blåbär och lingon.”, Robert Arnesson, Bergkvara.

Jonas öl
”Pedro Ximénez-Sherryfatslagrad imperial stout med smak av pomerans och mörk frukt.”, Jonas Karlsson, Knivsta.

Annas öl
”Cognacsfatslagrad stout med smak av citron och lakrits.” Anna Erikssson, Boden.

Jennys öl
”Calvadosfatslagrad pale ale med smak av ljung och honung.” Jenny Sundqvist, Nyköping.

Stefans öl
”Bourbonfatslagrad Winter Cookie stout med smulade pepparkakor, kanel, ingefära och farinsocker.” Stefan Skogh, Strängnäs.


Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet