9 finalister klara i öltävlingen Imagine & Gunn – Svenska folket väljer vinnaren

Livets Goda 8 Nov, 2017
Whisky och Bourbon Imagine & Gunn är tävlingen där svenska ölälskare kommer med kreativa förslag på hur deras drömöl ska bryggas, smaksättas och lagras på ek och där vinnaren utses av Sveriges bästa öl-jury – svenska folket. Det förslag som gillas av flest röster på Facebook bryggs av vinnaren tillsammans med bryggmästaren Dougal Sharp på plats vid Innis & Gunns bryggeri i Skottland. Ölen släpps på Systembolaget under hösten 2018 som en Innis & Gunn specialutgåva, naturligtvis med vinnarens namn på etiketten.

Över 300 fantastiskt förslag skickades in till juryn under oktober månad, dubbelt så många som till föregående års tävling vilken vanns av Mika Jeppsson från Sölvesborg.

Bryggmästaren på Innis & Gunn Dougal Sharp och hans bryggarteam har nu utsett 9 finalister.

-Vi har fått in otroligt många kreativa och spännande förslag till årets tävling och det var väldigt svårt att välja bland alla guldkorn, berättar Dougal Sharp.

Upphovskvinnan/-mannen bakom förslaget som får flest röster bjuds in till Innis & Gunns bryggeri i Skottland under sommaren 2018 för att skapa och brygga sin öl tillsammans med bryggmästaren Dougal Sharp.

Röstningen pågår 8–26 november och genomförs via https://innisandgunn.fbapp.io/imagine-2018 (OBS. För att kunna rösta måste du vara inloggad på Facebook).

Årets deltagare i Imagine & Gunn har tagit fram många spännande smakkombinationer som exempelvis pepparkakor, mango, blåbär, lingon, lakrits, ljung och citron. Nu har juryn, efter en tids överläggande, enats och utsett nio finalister.

Här är de 9 finalisterna i Imagine & Gunn samt beskrivningen av deras öl:

Benjamins öl
”Romfatslagrad blåbärs och vaniljstout.” Benjamin Kristiansen, Helsingborg.

Fredriks öl
”Islayfatslagrad rökig stout med smak av apelsin och kryddnejlika.” Fredrik Heurlin, Vikbolandet.

Ninnis öl
”Romfatslagrad pale ale med smak av kokos, mango, banan och vanilj.”, Ninni Pettersson, Kristianstad.

Peters öl
”Ekfatslagrad fruktig IPA med tydlig smak av fläder.”, Peter Karlsson, Rävlanda.

Roberts öl
”Ekfatslagrad nordisk Sasion med blåbär och lingon.”, Robert Arnesson, Bergkvara.

Jonas öl
”Pedro Ximénez-Sherryfatslagrad imperial stout med smak av pomerans och mörk frukt.”, Jonas Karlsson, Knivsta.

Annas öl
”Cognacsfatslagrad stout med smak av citron och lakrits.” Anna Erikssson, Boden.

Jennys öl
”Calvadosfatslagrad pale ale med smak av ljung och honung.” Jenny Sundqvist, Nyköping.

Stefans öl
”Bourbonfatslagrad Winter Cookie stout med smulade pepparkakor, kanel, ingefära och farinsocker.” Stefan Skogh, Strängnäs.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet