Ägg är världens bästa livsmedel – menar nästan hälften av svenskarna

Livets Goda 26 Sep, 2017
Övrigt Att ägg är nyttigt, proteinrikt och prisvärt är något som svenska folket verkar ha koll på enligt en attitydundersökning som branschorganisationen Svenska Ägg låtit göra. Hela 46 procent menar till och med att ägg är världens bästa livsmedel.

Ägg är ett mycket uppskattat livsmedel, 16 procent uppger att de äter ägg varje dag och 48 procent äter ägg flera gånger i veckan, enligt den undersökning som genomfördes under september månad av CMA Research.

Att ägg är nyttigt är också något som svenska folket har bra koll på. Drygt sju av tio menar att ägg är ett av de mest näringsrika livsmedel som man kan äta.

– Vi gör den här typen av undersökningar regelbundet och under de senaste åren har vi kunnat se att den positiva attityden till ägg har stärkts ytterligare. Det beror säkert delvis på att fler har blivit hälsomedvetna. En av de tydligaste mat- och hälsotrenderna de senaste åren är ökat proteininnehåll i kosten och minskat sockerintag, någonting som gynnar ägget, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare för branschorganisationen Svenska Ägg.

Svenska ägg håller högre kvalitet
Undersökningen visar också att attityden till de svenska äggen är mycket positiv. 73 procent anser att svenska ägg står för en bättre kvalitet än ägg från andra europeiska länder och 78 procent anser att vi i Sverige har en bättre djurvälfärd.

– Vi är mycket glada över att svenskarna förknippar ägg som kommer från Sverige med hög kvalitet. Det ligger mycket jobb bakom den svenska kvaliteten. I generationer har svenska äggbönder lagt ner tid och energi på förebyggande åtgärder för att hålla sina djur friska. Ett jobb som har lönat sig då vi tack vare det klarar oss från många sjukdomar som exempelvis salmonella, säger Astrid Lovén Persson.

Fakta om undersökningen
Undersökningen har genomförts av CMA Research i form av en webbenkäten som har skickats till ett slumpmässigt urval av svenska folket i åldern 18-80 år. 824 personer har besvarat enkäten varav 412 kvinnor och lika många män. 


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet