Ägg är världens bästa livsmedel – menar nästan hälften av svenskarna

Livets Goda 26 Sep, 2017
Övrigt Att ägg är nyttigt, proteinrikt och prisvärt är något som svenska folket verkar ha koll på enligt en attitydundersökning som branschorganisationen Svenska Ägg låtit göra. Hela 46 procent menar till och med att ägg är världens bästa livsmedel.

Ägg är ett mycket uppskattat livsmedel, 16 procent uppger att de äter ägg varje dag och 48 procent äter ägg flera gånger i veckan, enligt den undersökning som genomfördes under september månad av CMA Research.

Att ägg är nyttigt är också något som svenska folket har bra koll på. Drygt sju av tio menar att ägg är ett av de mest näringsrika livsmedel som man kan äta.

– Vi gör den här typen av undersökningar regelbundet och under de senaste åren har vi kunnat se att den positiva attityden till ägg har stärkts ytterligare. Det beror säkert delvis på att fler har blivit hälsomedvetna. En av de tydligaste mat- och hälsotrenderna de senaste åren är ökat proteininnehåll i kosten och minskat sockerintag, någonting som gynnar ägget, säger Astrid Lovén Persson, verksamhetsledare för branschorganisationen Svenska Ägg.

Svenska ägg håller högre kvalitet
Undersökningen visar också att attityden till de svenska äggen är mycket positiv. 73 procent anser att svenska ägg står för en bättre kvalitet än ägg från andra europeiska länder och 78 procent anser att vi i Sverige har en bättre djurvälfärd.

– Vi är mycket glada över att svenskarna förknippar ägg som kommer från Sverige med hög kvalitet. Det ligger mycket jobb bakom den svenska kvaliteten. I generationer har svenska äggbönder lagt ner tid och energi på förebyggande åtgärder för att hålla sina djur friska. Ett jobb som har lönat sig då vi tack vare det klarar oss från många sjukdomar som exempelvis salmonella, säger Astrid Lovén Persson.

Fakta om undersökningen
Undersökningen har genomförts av CMA Research i form av en webbenkäten som har skickats till ett slumpmässigt urval av svenska folket i åldern 18-80 år. 824 personer har besvarat enkäten varav 412 kvinnor och lika många män. 


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet