24 april - Möt våren med en vinprovning och träffa vinmakare - Handpicked

Vin – AZORES WINE COMPANY – CORVINA VINBAR, GAMLA STAN I STHLM
Detaljer
Tid: 24/4, 2018 18:00 - 18:50

Träffa Azores Wine Company hos Corvina nu på tisdag den 24 april.
Du kommer att få prova sex viner. Tre viner från Azorerna och dessutom tre viner från Alentejo som också är ett av vinmakaren António Maçanitas projekt. Antónios filosofi är att förstå sin historia, att ”hylla” det förflutna men samtidigt förstå hur man kommer framåt i alla aspekter. Generellt kan man säga att vinerna är rena, fokuserade och med en egen identitet som inte på något sätt försöker efterlikna något annat. Det är väldigt befriande eftersom dagens trend gör att många viner är varandra lika för att för stunden sälja volym.

Självklart har vi ett specialpris för dig som medlem och du betalar endast 350:- / person och då ingår även en härlig "plocktallrik".

BOKA PROVNING!

Vin från ön Pico i Azorerna – mitt i Atlanten, har en lång tradition som sträcker sig ända tillbaka till de första bosättarna som kom till ögruppen i början av 1400-talet. Det var nybyggare från Portugal som provade sig fram med olika typer av vinstockar. Till sist hittade de varianter som passade bäst för öarnas mycket speciella jordmåner och klimat. Pico är den yngsta av Azorernas öar och präglas helt av den mäktiga vulkanen Ponta do Pico. Detta 2.351 meter höga berg är faktiskt Portugals högsta och är en imponerande syn från flera av de andra öarna.

De unika vinodlingarna på Pico kan liknas vid gigantiska stenlabyrinter där varje vingård omgärdas av en mer än manshög mur som byggts för att skydda den från vind. Gårdarna är sedan uppdelade i mindre, ofta bara några kvadratmeter stora, odlingslotter, så kallade currais. I dessa små odlingslotter planterades några få krypande vinstockar. Att vingårdarna fick detta utseende berodde på att man dels måste göra sig av med stenarna som fanns där man planterade de späda vinrankorna, dels att dessa måste skyddas från vinden. Murarna bidrar till ett perfekt mikroklimat inne i odlingslotterna där vinrankan skyddas från vinden och solvärmen lagras i de omsorgsfullt byggda stenmurarna av basalt.

Azores Wine Company. I dag är det Azores Wine Company med trion António Marçanitas, Felipe Rochas och Paulo Machados i täten som sett till att världen återigen fått upp ögonen för Picos viner.

Vänligen

Handpicked Wines