Alambre Moscatel de Setúbal i ny årgång

Livets Goda 18 May, 2017
Vin Alambre Moscatel de Seúbal, som finns på halvflaska i Systembolagets ordinarie sortiment, kommer nu i nya hyllade årgången 2012. Nyligen förärades Alambre 90 poäng av en av världens bästa sommelierer, Andreas Larsson, en blindprovning av portugisiska viner.

Innan jäsningen av de handskördade druvorna är klar stoppas den med hjälp av druvsprit för att behålla
en del av sötman. Vinet vilar med skalkontakt i flera månader för att öka komplexiteten och slutlagringen sker under fem år på gamla ekfat.

Slutresultatet är ett smakrikt dessertvin med en alkoholhalt på 17,5% och en restsockerhalt på 126 gram per liter. På flaska utvecklas inte vinet med ytterligare lagring, men en öppnad flaska går att spara i månader om den förvaras i kylskåp.

Servering:
I Portugal serveras det ofta som apéritif med en isbit i glaset, eller som ingrediens i drinkar.

Alambre Moscatel de Setúbal 2012
Nr 8117, 37,5 cl, 69 kr


Dubbla nyheter från Roccamozzi – nu i butik

Vin Tidigare i år lanserades Roccamozzi Sangiovese Toscana från Italien på…
19 Oct, 2017

Highland Park lanserar Valkyrie - först ut i ny serie

Whisky och Bourbon Highland Park presenterar stolt Valkyrie Special Edition Single Malt Scotch…
19 Oct, 2017

Mack-SM 2017 utser Sveriges godaste macka – här är finalisterna

Mat och Restaurang En riktigt god och mättande macka är något av det…
19 Oct, 2017

Bee's wrap - miljösmart matfolie

Övrigt Bee's wrap är ett smart naturligt matfolie som fungerar som…
19 Oct, 2017

Kvinnliga entreprenörer bakom Zoégas julkaffe

Övrigt Årets limiterade julkaffeblandning består av fina bönor från Zoégas egna…
19 Oct, 2017

Yasuragi lanserar nya TV-fria rum

Övrigt I en tid när vi sällan kopplar ned, utan mer…
19 Oct, 2017

Vapiano inför värderingsstyrd rekrytering

Mat och Restaurang Det krävs inga förkunskaper för att anställas på Vapiano. Restaurangkoncernen…
19 Oct, 2017

Schwapples – säsongens höstigaste fördrink

Whisky och Bourbon Nu är det höst med allt vad det innebär och…
19 Oct, 2017

Maison Perrier-Jouët presenterar en ny årgång av ikoniska Perrier-Jouët Belle Epoque 2011

Vin Efter fem års åldrande i Perrier-Jouëts källare har denna cuvée…
19 Oct, 2017

Lansering av Brutal Brewings nya Raw Law - Pineapple Wheat Wine

Whisky och Bourbon Raw Law, Brutal Brewings egna tolkning av de 500 år…
18 Oct, 2017

Ny kartläggning visar: Svenskarna äter skrämmande mycket socker under Halloween

Övrigt Halloween växer för varje år som går och allt fler…
18 Oct, 2017

Oppigårds tillverkar ett jubileumsöl för SMAD!

Whisky och Bourbon SMAD, The Single Malt Academy of Dalecarlia, firar under 2017…
18 Oct, 2017

Brix Wine och Chefs Night gästspelar på svenska ambassaden i Rom

Mat och Restaurang Brix Wine och kocken Görgen Tidén, vars varumärke Chefs Night…
18 Oct, 2017

GBG Beer Week är Årets Ölutvecklare 2017

Whisky och Bourbon Ölveckan GBG Beer Week har tilldelats priset ”Årets Ölutvecklare 2017”…
17 Oct, 2017

Frida Ronge vann dubbla utmärkelser på Restauranggalan

Mat och Restaurang På Restauranggalan 16 oktober tilldelades Frida Ronge och Petter Stordalen…
17 Oct, 2017

Vegetarisk snabbmat på 5 minuter

Mat och Restaurang Nu lanseras tre färdiglagade, vegetariska bönrätter under det holländska varumärket…
13 Oct, 2017

Vegan eller stockholmsvegetarian - vilken är du?

Mat och Restaurang Intresset för vegetarisk matlagning har ökat rejält de senaste åren.…
12 Oct, 2017

Absolut Uncover - årets Limited Edition flaska är här

Whisky och Bourbon Med kreativitet som en av företagets drivkrafter presenterar Absolut nu…
11 Oct, 2017

Nils Oscar har producerat sprit i 18 år, men nu är det full satsning på öl som gäller

Whisky och Bourbon Det började som ett projekt 1999 och sedan dess har…
11 Oct, 2017

Svenskar slänger mat och får dåligt samvete

Mat och Restaurang En tredjedel av svenskarna slänger mat när de ser att…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet