Allegrini expanderar i Lugana genom förvärv av 40 hektar

Livets Goda 12 Feb, 2018
Vin Allegrini har genomfört köpet av 40 hektar mark i Lugana, vilken kommer planteras med vinrankor i slutet av detta år. Utöver detta så köpte man också 10 hektar i Desenzano för tre år sedan vilket betyder att Allegrini förvärvat totalt 50 nya hektar senaste tiden.

Bild: Marilisa and Franco Allegrini

- Vårt mål med den här appelationen är att lägga beslag på toppkvalité segmentet, förklarar Franco Allegrini. Vi gillar den här appelationen; den är inte stor (cirka 1000 hektar), och det finns inga sociala kooperativ och konkurrensen mellan producenterna går mot topp-segmentet av marknaden.

När alla vingårdar är i produktion så kommer man ha ett produktionstak på cirka 400 000 buteljer. Detta på grund av ett lägre skördeuttag än vad som är tillåtet.

- Lugana är väldigt intressant och ger viner med djup, intensitet och aromatisk komplexitet. Det här är den typen av viner som vi identifierar oss med. Vi exporterar cirka 85 procent av vår produktion, så målet är inte att producera unga, lättdruckna viner, berättar Marilisa Allegrini.

 


Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet