Almondy anställer Sveriges Mästerkock

Livets Goda 17 Apr, 2018
Mat och Restaurang Catarina König blev 2016 utsedd till Sveriges Mästerkock i TV4. Idag är en hon en av Sveriges främsta matinfluencers. Nu anställs hon av Almondy som produktutvecklare på heltid med fokus på att identifiera nya trender och smaker.


Catarina König har sedan vinsten av Sveriges Mästerkock 2016 etablerat sig som en av Sveriges främsta matinfluencers. Hon driver bland annat en mycket välbesökt matblogg på Elle Mat & Vin, samt instagramkontot – Matfashionistan. Här blandas recept med bilder från det egna testköket, där hon experimenterar fram nya rätter och desserter. Just desserter är en av Catarinas specialiteter – i finalavsnittet av Sveriges Mästerkock bakade hon en tårta, så god att Leif Mannerström tyckte att den skulle få ett eget namn; Catarinatårta! Nu anställs hon som produktutvecklare på Almondy.

- Min dröm har aldrig varit att öppna en egen restaurang utan istället drivs jag av att ständigt utveckla rätter och hitta nya smaker. Min målsättning i rollen som produktutvecklare är att skapa morgondagens desserter, lika omtyckta och långlivade som Almondys klassiker Daimtårtan, säger Catarina König.

Innovation har under alla år varit en av Almondys viktigaste och största framgångsfaktorer. Från klassikern Daimtårtan som föddes 1982, till vårens nyhet Marabou Kladdkaka. Idag finns Almondy på 52 marknader vilket ställer höga krav på att leverera produkter för alla smaker och trender, inte bara i norden utan över hela världen.

-Att bli en framgångsrik matinfluencer kräver enorm koll på trender och nya tankebanor och med Catarina som produktutvecklare och kreatör kan vi förbli nytänkande och passionerade dessertmästare, säger Sofie Funevik, Marketing Manager på Almondy.


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet