Amundsen Bryggeri och Oslo Håndverksdestilleri blir lokalt sortiment i Sverige

Livets Goda 5 Dec, 2017
Whisky och Bourbon Två nya storheter inom norsk craft beer och craft spirits gör i december entré i svenska Systembolagsbutiker. Oslobaserade Amundsen Bryggeri respektive Oslo Håndverksdestilleri släpper sammanlagt sex rariteter i Strömstad och Charlottenberg, men de kan även beställas styckvis i hela Sverige.

Amundsen Bryggeris ”core range” ingår den internationellt högt rejtade Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA, vilken nu får premiär i Sverige. Denna produkt har även en annorlunda burkkapsyl som har egenheten av att den öppnar hela toppen på burken - detta för ett smidigare luftflöde samt lättare upphällning. 

Livets Goda provar Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA
Initiala sauvignon blanc-vibbar med citrus, ananas och humle med en markerad beskhet i en torr stil. Välbryggd med fin balans, krispig krydda och smakrik mousse, med en lång eftersmak där frukten kliver fram när beskan lägger sig. En fräsch, torr och och bitter IPA. Passar perfekt till friterad fisk med lite krydda, eller som en "dagen efter" släckare. 89 poäng!

Den 2 januari släpps uppföljaren Amundsen Everyday Hero New World IPA. Även den i det lokala sortimentet, men tillgänglig för beställning i hela landet. Everyday Hero är Amundsens tolkning av en session-IPA.

Oslo Håndverksdestilleri presenterar sig i Sverigelanseringen med sitt kompletta året runt-sortiment, bestående av två akvavit, en gin och en bitter. I fokus står ett destillerihantverk och smakrik blending med lokalt odlade och växande örter och kryddor. Vattnet hämtas intill Oslos längsta älv, Alnaelva.

OHD Akevitt har mognat i 12 månader på amerikanska ekfat. OHD är ett alternativ till Norges statskontrollerade sprittillverkning, som försöker återupprätta akvavitens tradition och äkthet. I receptet ingår hela 13 örter och kryddor.

Blank Akevitt är buteljerad utan lagring och blendingen innehåller 9 örter och kryddor inklusive enbär, som ger en extra spets till klassiska drinkar.

Marka Bitter är en bitter präglad av den norska naturen och toppad med maskros, myrten och angelikarot. Blandningen innehåller sammanlagt 16 örter och kryddor, som var och en macereras i sprit. Före buteljering mognar Marka Bitter en kortare tid på ekfat och får dessutom ett uns honung tillsatt.

Vidda Tørr Gin är Oslo Håndverksdestilleris tolkning av traditionell London dry gin. Blenden av 11 vildväxande örter och kryddor från de norska fjällen tillför något unikt norskt till den brittiska traditionen. I förgrunden finns älgört och ljungblomma i kombination mot en tydlig bakgrund av enbär.

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA: art nr 32640, burk 330 ml, 6,5%, pris 25,90 kr inkl pant
Amundsen Everyday Hero New World IPA: art nr 32641, burk 330 ml, 4,7%, pris 24,90 kr inkl pant
Oslo Håndverksdestilleri Akevitt: art nr 32586, flaska 700 ml, 41%, pris 429 kr
Oslo Håndverksdestilleri Akevitt Blank: art nr 32584, flaska 500 ml, 45%, pris 279 kr
Oslo Håndverksdestilleri Marka Bitter: art nr 32588, flaska 500 ml, 35%, pris 259 kr
Oslo Håndverksdestilleri Vidda Tørr Gin: art nr 32591, flaska 700 ml, 43%, pris 399 kr


Nu kommer höstens stora nyhet för vegetarisk matlagning – Apetina Paneer

Mat och Restaurang Apetina introducerar den färska matlagningsosten Paneer i Sverige. Den nya…
19 Sep, 2018

Arlas drickyoghurt och kvarg blir Yalla

Övrigt Yalla! blir från idag ett självständigt varumärke för Arlas drickyoghurt…
19 Sep, 2018

Henrik Persson ny sälj- och marknadschef för High Coast Single Malt Whisky

Whisky och Bourbon Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky…
19 Sep, 2018

Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018
Artikelarkivet