Amundsen Bryggeri och Oslo Håndverksdestilleri blir lokalt sortiment i Sverige

Livets Goda 5 Dec, 2017
Whisky och Bourbon Två nya storheter inom norsk craft beer och craft spirits gör i december entré i svenska Systembolagsbutiker. Oslobaserade Amundsen Bryggeri respektive Oslo Håndverksdestilleri släpper sammanlagt sex rariteter i Strömstad och Charlottenberg, men de kan även beställas styckvis i hela Sverige.

Amundsen Bryggeris ”core range” ingår den internationellt högt rejtade Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA, vilken nu får premiär i Sverige. Denna produkt har även en annorlunda burkkapsyl som har egenheten av att den öppnar hela toppen på burken - detta för ett smidigare luftflöde samt lättare upphällning. 

Livets Goda provar Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA
Initiala sauvignon blanc-vibbar med citrus, ananas och humle med en markerad beskhet i en torr stil. Välbryggd med fin balans, krispig krydda och smakrik mousse, med en lång eftersmak där frukten kliver fram när beskan lägger sig. En fräsch, torr och och bitter IPA. Passar perfekt till friterad fisk med lite krydda, eller som en "dagen efter" släckare. 89 poäng!

Den 2 januari släpps uppföljaren Amundsen Everyday Hero New World IPA. Även den i det lokala sortimentet, men tillgänglig för beställning i hela landet. Everyday Hero är Amundsens tolkning av en session-IPA.

Oslo Håndverksdestilleri presenterar sig i Sverigelanseringen med sitt kompletta året runt-sortiment, bestående av två akvavit, en gin och en bitter. I fokus står ett destillerihantverk och smakrik blending med lokalt odlade och växande örter och kryddor. Vattnet hämtas intill Oslos längsta älv, Alnaelva.

OHD Akevitt har mognat i 12 månader på amerikanska ekfat. OHD är ett alternativ till Norges statskontrollerade sprittillverkning, som försöker återupprätta akvavitens tradition och äkthet. I receptet ingår hela 13 örter och kryddor.

Blank Akevitt är buteljerad utan lagring och blendingen innehåller 9 örter och kryddor inklusive enbär, som ger en extra spets till klassiska drinkar.

Marka Bitter är en bitter präglad av den norska naturen och toppad med maskros, myrten och angelikarot. Blandningen innehåller sammanlagt 16 örter och kryddor, som var och en macereras i sprit. Före buteljering mognar Marka Bitter en kortare tid på ekfat och får dessutom ett uns honung tillsatt.

Vidda Tørr Gin är Oslo Håndverksdestilleris tolkning av traditionell London dry gin. Blenden av 11 vildväxande örter och kryddor från de norska fjällen tillför något unikt norskt till den brittiska traditionen. I förgrunden finns älgört och ljungblomma i kombination mot en tydlig bakgrund av enbär.

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA: art nr 32640, burk 330 ml, 6,5%, pris 25,90 kr inkl pant
Amundsen Everyday Hero New World IPA: art nr 32641, burk 330 ml, 4,7%, pris 24,90 kr inkl pant
Oslo Håndverksdestilleri Akevitt: art nr 32586, flaska 700 ml, 41%, pris 429 kr
Oslo Håndverksdestilleri Akevitt Blank: art nr 32584, flaska 500 ml, 45%, pris 279 kr
Oslo Håndverksdestilleri Marka Bitter: art nr 32588, flaska 500 ml, 35%, pris 259 kr
Oslo Håndverksdestilleri Vidda Tørr Gin: art nr 32591, flaska 700 ml, 43%, pris 399 kr


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet