Amundsen Bryggeri och Oslo Håndverksdestilleri blir lokalt sortiment i Sverige

Livets Goda 5 Dec, 2017
Whisky och Bourbon Två nya storheter inom norsk craft beer och craft spirits gör i december entré i svenska Systembolagsbutiker. Oslobaserade Amundsen Bryggeri respektive Oslo Håndverksdestilleri släpper sammanlagt sex rariteter i Strömstad och Charlottenberg, men de kan även beställas styckvis i hela Sverige.

Amundsen Bryggeris ”core range” ingår den internationellt högt rejtade Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA, vilken nu får premiär i Sverige. Denna produkt har även en annorlunda burkkapsyl som har egenheten av att den öppnar hela toppen på burken - detta för ett smidigare luftflöde samt lättare upphällning. 

Livets Goda provar Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA
Initiala sauvignon blanc-vibbar med citrus, ananas och humle med en markerad beskhet i en torr stil. Välbryggd med fin balans, krispig krydda och smakrik mousse, med en lång eftersmak där frukten kliver fram när beskan lägger sig. En fräsch, torr och och bitter IPA. Passar perfekt till friterad fisk med lite krydda, eller som en "dagen efter" släckare. 89 poäng!

Den 2 januari släpps uppföljaren Amundsen Everyday Hero New World IPA. Även den i det lokala sortimentet, men tillgänglig för beställning i hela landet. Everyday Hero är Amundsens tolkning av en session-IPA.

Oslo Håndverksdestilleri presenterar sig i Sverigelanseringen med sitt kompletta året runt-sortiment, bestående av två akvavit, en gin och en bitter. I fokus står ett destillerihantverk och smakrik blending med lokalt odlade och växande örter och kryddor. Vattnet hämtas intill Oslos längsta älv, Alnaelva.

OHD Akevitt har mognat i 12 månader på amerikanska ekfat. OHD är ett alternativ till Norges statskontrollerade sprittillverkning, som försöker återupprätta akvavitens tradition och äkthet. I receptet ingår hela 13 örter och kryddor.

Blank Akevitt är buteljerad utan lagring och blendingen innehåller 9 örter och kryddor inklusive enbär, som ger en extra spets till klassiska drinkar.

Marka Bitter är en bitter präglad av den norska naturen och toppad med maskros, myrten och angelikarot. Blandningen innehåller sammanlagt 16 örter och kryddor, som var och en macereras i sprit. Före buteljering mognar Marka Bitter en kortare tid på ekfat och får dessutom ett uns honung tillsatt.

Vidda Tørr Gin är Oslo Håndverksdestilleris tolkning av traditionell London dry gin. Blenden av 11 vildväxande örter och kryddor från de norska fjällen tillför något unikt norskt till den brittiska traditionen. I förgrunden finns älgört och ljungblomma i kombination mot en tydlig bakgrund av enbär.

Amundsen Ink & Dagger Modern Day IPA: art nr 32640, burk 330 ml, 6,5%, pris 25,90 kr inkl pant
Amundsen Everyday Hero New World IPA: art nr 32641, burk 330 ml, 4,7%, pris 24,90 kr inkl pant
Oslo Håndverksdestilleri Akevitt: art nr 32586, flaska 700 ml, 41%, pris 429 kr
Oslo Håndverksdestilleri Akevitt Blank: art nr 32584, flaska 500 ml, 45%, pris 279 kr
Oslo Håndverksdestilleri Marka Bitter: art nr 32588, flaska 500 ml, 35%, pris 259 kr
Oslo Håndverksdestilleri Vidda Tørr Gin: art nr 32591, flaska 700 ml, 43%, pris 399 kr


McVegan först ut när McDonald’s väljer vegoburgare från Anamma

Mat och Restaurang McDonald’s Food Team har tillsammans med Anamma, ett varumärke inom…
12 Dec, 2017

Lagom till jul öppnar Baileys Treat Factory upp dörrarna - nu släpps biljetterna

Övrigt Nu till helgen öppnar Baileys Treat Factory - en julgodisfabrik…
12 Dec, 2017

Astar och Scandic inleder ett samarbete för att råda bot på kockbristen

Mat och Restaurang Tillsammans med Arbetsförmedlingen startas en ny gemensam arbetsmarknadsutbildning där målet…
12 Dec, 2017

Hemköp klimatkompenserar hemleveranser

Mat och Restaurang Som första svenska dagligvaruaktör klimatkompenserar nu Hemköp sina leveranser från…
12 Dec, 2017

Varför servera franska viner till Nobelmiddagens svenska smaker?

Mat och Restaurang Nobelbanketten på Stadshuset i Stockholm är Sveriges främsta gastronomiska skyltfönster…
11 Dec, 2017

Napolitansk pizza är kulturarv

Mat och Restaurang Nu står det klart; konsten att baka napolitansk pizza är…
11 Dec, 2017

Scans julskinkor hamnar på första- och andraplats i Aftonbladets årliga julskinketest

Mat och Restaurang Bland totalt 18 testade julskinkor är Scan Gourmet Julskinka den…
11 Dec, 2017

Ny restaurang med livescen på Dramaten

Mat och Restaurang I Dramatens gamla biljettkontor öppnar fredagen den 15 december Dramatenbaren.…
11 Dec, 2017

Coop erbjuder svenskt kvalitetskött från Ölanda Säteri

Mat och Restaurang Svenska konsumenter väljer gärna svenskt kött. Nu kommer Coop tillsammans…
11 Dec, 2017

Så satsar Clarion Hotel och Marcus Samuelsson på sin restaurangpersonal

Mat och Restaurang Clarion Hotel och By Marcus Samuelsson™ stärker sin position som…
11 Dec, 2017

Taittinger Brut Réserve blev årets utvalda champagne till Nobelbanketten

Vin Det anrika champagnehuset Taittinger tilldelades den stora äran att förse…
11 Dec, 2017

Plantation 20th Anniversary XO

Whisky och Bourbon När Alexandre Gabriel som 22-åring började arbeta med en av…
8 Dec, 2017

Bangkoks Michelinguide lyfter Thailands turism

Mat och Restaurang Bangkoks mat- och dryckesscen är välkänd, och i går fick…
8 Dec, 2017

Inga idéer för helgens matlagning? - Låt dig inspireras av Livets Godas egengjorda recept

Mat och Restaurang Ibland går man tom på idéer när det gäller matlagning…
30 Nov, 2017

Don Melchor 2015 - "En av de bästa årgångarna i mitt liv"

Vin Från och med den 5 december finns 15 lådor á…
8 Dec, 2017

Glenmorangies innovativa arbete belönas med tre hållbarhetsutmärkelser

Whisky och Bourbon Under november belönades Glenmorangie trefaldigt för sitt initiativ och engagemang…
8 Dec, 2017

Sayan Isaksson smygöppnar nytt kök i Teatern

Mat och Restaurang Idag öppnar ett nytt kök i Teatern i Ringen centrum.…
8 Dec, 2017

Världspremiären för Bollinger La Grande Année Rosé 2007 sker i Sverige

Vin Som första land i världen sker lanseringen av Bollinger La…
8 Dec, 2017

Mikrobryggeri skapar unika möjligheter

Whisky och Bourbon Snart är det klart för den första ölbrygden i mikrobryggeriet,…
7 Dec, 2017

O’Learys får nytt utseende – som en del av ny varumärkesstrategi

Mat och Restaurang Nu uppdaterar restaurang- och sportbarskedjan O’Learys sin grafiska profil, vilket…
7 Dec, 2017
Artikelarkivet