Apolinaire – Äppelmust på riktigt

Livets Goda 29 Aug, 2017
Övrigt I mars 2017 lanserades Apolinaires muster för första gången. Med en vision om att främja ekologisk odling och produkter som är 100 procent naturliga, så presenterade man sju olika sorters äppelmust som fick se dagens ljus. Även om Livets Goda normalt provar drycker med alkohol, så händer det att vi gör nedslag i utbudet av produkter som är alkoholfria, som nu när vi provat Apolinaires sortiment av must med olika kryddning.

Med Apolinaire så ville grundarna ge folk ett riktigt hantverk i glaset. Frukter, bär och örter är noggrant utvalda och varsamt pressade. På etiketten står ingredienserna och de är detta som du får i flaskan och ingenting annat. Musterna är helt fria från konserveringsmedel, besprutade råvaror eller tillsatt socker. Man bjuder på naturens skafferi, och det har man gjort med bravur, då de har lyckats buteljera den aromatiska och härliga känslan av att stå i en trädgård i full blomning med alla dess aromer och smaker.

”Fröet till Apolinaire såddes när vi själva letade efter ett riktigt gott alkoholfritt alternativ till maten, men något smakrikt och samtidigt miljövänligt hittade vi aldrig. Så istället bestämde vi oss för att göra vår egen dryck. Vägen till färdig produkt har betytt många långa timmar vid skissblocket. Under åren har vi lärt oss att älska musthantverket. Och även om vi har kommit att bli nördiga på område, så är vi samtidigt ödmjuka inför att hela tiden lära oss mer av naturen”

På Livets Goda sätter brukar vi inte sätta betyg eller Livets Goda poäng på alkoholfria drycker, men skulle vi ge dessa ett betyg så sammanfattas det med ett enda ord – Toppklass!

No 1: Äpple / Citron
Doft och smak av riktigt färska, mogna, röda äpplen direkt från lunden, med en snygg legering av citron som skänker fräschör. Fylligt, smakrikt, elegant och gott.

No 2: Äpple / Citron / Rosmarin
Mogna äpplen med tydlig vind av rosmarin, tillsammans med en smygande citrusvind. Den är rik, fyllig och elegant. Det här är en riktigt bra och god must.

No 3: Äpple / Citron / Ingefära
Väldigt fräscht från början till slut. Vi finner ren torr struktur som samtidigt är väldigt fyllig och generös. Ingefäran och äpplet gifter sig fantastiskt bra ihop och smaken ges även en liten extra skjuts av ingefärans diskreta hetta och krydda. Toppklass!
Vi ska inte uppmuntra till alkoholkonsumtion, men det går inte att förbise det faktum att den här förmodligen skulle göra sig riktigt bra med vodka av kvalitét.

No 4: Äpple / Lingon / Lime
Mustiga äpplen med vindar av lime i doft. I gomseglet kommer limens gröna syra och ger en skjuts av fräschör till äpplets dominerande smakrikedom. Balanserat och fantastiskt gott.

No 5: Äpple / Blåbär / Lime / Mynta
Som de andra musten vi har provat så följer drycken slaviskt ingredienserna som står på etiketten, och de legeras i perfekt balans. Det är en säregen, unik och välgjord must. Det är så färskt att man skulle kunna tro att musten precis pressats i trädgården där du tar den första klunken.

No 6: Äpple / Svarta vinbär / Lime / Fänkålsfrön
En kreativ blandning av smaker där återigen etikettens innehåll visar vad du kommer känna i doft och smak. Fänkålens touch kommer in i avslutet och skänker en god och otippad twist till det hela.

No 7: Äpple / Blåbär / Citron / Dragon
Dragon i en äppelmust? Jadå, det fungerar alldeles ypperligt. Aromen låter alla ingredienser spela ut i balans och dragonens bidrag är riktigt inbjudande. En fräscht äppelörtig cocktail med stora, eleganta smaker.

Mer information om tillverkningen, filosofin, äppelsorter och återförsäljare finner ni på Apolinaires hemsida


Montadar Kanbar är vinnare i SM Unga Bagare 2018

Övrigt Igår avgjordes SM Unga Bagare för tjugoåttonde gången i rad,…
15 Mar, 2018

Stockholm malt, mat och destillat - ett alternativ för livsnjutare

Whisky och Bourbon På fredag och lördag förväntas rekordmånga, 5 000 personer, att…
14 Mar, 2018

Besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival 2018 – 13 500 besökare drack 20 000 liter öl

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för åttonde gången.…
13 Mar, 2018

Hemligheten bakom Sebastien Boudets irländska sodabröd

Whisky och Bourbon Lördagen den 17 mars firar irländarna sin nationaldag, Saint Patrick´s…
13 Mar, 2018

La Bocca - ny restaurangchef och champagnesatsning på Kommendörsgatan 23

Mat och Restaurang Erika Goytizolo är nytillträdd restaurangchef på La Bocca. Med mångårig…
13 Mar, 2018

Uppdrucket vecka 10 med Ulrika Karlsson

Vin Veckan har bestått i spridda skurar viner, helt befriat från…
12 Mar, 2018
Artikelarkivet