Ardbeg blickar mot framtiden och bygger nytt destilleri

Livets Goda 21 Feb, 2018
Whisky och Bourbon Nu meddelar Ardbeg stolt att ett helt nytt destilleri ska byggas under året och beräknas stå klart 2019. Syftet är att möta den globalt ökade efterfrågan av Islays rökigaste och torvigaste whisky.

Passionen för Ardbegs rökiga single malt whisky har vuxit sig allt starkare sedan 1997 då destilleriet blev uppköpt av The Glenmorangie Company och öppnades igen efter att har varit stängt under några år. Sedan dess har Ardbeg haft en stadig årlig tillväxt av anslutande lojala medlemmar, Ardbegs kommitté. Ardbeg ligger på den skotska ön Islay och är det minsta destilleriet på ön. Nu påbörjas arbetet med att bygga ett större destilleri, som ska säkerställa en stadig produktion som möter den ökade efterfrågan från Ardbegs hängivna fans.

 

För finansieringen står The Glenmorangie Company som investerar ett mångmiljonbelopp. Destilleriets design ska återspegla Ardbegs traditionella hjärta och själ och ska rymma fyra ikoniska koppardestillat, vilket är två fler än i det nuvarande destilleriet. Trots stora förändringar förblir destilleriet öns minsta och dess prisbelönta whisky lika omsorgsfullt tillverkad, så som det varit i över 200 år.

 – Vi är otroligt glada över framgångarna sedan 1997 och den växande passionen för Ardbegs whisky från alla fans över hela världen. Ardbeg har destillerat på Islay sedan 1815, och med ett nytt större destilleri kan vi låta nya generationer upptäcka och älska den rökiga Ultimate Islay Malt Whisky, säger Marc Hoellinger, vd och koncernchef The Glenmorangie Company.  

 

 

 


Ruinart blir Grand Hôtels nya huschampagne

Vin Champagnehuset Ruinart har inlett ett långsiktigt samarbete med anrika Grand…
13 Dec, 2018

Casteloro – en vardagspärla som gillas

Vin Champagne har sina tillfällen och likaså övriga mousserande av bättre…
13 Dec, 2018

Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
10 Dec, 2018

Allt om auktionen 10 - 12 december

Vin Tidens tand ger fler dimensioner. Det ser man tydligt i…
10 Dec, 2018

Brännland Cider och Petter Alexis Askergren i samarbete

Vin Petter Alexis Askergren och Brännland Ciders Anderas Sundgren Graniti fann…
10 Dec, 2018

Malmö Beer Week flyttas och ingår samarbete med Malmö Öl & Whiskyfestival

Whisky och Bourbon Intresset för öl och hantverket bakom är kanske större än…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet