Ardbeg blickar mot framtiden och bygger nytt destilleri

Livets Goda 21 Feb, 2018
Whisky och Bourbon Nu meddelar Ardbeg stolt att ett helt nytt destilleri ska byggas under året och beräknas stå klart 2019. Syftet är att möta den globalt ökade efterfrågan av Islays rökigaste och torvigaste whisky.

Passionen för Ardbegs rökiga single malt whisky har vuxit sig allt starkare sedan 1997 då destilleriet blev uppköpt av The Glenmorangie Company och öppnades igen efter att har varit stängt under några år. Sedan dess har Ardbeg haft en stadig årlig tillväxt av anslutande lojala medlemmar, Ardbegs kommitté. Ardbeg ligger på den skotska ön Islay och är det minsta destilleriet på ön. Nu påbörjas arbetet med att bygga ett större destilleri, som ska säkerställa en stadig produktion som möter den ökade efterfrågan från Ardbegs hängivna fans.

 

För finansieringen står The Glenmorangie Company som investerar ett mångmiljonbelopp. Destilleriets design ska återspegla Ardbegs traditionella hjärta och själ och ska rymma fyra ikoniska koppardestillat, vilket är två fler än i det nuvarande destilleriet. Trots stora förändringar förblir destilleriet öns minsta och dess prisbelönta whisky lika omsorgsfullt tillverkad, så som det varit i över 200 år.

 – Vi är otroligt glada över framgångarna sedan 1997 och den växande passionen för Ardbegs whisky från alla fans över hela världen. Ardbeg har destillerat på Islay sedan 1815, och med ett nytt större destilleri kan vi låta nya generationer upptäcka och älska den rökiga Ultimate Islay Malt Whisky, säger Marc Hoellinger, vd och koncernchef The Glenmorangie Company.  

 

 

 


Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Papua Nya Guinea

Vin Eastern Highlands i Papua Nya Guinea är en av de…
21 Sep, 2018

Fyra favoriter i dagens Systembolagslansering

Vin Idag klockan 10:00 är det dags för ett nytt nyhetssläpp…
21 Sep, 2018

Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018
Artikelarkivet