Årets exklusiva lansering av Renato Ratti

Livets Goda 1 Sep, 2017
Vin Nu i augusti har Vinovativa haft tre exklusiva släpp från kultproducenten från Piemonte, Renato Ratti. För dig som vill sätta en liten guldkant på hösten så finns det möjlighet att boka Winemaker Dinner med Renato Rattis viner i fokus. Datumet är 27 september och platsen är Varbergs stadshotell. Och till er vetgiriga vinentusiaster därute, vet ni historien bakom den klassiska Albeisa-flaskan från Piemonte?

Producentporträtt Revolutionären från Barolo
Renato Ratti var en av de viktigaste personerna för Piemonte och Albas utveckling under 1900-talet då han kartlade regionens historia och förde utvecklingen framåt. Under 60-talet köper han sin första vingård nedanför klostret i L'Annunziata och lanserar sin första årgång Barolo Marcenasco under samma årtionde med den urtypiska Albaflaskan med texten Albeisa på. Renato Ratti ligger bakom att 300 producenter i Alba idag använder just den flaskan.

Årets släpp från Renato Ratti
Marcenasco var Rattis första Barolovin och sedan mitten av 60-talet har vinet alltid varit en måttstock för hur en bra nebbiolo ska smaka. I år släpper importören vinet både på vanlig flaska samt magnum. I en ytterst liten volym släpper de även Barolo Rocche dell'Annunziata. Barolo Rocche tillhör ett av Renato Rattis absoluta toppviner. Vinet producerats från den berömda vingården Rocche dell’Annunziata belägen rakt söder om La Morra. Flera berömda viner kommer från denna Cru vilken karaktäriseras av sin elegans.

Vinmakare Pietro Ratti om årgång 2013;
—”Årgång 2013 har en fantastisk utvecklig framför sig…Vinerna är mer vertikala och mineraliga, otroligt spännande, precis som klassiska årgångar som 2008 och 1999”.

Marcenasco 2013 - Fåtal flaskor kvar
Marcenasco var Rattis första Barolovin och sedan mitten av 60-talet har vinet alltid varit en måttstock för hur en bra Nebbiolo ska smaka.
Artikelnr 98943, 289:- (Magnum - Artikelnr 98943, 619:-)

Barolo Rocche dell'Annunziata - Fåtal flaskor kvar!
Artikelnr 99690, 609:-

 

 


Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Whisky och Bourbon Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer…
21 Feb, 2018
Artikelarkivet