Årets exklusiva lansering av Renato Ratti

Livets Goda 1 Sep, 2017
Vin Nu i augusti har Vinovativa haft tre exklusiva släpp från kultproducenten från Piemonte, Renato Ratti. För dig som vill sätta en liten guldkant på hösten så finns det möjlighet att boka Winemaker Dinner med Renato Rattis viner i fokus. Datumet är 27 september och platsen är Varbergs stadshotell. Och till er vetgiriga vinentusiaster därute, vet ni historien bakom den klassiska Albeisa-flaskan från Piemonte?

Producentporträtt Revolutionären från Barolo
Renato Ratti var en av de viktigaste personerna för Piemonte och Albas utveckling under 1900-talet då han kartlade regionens historia och förde utvecklingen framåt. Under 60-talet köper han sin första vingård nedanför klostret i L'Annunziata och lanserar sin första årgång Barolo Marcenasco under samma årtionde med den urtypiska Albaflaskan med texten Albeisa på. Renato Ratti ligger bakom att 300 producenter i Alba idag använder just den flaskan.

Årets släpp från Renato Ratti
Marcenasco var Rattis första Barolovin och sedan mitten av 60-talet har vinet alltid varit en måttstock för hur en bra nebbiolo ska smaka. I år släpper importören vinet både på vanlig flaska samt magnum. I en ytterst liten volym släpper de även Barolo Rocche dell'Annunziata. Barolo Rocche tillhör ett av Renato Rattis absoluta toppviner. Vinet producerats från den berömda vingården Rocche dell’Annunziata belägen rakt söder om La Morra. Flera berömda viner kommer från denna Cru vilken karaktäriseras av sin elegans.

Vinmakare Pietro Ratti om årgång 2013;
—”Årgång 2013 har en fantastisk utvecklig framför sig…Vinerna är mer vertikala och mineraliga, otroligt spännande, precis som klassiska årgångar som 2008 och 1999”.

Marcenasco 2013 - Fåtal flaskor kvar
Marcenasco var Rattis första Barolovin och sedan mitten av 60-talet har vinet alltid varit en måttstock för hur en bra Nebbiolo ska smaka.
Artikelnr 98943, 289:- (Magnum - Artikelnr 98943, 619:-)

Barolo Rocche dell'Annunziata - Fåtal flaskor kvar!
Artikelnr 99690, 609:-

 

 


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet