Årets exklusiva lansering av Renato Ratti

Livets Goda 1 Sep, 2017
Vin Nu i augusti har Vinovativa haft tre exklusiva släpp från kultproducenten från Piemonte, Renato Ratti. För dig som vill sätta en liten guldkant på hösten så finns det möjlighet att boka Winemaker Dinner med Renato Rattis viner i fokus. Datumet är 27 september och platsen är Varbergs stadshotell. Och till er vetgiriga vinentusiaster därute, vet ni historien bakom den klassiska Albeisa-flaskan från Piemonte?

Producentporträtt Revolutionären från Barolo
Renato Ratti var en av de viktigaste personerna för Piemonte och Albas utveckling under 1900-talet då han kartlade regionens historia och förde utvecklingen framåt. Under 60-talet köper han sin första vingård nedanför klostret i L'Annunziata och lanserar sin första årgång Barolo Marcenasco under samma årtionde med den urtypiska Albaflaskan med texten Albeisa på. Renato Ratti ligger bakom att 300 producenter i Alba idag använder just den flaskan.

Årets släpp från Renato Ratti
Marcenasco var Rattis första Barolovin och sedan mitten av 60-talet har vinet alltid varit en måttstock för hur en bra nebbiolo ska smaka. I år släpper importören vinet både på vanlig flaska samt magnum. I en ytterst liten volym släpper de även Barolo Rocche dell'Annunziata. Barolo Rocche tillhör ett av Renato Rattis absoluta toppviner. Vinet producerats från den berömda vingården Rocche dell’Annunziata belägen rakt söder om La Morra. Flera berömda viner kommer från denna Cru vilken karaktäriseras av sin elegans.

Vinmakare Pietro Ratti om årgång 2013;
—”Årgång 2013 har en fantastisk utvecklig framför sig…Vinerna är mer vertikala och mineraliga, otroligt spännande, precis som klassiska årgångar som 2008 och 1999”.

Marcenasco 2013 - Fåtal flaskor kvar
Marcenasco var Rattis första Barolovin och sedan mitten av 60-talet har vinet alltid varit en måttstock för hur en bra Nebbiolo ska smaka.
Artikelnr 98943, 289:- (Magnum - Artikelnr 98943, 619:-)

Barolo Rocche dell'Annunziata - Fåtal flaskor kvar!
Artikelnr 99690, 609:-

 

 


Old Winter Ale is coming

Whisky och Bourbon Det är återigen julölssäsong på Systembolaget och Old Winter Ale…
21 Nov, 2017

Årgångsmust från Solnäs Gård

Övrigt Solnäs Gård är en fruktodling och ett uppskattat utflyktsmål med…
21 Nov, 2017

Nyhet i december - Big Drop Brewing Co Milk Stout Alcohol Free

Whisky och Bourbon Alkoholfri öl ser vi mer och mer av på den…
20 Nov, 2017

Vinet & Maten inspiration - Torskrygg på het tomat- & vinsås

Vin Livets Godas Vinet & Maten redaktion har senaste tiden experimenterat…
20 Nov, 2017

Kilchoman Vintage 2009 - den hittills äldsta utgåvan kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Från det lilla familjeägda gårdsdestilleriet lanseras nu Kilchoman Vintage 2009.…
8 Nov, 2017

Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet