Årets glögg från Vinfabriken AB - svenska vinteräpplen och fransk Calvados

Livets Goda 6 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Årets nyhet från Vinfabriken AB är en glögg på svenska vinteräpplen smaksatt med Calvados. I sortimenten återfinns även en klassisk Äppelglögg i två storlekar. Gemensamt för alla Vinfabrikens glöggsorter är att de tillverkas på frukter och bär. Lanseringen sker 1 november i Systembolagets ordinarie sortiment.

Vinfabriken startade sin verksamhet 2009 med tillverkning av Smålandsglögg på svenska bär. Kort därefter började Vinfabriken även att jäsa vinteräpplen till fruktvin som kryddas till glögg. Årets nyhet är en Äppelglögg som är smaksatt med Calvados - det franska äppelbrännvinet från Normandie.

– Vi fortsätter vår tradition att tillverka glögg på lokala svenska frukter och bär, säger Daniel Henriksson på Vinfabriken AB. När man adderar Calvados till äppelvinet så förstärker smakerna ytterligare. Vår nya äppelglögg smaksatt med Calvados fungerar till och med som avec efter måltiden med en isbit i glaset.

All glögg från Vinfabriken kan drickas både varm eller kyld för en friskare upplevelse, både med eller utan russin och mandel. Äppelglöggen passar extra bra till salta tillbehör som exempelvis mögelostarna Roquefort och Stilton.

Vinfabrikens Äppelglögg spetsad med Calvados 
Glöggen har 15 procent alkoholhalt och kostar 109 kronor för 50 cl.
Artikelnummer hos Systembolaget är 90129–02.

Vinfabrikens Äppelglögg 
Vinfabrikens Äppelglögg har 11 procent alkoholhalt och kommer i en 75 cl flaska för 85 kronor samt även i 37,5 cl för 55 kronor.
Artikelnummer hos Systembolaget är 90154–01 respektive 96037–02.

Lanseringen av de båda glöggsorterna sker 1 november på Systembolaget.


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet