Viking Line inleder samarbete med Svenska Kocklandslaget

Publicerad 2017-03-14 av Livets Goda

Mat och Restaurang Den kvalitativa matupplevelsen är ett signum för rederiet Viking Line. Efter populära temaveckor, lyckade samarbeten med välkända kockprofiler och nydanande restaurangsatsningar höjs nu ambitionsnivån ytterligare. Från och med mars månad inleder Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget.

Viking line(7).jpg
Viking Line, Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget inleder ett samarbete med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Landslagen kommer att skapa nya menyer och rätter samt inspirera och fortbilda restaurang- och kökspersonalen tillsammans med Viking Line. Landslagens kockar kommer även att göra gästspel ombord på fartygen.

– Vi ska vara i framkant på Östersjön i allt från trender och val av råvaror till det gedigna hantverkskunnandet i köket. Bara under förra året lanserade vi fyra helt nya restauranger ombord, så tempot är högt. Vi ser fram emot att tillsammans med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget nu förhöja matupplevelsen på Viking Line ytterligare, säger Bodil Ståhl, restaurangchef för Viking Line.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer. Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Svenska Juniorkocklandslaget och lagledare Peter Jelksäter vann guld i Culinary Olympics så sent som i oktober 2016. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.

– Vi är mycket stolta över att få börja samarbeta med Viking Line och vi ser med spänning fram emot att få sätta igång det gastronomiska arbetet. Tillsammans med Viking Lines redan duktiga personal ska vi göra allt för att matupplevelsen ombord alltid ska hålla en hög och jämn klass. Tillsammans ska vi utveckla Östersjöns gastronomiska matupplevelse, säger Fredrik Andersson, lagledare för Svenska Kocklandslaget.

Kommentera

WB-AWARD2017-NY.jpg

Vinnarna av Whisky & Bourbon Awards 2017

Publicerad 2017-03-24 av Whisky & Bourbon
t20-2017-NY.jpg

Här är Sveriges Bästa Restauranger 2017

Publicerad 2017-03-24 av Livets Goda
villaantinori.jpg

Livets Goda tipsar om helgvinet – Villa Antinori 2014

Publicerad 2017-03-24 av Livets Goda
Mariestads 2017(4).jpg

Nytt avsnitt av Den Stora Smakresan - Mariestads Dampfbier

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Krogsafari.jpg

Krogsafari i fler sydsvenska städer

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Pingus(4).jpg

Dagens Webblansering från dansk vinstjärna i Ribera del Duero

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Mulderbosch.jpg

Single Vineyard från Sydafrika tilldelas 92 poäng

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
Mariestads 2017.jpg

Mariestads Dampfbier - inspirerad av guldruschens Kalifornien och Mariestads tyska rötter

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
Nespresso(6).jpg

Nytt butikskoncept från Nespresso har kassor med intelligenta sensorer

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
palmiet.jpg

Köpguide: 10 röda toppviner från Sydafrika du inte får vara utan

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda

Ladda ner Topp20 2016 och peppa inför Topp20 2017 som offentliggörs på fredag

Publicerad 2017-03-21 av Livets Goda

Whisky & Bourbon Awards 2017 - Nomineringar

Publicerad 2017-03-21 av Livets Goda

Rekord redan innan En Öl & Whiskymässa öppnat

Publicerad 2017-03-20 av Livets Goda

Helgtipset: 94 poäng till champagne Charles Heidsieck

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Nyhetsbilaga med dagens lanseringar på Systembolaget

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Gonzalez-Byass Palmas – nu släpps 2016 års buteljeringar i Sverige

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Sök i artikelarkivet