Fredagsinspiration från Nigab - Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Mat och Restaurang Importören Nigab bjuder fredagen till ära på lite receptinspiration i form av ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt, matchat med vinet Riscal Rueda 2016.

Ruccolapizza(1).jpg
Ruccolapizzetta med grillade grönsaker och myntayoghurt
Ingredienser;


Myntayoghurt:
500 g grekisk yoghurt
1 dl olivolja
1 msk flytande honung
½ dl myntablad. fin strimlade

Grillade grönsaker.
2 st zucchini, skurna i skivor på längden
12 st grön sparris, skalade och skurna på längden
2 st citroner, halverade
olivolja
Flingsalt

Pizzetta
100 gr Roccula
1 dl olivolja
4 tunna pizzabottnar eller vetetortillas
200 g Fetaost, smulad
4 st fikon, skurna i klyftor
60 gr pistagenötter, rostade
Crema Bianca (reducerad vit balsamvinäger)

Så gör du:
Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
Blanda ingredienserna till myntayoghurten i en skål.
Marinera zucchini och sparris i olivolja.
Mixa ruccola och olivolja till konsistensen av puré.
Grilla zucchini, sparris och citron, lyft av och vänd upp med flingsalt och juice från den grillade citronen.
Pensla pizzabottnarna med den mixade ruccolan, smula över fetaosten, lägg på fikonklyftorna och grilla färdig pizzettan på den inaktiva sidan av grillen under lock. Lyft av pizzorna, lägg på pistagenötter och ringla över Crema Bianca.
Slica pizza, skär, doppa och njut.

Tips: Rätten går alldeles utmärkt att tillaga i ugn på 200 grader. Har du en nötallergiker på besök så byt ut pistagenötterna mot rostade pumpafrön.

Vinet till:
Riscal Rueda 2016 (art.nr 6001, 82 kr)
Ett smakrikt och fräscht vin som passar kalas, både till små pizzettor och vårsol.

Kommentera

WB-AWARD2017-NY.jpg

Vinnarna av Whisky & Bourbon Awards 2017

Publicerad 2017-03-24 av Whisky & Bourbon
t20-2017-NY.jpg

Här är Sveriges Bästa Restauranger 2017

Publicerad 2017-03-24 av Livets Goda
villaantinori.jpg

Livets Goda tipsar om helgvinet – Villa Antinori 2014

Publicerad 2017-03-24 av Livets Goda
Mariestads 2017(4).jpg

Nytt avsnitt av Den Stora Smakresan - Mariestads Dampfbier

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Krogsafari.jpg

Krogsafari i fler sydsvenska städer

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Pingus(4).jpg

Dagens Webblansering från dansk vinstjärna i Ribera del Duero

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Mulderbosch.jpg

Single Vineyard från Sydafrika tilldelas 92 poäng

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
Mariestads 2017.jpg

Mariestads Dampfbier - inspirerad av guldruschens Kalifornien och Mariestads tyska rötter

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
Nespresso(6).jpg

Nytt butikskoncept från Nespresso har kassor med intelligenta sensorer

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
palmiet.jpg

Köpguide: 10 röda toppviner från Sydafrika du inte får vara utan

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda

Ladda ner Topp20 2016 och peppa inför Topp20 2017 som offentliggörs på fredag

Publicerad 2017-03-21 av Livets Goda

Whisky & Bourbon Awards 2017 - Nomineringar

Publicerad 2017-03-21 av Livets Goda

Rekord redan innan En Öl & Whiskymässa öppnat

Publicerad 2017-03-20 av Livets Goda

Helgtipset: 94 poäng till champagne Charles Heidsieck

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Nyhetsbilaga med dagens lanseringar på Systembolaget

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Gonzalez-Byass Palmas – nu släpps 2016 års buteljeringar i Sverige

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Sök i artikelarkivet