Grand Hôtels nya kökschef Gabriel Ask sprider stjärnglans över Stockholm

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Mat och Restaurang Grand Hôtel presenterar nu sin nya kökschef - Gabriel Ask. I bagaget har han en gedigen erfarenhet från några av USA:s mest exklusiva restauranger och hotellkök. Med en karriär som startade på ikoniska French Laundry, kommer han nu senast från Faena Hotel i Miami där han ansvarat för uppstarten av hela sju olika restaurangkoncept. Efter 23 år i USA och Frankrike flyttar han nu hem till Sverige för att ta Grand Hôtels kök till nya höjder.

Grandhotel(3).jpg
Efter startskottet på fine dining-pionjären French Laundry har Gabriel Asks karriär kantats av betydande roller i en rad framgångsrika lyxhotellsatsningar i USA - värdefulla erfarenheter som han tar med sig när han nu flyttat hem till Sverige. På meritlistan står bland annat klassiska Bellagio i Las Vegas, omskrivna Faena Hotel i Miami, lyxiga Montage i Beverly Hills och Newport Beach-resorten Pelican Hill.

– För mig utgör köket stommen för ett bra hotell. I USA har jag haft utrymme och muskler att verkligen skapa matupplevelser utöver det vanliga och jag har alltid sagt att om något skulle få mig att flytta hem så skulle det vara för att arbeta på Grand Hôtel, som verkligen är ett hotell i världsklass, säger Gabriel Ask.

Gabriel Asks omfattande uppdrag på Grand Hôtel sträcker sig från Verandans frukost och restaurang till room service, via Cadierbaren och fest- och konferensvåningen med oändliga möjligheter. Tillsammans med ett 40-tal kockar har han redan börjat utveckla hotellets kök, utan nostalgi. Först ut är Cadierbarens populära Afternoon Tea som förfinats såväl smakmässigt som visuellt. Även Terassen kommer att få sig en uppdatering med härlig sommargrillning. Till sensommaren 2017 kommer även ett nytt koncept för Cadierbaren att presenteras och Gabriel håller inga dörrar stängda för nya idéer och samarbeten.

– Som gäst i Stockholm känns det ibland som att alla ställen serverar samma mat. Jag vill vässa Grand Hôtels imponerande arv och skapa ett karaktäristiskt kök som erbjuder mat i toppklass, men på ett avslappnat sätt som känns modernt och inbjudande. Tacksamt nog har jag här på Grand Hôtel haft turen att få arbeta med den mest kompetenta personalen i min karriär hittills, säger Gabriel Ask.

– Gabriel är en drömrekrytering och vi är väldigt glada över att ha kunnat locka honom hem till Sverige. Tillsammans är jag övertygad om att vi kan skapa stordåd och ge våra gäster en ännu större upplevelse. Grand Hôtel är mer än bara ett hotell - det är en destination i sig självt där maten utgör en väldigt stor del, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.

Kommentera

WB-AWARD2017-NY.jpg

Vinnarna av Whisky & Bourbon Awards 2017

Publicerad 2017-03-24 av Whisky & Bourbon
t20-2017-NY.jpg

Här är Sveriges Bästa Restauranger 2017

Publicerad 2017-03-24 av Livets Goda
villaantinori.jpg

Livets Goda tipsar om helgvinet – Villa Antinori 2014

Publicerad 2017-03-24 av Livets Goda
Mariestads 2017(4).jpg

Nytt avsnitt av Den Stora Smakresan - Mariestads Dampfbier

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Krogsafari.jpg

Krogsafari i fler sydsvenska städer

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Pingus(4).jpg

Dagens Webblansering från dansk vinstjärna i Ribera del Duero

Publicerad 2017-03-23 av Livets Goda
Mulderbosch.jpg

Single Vineyard från Sydafrika tilldelas 92 poäng

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
Mariestads 2017.jpg

Mariestads Dampfbier - inspirerad av guldruschens Kalifornien och Mariestads tyska rötter

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
Nespresso(6).jpg

Nytt butikskoncept från Nespresso har kassor med intelligenta sensorer

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda
palmiet.jpg

Köpguide: 10 röda toppviner från Sydafrika du inte får vara utan

Publicerad 2017-03-22 av Livets Goda

Ladda ner Topp20 2016 och peppa inför Topp20 2017 som offentliggörs på fredag

Publicerad 2017-03-21 av Livets Goda

Whisky & Bourbon Awards 2017 - Nomineringar

Publicerad 2017-03-21 av Livets Goda

Rekord redan innan En Öl & Whiskymässa öppnat

Publicerad 2017-03-20 av Livets Goda

Helgtipset: 94 poäng till champagne Charles Heidsieck

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Nyhetsbilaga med dagens lanseringar på Systembolaget

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Gonzalez-Byass Palmas – nu släpps 2016 års buteljeringar i Sverige

Publicerad 2017-03-17 av Livets Goda

Sök i artikelarkivet