Nu invigs Stockholms nya hantverksbryggeri

Publicerad 2014-03-27 av Livets Goda

Whisky och Bourbon Idag den 27 mars 2014, invigs Nya Carnegiebryggeriet – ett nytt och modernt hantverksbryggeri i den K-märkta Lumafabriken i Hammarby Sjöstad med en egen restaurang. Bakom projektet står Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery, samt privata investerare. Bryggeriets ambition är att bli en samlingsplats för alla som vill utforska ölets värld.

CBryggerinytt(1).jpg
Nya Carnegiebryggeriet är ett modernt hantverksbryggeri som vilar på gamla anor och förenar historia, innovation och kvalitet. Arbetet med att förverkliga visionen om ett nytt hantverksbryggeri i Stockholm inleddes för mer än två år sedan och idag invigdes byggeriet officiellt av Landsbygdsministern Eskil Erlandsson.

Bryggmästaren Anders Wendler och platschef Fredrik Vogel har, tillsammans med de tre andra bryggarna, Josefine Karlsson, Christoffer Thurgesson och Karl Fornarve, haft en hektisk tid, men nu har drömmen om ett nytt hantverksbryggeri i Stockholm blivit verklighet.

– För mig är öl både mitt jobb och min hobby. Därför känns det helt fantastiskt att ha fått vara med och skapa Nya Carnegiebryggeriet som vi hoppas kommer att bli ett öltempel för alla som vill utforska ölets värld, säger Anders Wendler.

Redan till premiären finns det fem olika öl som har utvecklats i nära samarbete med Brooklyn Brewery som ansvarar för driften av bryggeriet. En av ölen är Nya Carnegie J.A.C.K, en IPA vars namn består av de första bokstäverna i bryggarnas förnamn (Josefine, Anders, Christoffer och Karl).

– Ända sedan starten har vi på Brooklyn Brewery blickat utåt och rest mycket utomlands för att förkovra oss inom olika ölkulturer. I Sverige har vi alltid välkomnats med öppna armar, därför är det naturligt för oss att samarbeta med våra vänner här, och tillsammans skriva ett nytt kapitel i ölets historia, säger Garrett Oliver, bryggmästare på Brooklyn Brewery i New York.

Nya Carnegiebryggeriet tillverkar småskalig kvalitetsöl som både är välsmakande och nyskapande. Ölen kommer att säljas på fat och flaska och kommer att finnas på de närmsta Systembolagen och hos utvalda restauranger och barer i Stockholm, Sverige och världen.

Restaurang Nya Carnegiebryggeriet
I bryggeriets lokaler finns även en restaurang där kombinationen öl och mat står i fokus. Restaurangen drivs av restaurangchefen Tobias Nordahl och kökschefen Billy White, båda med gedigen gastronomisk erfarenhet. Närmast kommer de från Mattias Dahlgrens Matbaren i Stockholm respektive Fäviken i Jämtland. I Hammarby Sjöstad kommer de att skapa något helt nytt i det gamla K-märkta Lumahuset nere vid vattnet jämte bryggeriet.

– Restaurang Nya Carnegiebryggeriet är ett fantastiskt projekt. Det som inspirerade mig mest var det första mötet med bryggarna. Deras hantverkskunnande och entusiasm smittade verkligen av sig. Restaurangen har en inbjudande atmosfär där alla är välkomna, från ölentusiasten till paret som har ordnat barnvakt för kvällen. Närheten till egenproducerad hantverksöl ger restaurangen en extra krydda, säger Billy White, kökschef på restaurang Nya Carnegiebryggeriet.

Restaurangen och bryggeriet öppnar på för allmänheten mitten av april 2014.

www.nyacarnegiebryggeriet.se

Kommentera

Polar.jpg

Venezuela står inför en potentiell "öltorka"

Publicerad 2015-07-06 av Christoffer Enquist
Bryggmästarens dag.jpg

Ölets Dag 2015 - Bryggmästarnas passion och kärlek bakom ölet

Publicerad 2015-07-06 av Livets Goda
Cuervo.jpg

Exklusivt släpp på Systembolaget - Jose Cuervo de la Familia

Publicerad 2015-07-03 av Livets Goda
innis-gunn-lager.jpg

Innis & Gunn lanserar sin första lageröl

Publicerad 2015-07-03 av Livets Goda
Armand de brignac blanc noirs.jpg

Armand de Brignac lanserar sin dyraste champagne hittills - Blanc de Noirs.

Publicerad 2015-07-03 av Christoffer Enquist
Heatmaps.jpg

Eyetracking-studie visar vad vi uppmärksammar på restaurangen

Publicerad 2015-07-03 av Livets Goda
DryckestipsetchateauL.jpg

Dryckestipset: Färdiglagrad och driven Bordeaux redo för intag

Publicerad 2015-07-02 av Livets Goda

Spännande öl som lanseras i små partier på Systembolaget imorgon

Publicerad 2015-07-02 av Ulrika Karlsson

Provningsnoteringar små partier 3 juli

Publicerad 2015-07-02 av Ulrika Karlsson

Provningsnoteringar för nyheterna som släpps 3 juli i vinkällarbutikerna

Publicerad 2015-07-02 av Per Bill

Mister French är nominerad i framstående designtävling som utser världens bäst designade restauranger och barer

Publicerad 2015-07-01 av Livets Goda

Glenfiddich återskapar klassiker från 1963 - Lanserar Glenfiddich Original för att hylla året då whiskyvärlden förändrades för alltid

Publicerad 2015-07-01 av Livets Goda

Grand Slam för Hernö Gin i Gin Masters 2015

Publicerad 2015-07-01 av Livets Goda

Premiär för brittiska succén Burger & Lobster i Stockholm

Publicerad 2015-06-29 av Livets Goda

Sök i artikelarkivet