Nu invigs Stockholms nya hantverksbryggeri

Publicerad 2014-03-27 av Livets Goda

Whisky och Bourbon Idag den 27 mars 2014, invigs Nya Carnegiebryggeriet – ett nytt och modernt hantverksbryggeri i den K-märkta Lumafabriken i Hammarby Sjöstad med en egen restaurang. Bakom projektet står Carlsberg Sverige och Brooklyn Brewery, samt privata investerare. Bryggeriets ambition är att bli en samlingsplats för alla som vill utforska ölets värld.

CBryggerinytt(1).jpg
Nya Carnegiebryggeriet är ett modernt hantverksbryggeri som vilar på gamla anor och förenar historia, innovation och kvalitet. Arbetet med att förverkliga visionen om ett nytt hantverksbryggeri i Stockholm inleddes för mer än två år sedan och idag invigdes byggeriet officiellt av Landsbygdsministern Eskil Erlandsson.

Bryggmästaren Anders Wendler och platschef Fredrik Vogel har, tillsammans med de tre andra bryggarna, Josefine Karlsson, Christoffer Thurgesson och Karl Fornarve, haft en hektisk tid, men nu har drömmen om ett nytt hantverksbryggeri i Stockholm blivit verklighet.

– För mig är öl både mitt jobb och min hobby. Därför känns det helt fantastiskt att ha fått vara med och skapa Nya Carnegiebryggeriet som vi hoppas kommer att bli ett öltempel för alla som vill utforska ölets värld, säger Anders Wendler.

Redan till premiären finns det fem olika öl som har utvecklats i nära samarbete med Brooklyn Brewery som ansvarar för driften av bryggeriet. En av ölen är Nya Carnegie J.A.C.K, en IPA vars namn består av de första bokstäverna i bryggarnas förnamn (Josefine, Anders, Christoffer och Karl).

– Ända sedan starten har vi på Brooklyn Brewery blickat utåt och rest mycket utomlands för att förkovra oss inom olika ölkulturer. I Sverige har vi alltid välkomnats med öppna armar, därför är det naturligt för oss att samarbeta med våra vänner här, och tillsammans skriva ett nytt kapitel i ölets historia, säger Garrett Oliver, bryggmästare på Brooklyn Brewery i New York.

Nya Carnegiebryggeriet tillverkar småskalig kvalitetsöl som både är välsmakande och nyskapande. Ölen kommer att säljas på fat och flaska och kommer att finnas på de närmsta Systembolagen och hos utvalda restauranger och barer i Stockholm, Sverige och världen.

Restaurang Nya Carnegiebryggeriet
I bryggeriets lokaler finns även en restaurang där kombinationen öl och mat står i fokus. Restaurangen drivs av restaurangchefen Tobias Nordahl och kökschefen Billy White, båda med gedigen gastronomisk erfarenhet. Närmast kommer de från Mattias Dahlgrens Matbaren i Stockholm respektive Fäviken i Jämtland. I Hammarby Sjöstad kommer de att skapa något helt nytt i det gamla K-märkta Lumahuset nere vid vattnet jämte bryggeriet.

– Restaurang Nya Carnegiebryggeriet är ett fantastiskt projekt. Det som inspirerade mig mest var det första mötet med bryggarna. Deras hantverkskunnande och entusiasm smittade verkligen av sig. Restaurangen har en inbjudande atmosfär där alla är välkomna, från ölentusiasten till paret som har ordnat barnvakt för kvällen. Närheten till egenproducerad hantverksöl ger restaurangen en extra krydda, säger Billy White, kökschef på restaurang Nya Carnegiebryggeriet.

Restaurangen och bryggeriet öppnar på för allmänheten mitten av april 2014.

www.nyacarnegiebryggeriet.se

Kommentera

Omslag Kalifornien liten.jpg

Livets Goda special: Kalifornien Digitalt - Ladda ner din utgåva gratis här

Publicerad 2016-08-26 av Livets Goda
kAGGE.jpg

Trätunnornas dag på Thorslundkagge

Publicerad 2016-08-26 av Livets Goda
TGV archive 21.jpg

The Glenlivet Archives - en 21-åring med ungdomlig glöd

Publicerad 2016-08-26 av Livets Goda
K Eberbach.jpg

Ur arkivet: Kloster Eberbach - 3 sekel - 1 vingård - 1 druva - 202 viner

Publicerad 2016-08-26 av Livets Goda
Kotsifali_Mandilari.jpg

Lär känna Kretas mångfald – kotsifali och mandilari från Lyrarakis

Publicerad 2016-08-25 av Niklas Jörgensen
Ardbeg Twnty One_grey.jpg

Ardbeg Twenty One - född ur motgångar

Publicerad 2016-08-25 av Livets Goda
Grouffier.JPG

Webblansering 25:e augusti – Tre rariteter från Domaine Fourrier

Publicerad 2016-08-24 av Livets Goda

Inspiration X 2 tillsammans med Kloster Eberbach Riesling Spätlese

Publicerad 2016-08-24 av Livets Goda

Aldo Conterno: Bland toppskiktet i Piemonte

Publicerad 2016-08-24 av Jörgen Lindström Carlvik

God spritnyheter på Systembolaget i september

Publicerad 2016-08-24 av Livets Goda

Stefan Ekengren blir kreativ ledare F&B på Hufvudsta Gård Mat & Möten

Publicerad 2016-08-24 av Livets Goda

150 flaskor anCnoc 24 år till Sverige

Publicerad 2016-08-24 av Livets Goda

25 viner på BS under 150 kr som får över 85 poäng

Publicerad 2016-08-23 av Livets Goda

Tommasi Surani Atlas Organic - Naturvänligt från vinfält till konsument

Publicerad 2016-08-23 av Livets Goda

Sök i artikelarkivet