Återkomsten av 21-åriga Cragiellachie Single cask

Livets Goda 11 Sep, 2017
Whisky och Bourbon I höstas lanserades 96 flaskor av den 21-åriga Cragiellachie Single cask, lagrad på madeirafat på systembolaget. Med en ytterst begränsad upplaga om totalt 205 butljerade flaskor försvann dessa i rasande fart. Efterfrågan på whiskyn var långt mycket större än tillgången och därför är det för importören väldigt glädjande att de nu kan meddela att de lyckats spåra upp de absolut sista 36 buteljerna, som kommer erbjudas till försäljning via Systembolaget.

- Det känns väldigt kul att nära ett år efter det förra släppet kunna erbjuda de resterande flaskorna i just Sverige, säger Erland Gunnarsson som är whiskyambassador på Bacardi i Sverige. Craigellachie Single cask har och är hett eftertraktad och varje gång jag möter whiskyälskare på mässor och provningar brukar det alltid dyka upp frågor om vi har fler flaskor att sälja. Nu kan jag äntilgen säga: Ja det har vi! Med tanke på det stora intresset och det ytterst begränsade antalet flaskor har vi bestämt oss för att ordna en dragning där man som intresserad kan anmäla sig för att ha chansen att köpa en flaska av denna unika buteljering!

Prislappen kommer att hamna på 2 395 kronor och är man intresserad av att delta i dragningen skickar man ett mail till singlecask94@outlook.com. Tiden för anmälan går ut klockan 12.00 fredagen den 15 september! När anmälningstiden är slut kommer det ske en dragning bland intressenterna som sedan kommer att få möjligheten att köpa en flaska via systembolaget.

Livets Goda om Craigellachie Single Cask 1994 – 21 YO
Ibland stöter vi på drycker som direkt i glaset vittnar om att vi har något utöver det vanliga framför oss, något exceptionellt som appellerar till vårt inre på ett alldeles speciellt sätt. Det här är en sådan whisky. Egentligen skulle vi bara vilja berätta att det här är en riktigt god, komplex, perfekt och underbar whisky med alla ingredienser integrerade till perfektion, och det är vårt genuinaste råd att hänga på webblåset för att försöka komma över en av dessa 96 buteljer. Men för er som vill gräva ner er ännu mer och ha någon slags motivering varför vi blir så fånigt lyriska, så är det så här;

Denna mogna whisky är fullspäckad av allt. Körsbär – som fått en centrifug tillsammans med whisky, punsch och cognac och som vidare legeras med toner av läder, rep, tjära, lakrits, tobak och (toffé)choklad. 
En syrlig vinbäddad fräschör beklädd med en läckert torrfet(!) sötma och finstämda fattoner ger en perfekt komponerad, komplex melodi. 
Alkoholen är, precis som hela whiskyn, i harmoni där de 54,5 procenten uppträder på ett ytterst elegant vis. Det finns en enastående struktur och ryggrad i denna stolta Craigellachie som bär hela vägen ut i det distinkt långa avslutet, som dessutom ger en extraknorr med ett silkigt, kryddigt pepparkrull på tungan. 
Craigellachie Single Cask 1994 är som en taktfull herre, som för sig behärskat och elegant, men du känner omedelbart temperamentet, att en vibrerande kraft finns där, en solid grundstyrka som bryter ner allt motstånd i slutändan på ett alldeles genialiskt vis. 
Ja, det är en lysande whisky från början till slut.
98 poäng


Old Winter Ale is coming

Whisky och Bourbon Det är återigen julölssäsong på Systembolaget och Old Winter Ale…
21 Nov, 2017

Årgångsmust från Solnäs Gård

Övrigt Solnäs Gård är en fruktodling och ett uppskattat utflyktsmål med…
21 Nov, 2017

Nyhet i december - Big Drop Brewing Co Milk Stout Alcohol Free

Whisky och Bourbon Alkoholfri öl ser vi mer och mer av på den…
20 Nov, 2017

Vinet & Maten inspiration - Torskrygg på het tomat- & vinsås

Vin Livets Godas Vinet & Maten redaktion har senaste tiden experimenterat…
20 Nov, 2017

Kilchoman Vintage 2009 - den hittills äldsta utgåvan kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Från det lilla familjeägda gårdsdestilleriet lanseras nu Kilchoman Vintage 2009.…
8 Nov, 2017

Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet