Återkomsten av 21-åriga Cragiellachie Single cask

Livets Goda 11 Sep, 2017
Whisky och Bourbon I höstas lanserades 96 flaskor av den 21-åriga Cragiellachie Single cask, lagrad på madeirafat på systembolaget. Med en ytterst begränsad upplaga om totalt 205 butljerade flaskor försvann dessa i rasande fart. Efterfrågan på whiskyn var långt mycket större än tillgången och därför är det för importören väldigt glädjande att de nu kan meddela att de lyckats spåra upp de absolut sista 36 buteljerna, som kommer erbjudas till försäljning via Systembolaget.

- Det känns väldigt kul att nära ett år efter det förra släppet kunna erbjuda de resterande flaskorna i just Sverige, säger Erland Gunnarsson som är whiskyambassador på Bacardi i Sverige. Craigellachie Single cask har och är hett eftertraktad och varje gång jag möter whiskyälskare på mässor och provningar brukar det alltid dyka upp frågor om vi har fler flaskor att sälja. Nu kan jag äntilgen säga: Ja det har vi! Med tanke på det stora intresset och det ytterst begränsade antalet flaskor har vi bestämt oss för att ordna en dragning där man som intresserad kan anmäla sig för att ha chansen att köpa en flaska av denna unika buteljering!

Prislappen kommer att hamna på 2 395 kronor och är man intresserad av att delta i dragningen skickar man ett mail till singlecask94@outlook.com. Tiden för anmälan går ut klockan 12.00 fredagen den 15 september! När anmälningstiden är slut kommer det ske en dragning bland intressenterna som sedan kommer att få möjligheten att köpa en flaska via systembolaget.

Livets Goda om Craigellachie Single Cask 1994 – 21 YO
Ibland stöter vi på drycker som direkt i glaset vittnar om att vi har något utöver det vanliga framför oss, något exceptionellt som appellerar till vårt inre på ett alldeles speciellt sätt. Det här är en sådan whisky. Egentligen skulle vi bara vilja berätta att det här är en riktigt god, komplex, perfekt och underbar whisky med alla ingredienser integrerade till perfektion, och det är vårt genuinaste råd att hänga på webblåset för att försöka komma över en av dessa 96 buteljer. Men för er som vill gräva ner er ännu mer och ha någon slags motivering varför vi blir så fånigt lyriska, så är det så här;

Denna mogna whisky är fullspäckad av allt. Körsbär – som fått en centrifug tillsammans med whisky, punsch och cognac och som vidare legeras med toner av läder, rep, tjära, lakrits, tobak och (toffé)choklad. 
En syrlig vinbäddad fräschör beklädd med en läckert torrfet(!) sötma och finstämda fattoner ger en perfekt komponerad, komplex melodi. 
Alkoholen är, precis som hela whiskyn, i harmoni där de 54,5 procenten uppträder på ett ytterst elegant vis. Det finns en enastående struktur och ryggrad i denna stolta Craigellachie som bär hela vägen ut i det distinkt långa avslutet, som dessutom ger en extraknorr med ett silkigt, kryddigt pepparkrull på tungan. 
Craigellachie Single Cask 1994 är som en taktfull herre, som för sig behärskat och elegant, men du känner omedelbart temperamentet, att en vibrerande kraft finns där, en solid grundstyrka som bryter ner allt motstånd i slutändan på ett alldeles genialiskt vis. 
Ja, det är en lysande whisky från början till slut.
98 poäng


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet