Bartendern Charlotte Halzius till final i Diplomatico World Tournament

Livets Goda 12 May, 2017
Whisky och Bourbon När finalen i den internationella bartendertävlingen Diplomatico World Tournament avgörs i London finns en svensk med bland finalisterna. Det är unga Charlotte Halzius som till vardags är kreativ ledare för baren på den nyöppnade restaurangen TAK i Stockholm.

Diplomatico World Tournament är en internationell bartendertävling som genomförs för tredje året i rad av romproducenten Diplomático Rum. I den första kvalificerande tävlingen deltar bartenders från över 40 länder. Efter semifinalen i Barcelona stod det klart att Charlotte Halzius tagit sig vidare till finalen London. Där möts 13 bartenders i slutet av juni för att tävla om förstapriset på 10 000 dollar.

– Det känns självklart stort att jag lyckats kvalificera mig till finalen med tanke på hur många duktiga bartendrars från hela världen som deltar, säger Charlotte Halzius. Tävlingen är ett världsmästerskap i att blanda romdrinkar vilket är en utmaning då det finns så många olika smaker att bygga drinkarna på. 

Den första av Charlottes två tävlingsdrinkar heter Mantuano Punsch och är gjord på mörk venezuelansk rom som blandas med mynta, lime och ananasfalernum. Det är en likör baserad på ljus rom, ananas, nejlika, ingefära och mandel. Mantuano Punsch finns att prova på cocktailmenyn på TAK.

Den andra tävlingsdrinken, Remedy, är en spritig cocktail gjord på Diplomatico Exclusiva och Diplomatico Planas. Det är en mörk lagrad rom och en ljus rom som blandas med krusbärssocker och saltad på älgörtssyrup.

Charlotte Halzius började sin yrkeskarriär som kock men saknade kontakten med gäster och sadlade kort därefter om till bartender. Trots sin unga ålder har hon lång erfarenhet från flera framstående barer i Stockholm. Sedan i januari arbetar Charlotte Halzius heltid på restaurang TAK i Stockholm som har en genomgående nordiskt-japansk smakprofil på sin mat och dryck.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet