Bartendern Charlotte Halzius till final i Diplomatico World Tournament

Livets Goda 12 May, 2017
Whisky och Bourbon När finalen i den internationella bartendertävlingen Diplomatico World Tournament avgörs i London finns en svensk med bland finalisterna. Det är unga Charlotte Halzius som till vardags är kreativ ledare för baren på den nyöppnade restaurangen TAK i Stockholm.

Diplomatico World Tournament är en internationell bartendertävling som genomförs för tredje året i rad av romproducenten Diplomático Rum. I den första kvalificerande tävlingen deltar bartenders från över 40 länder. Efter semifinalen i Barcelona stod det klart att Charlotte Halzius tagit sig vidare till finalen London. Där möts 13 bartenders i slutet av juni för att tävla om förstapriset på 10 000 dollar.

– Det känns självklart stort att jag lyckats kvalificera mig till finalen med tanke på hur många duktiga bartendrars från hela världen som deltar, säger Charlotte Halzius. Tävlingen är ett världsmästerskap i att blanda romdrinkar vilket är en utmaning då det finns så många olika smaker att bygga drinkarna på. 

Den första av Charlottes två tävlingsdrinkar heter Mantuano Punsch och är gjord på mörk venezuelansk rom som blandas med mynta, lime och ananasfalernum. Det är en likör baserad på ljus rom, ananas, nejlika, ingefära och mandel. Mantuano Punsch finns att prova på cocktailmenyn på TAK.

Den andra tävlingsdrinken, Remedy, är en spritig cocktail gjord på Diplomatico Exclusiva och Diplomatico Planas. Det är en mörk lagrad rom och en ljus rom som blandas med krusbärssocker och saltad på älgörtssyrup.

Charlotte Halzius började sin yrkeskarriär som kock men saknade kontakten med gäster och sadlade kort därefter om till bartender. Trots sin unga ålder har hon lång erfarenhet från flera framstående barer i Stockholm. Sedan i januari arbetar Charlotte Halzius heltid på restaurang TAK i Stockholm som har en genomgående nordiskt-japansk smakprofil på sin mat och dryck.


Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet