Bartendern Charlotte Halzius till final i Diplomatico World Tournament

Livets Goda 12 May, 2017
Whisky och Bourbon När finalen i den internationella bartendertävlingen Diplomatico World Tournament avgörs i London finns en svensk med bland finalisterna. Det är unga Charlotte Halzius som till vardags är kreativ ledare för baren på den nyöppnade restaurangen TAK i Stockholm.

Diplomatico World Tournament är en internationell bartendertävling som genomförs för tredje året i rad av romproducenten Diplomático Rum. I den första kvalificerande tävlingen deltar bartenders från över 40 länder. Efter semifinalen i Barcelona stod det klart att Charlotte Halzius tagit sig vidare till finalen London. Där möts 13 bartenders i slutet av juni för att tävla om förstapriset på 10 000 dollar.

– Det känns självklart stort att jag lyckats kvalificera mig till finalen med tanke på hur många duktiga bartendrars från hela världen som deltar, säger Charlotte Halzius. Tävlingen är ett världsmästerskap i att blanda romdrinkar vilket är en utmaning då det finns så många olika smaker att bygga drinkarna på. 

Den första av Charlottes två tävlingsdrinkar heter Mantuano Punsch och är gjord på mörk venezuelansk rom som blandas med mynta, lime och ananasfalernum. Det är en likör baserad på ljus rom, ananas, nejlika, ingefära och mandel. Mantuano Punsch finns att prova på cocktailmenyn på TAK.

Den andra tävlingsdrinken, Remedy, är en spritig cocktail gjord på Diplomatico Exclusiva och Diplomatico Planas. Det är en mörk lagrad rom och en ljus rom som blandas med krusbärssocker och saltad på älgörtssyrup.

Charlotte Halzius började sin yrkeskarriär som kock men saknade kontakten med gäster och sadlade kort därefter om till bartender. Trots sin unga ålder har hon lång erfarenhet från flera framstående barer i Stockholm. Sedan i januari arbetar Charlotte Halzius heltid på restaurang TAK i Stockholm som har en genomgående nordiskt-japansk smakprofil på sin mat och dryck.


Små partier öl 8 december 2017

Whisky och Bourbon Premium Månadens enda nyhetslansering rymmer några riktiga godbitar bland öl. Friska…
8 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Solas pinot noir 2016

Vin Languedoc och pinot noir är omedelbart inte den mest väntade…
8 Dec, 2017

Enkla men goda julgodisar med whiskysting

Whisky och Bourbon Glen Grants 12-åriga Speyside-whisky lanserades i somras i Systembolagets ordinarie…
7 Dec, 2017

Nikka Red gästspelar och Coffey Grain prissänks

Whisky och Bourbon Den 8 december gör Nikka Pure Malt Red ett tillfälligt…
6 Dec, 2017

Laurent-Perrier Grand Siècle – en prestigecuvée med tre årgångar

Vin Laurent-Perrier Grand Siècle är något så unikt som en prestigechampagne…
5 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Glen Grant 12 Years Old - en elegant singlemalt från Speyside

Whisky och Bourbon Glen Grant grundades 1840 av bröderna John och James Grant…
2 Dec, 2017
Artikelarkivet