Bea Szenfeld är årets designer för Alexandre Bonnet

Livets Goda 18 May, 2017
Vin För fjärde året i rad samarbetar champagnehuset Alexandre Bonnet med en svensk designer som skapar en limiterad presentförpackning för Grand Reserve Brut och Perle Rosé. Årets förpackning står designern Bea Szenfeld för. Mönstret är hämtat från hennes iögonfallande kreationer av handgjorda pappersblommor, som sedan fotograferats och färgsatts med turkost respektive rosa.

Bea Szenfeld är en designer som gärna jobbar i oväntade material, mestadels papper. Alla verk görs för hand i hennes ateljé. Hon har utvecklat pappershantverket till en helt egen genre och hennes pappersplagg har burits av bland andra Lady Gaga och Björk. Inspirationen för hennes design för Alexandre Bonnets presentförpackningar kommer från en tidigare kollektion med plagg tillverkade av handgjorda pappersblom

- Jag har jobbat med pappersblommor en längre period och det har blivit något av ett signum för mig. De blir så otroligt vackra. Eftersom champagnen lanseras i vår/sommar ville jag skapa något som passar sommaren och som man kanske förknippar med mig. Mönstret är handgjort av mig och sedan avfotograferat och färgsatt, säger Bea Szenfeld.

De presentförpackade flaskorna säljs på Systembolaget för 279 kr styck från och med juni 2017.

Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut (7555, 279 kr)

Alexandre Bonnet Perle Rosé (7471, 279 kr)


Artikelarkivet