Bespoke Dining på Grand för minst 10.000 kr

Livets Goda 1 Dec, 2017
Mat och Restaurang För 19:e året i rad presenterar Grand Hotel i Lund kommande års publika händelser och middagsarrangemang på hotellet genom en temasatt almanacka. Efter att de senaste åren använt bilder tagna av fotograf Truls Bärg har 2018 års månadsbilder ritats av Malmöbaserade illustratören Daniel Andréason med det övergripande temat ”det magiska Grand”. - Det är en stolt tradition vi har på Grand sedan 1999 när hotellet firade 100 år att varje år söndagen den 1:a advent lansera nästa års almanacka och det brukar vara lång kö av Lundabor utanför hotellet som vill hämta ett exemplar, säger Maria Paulsson Rickle, VD för Grand Hotel.

Gästkockar och insektsmeny
Som vanligt satsar hotellet på celebra gästspel som intar grandköket för en helg och serverar en specialkomponerad femrätters meny. Exempel på kockar som tidigare år gästat Grand är Sayan Isaksson och Tommy Myllymäki. 2018 kommer Grand Hotel att öppna upp köket för inte mindre än tre besök, samtliga från extremt välrenommerade restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Först ut, en helg i mars månad, blir Mikael Svensson från hyllande Oslo-restaurangen Kontrast som framförallt är känd för oväntade smakkombinationer. Detta gästspel följs månaden efter upp av ett besök av Stockholmskrogen Volt och då är temat kompromisslös nordisk och modern matlagning. I oktober välkomnar Grand Hotel restaurang Sjömagasinet, en av Sveriges mest kända fisk- och skaldjursrestauranger.

”Jag tycker själv att vi hittat en väldigt bra balans i 2018 års gästspel, först två väldigt moderna besök som sedan väl kompletteras av Ulf Wagners och Gustav Trägårdhs klassiska restaurang Sjömagasinet”, säger Maria Paulsson-Rickle.

Dessutom kommer gäster under 2018 kunna boka in sig på flera betydligt mer vågade måltidsarrangemang, som till exempel middagar som serveras i totalt mörker eller prova en meny där samtliga rätter innehåller insekter - framtidens proteinkälla.

Sviten ingår i menypriset
Den kanske mest spektakulära nyheten i 2018 års almanacka är att man vid två tillfällen nästa år kommer att ha möjlighet att boka en så kallad "Bespoke Dining" och helt själva bestämma vad man vill bjuda sina gäster på. I priset ingår konsultation och menyplanering med hotellets båda gastronomiskt ansvariga, kökschef Martin Hansen och restaurangchef Erik Berne. Priset per kuvert ligger på minimum 10.000 kr och kommer framförallt avgöras av vilka viner man beslutar sig för. Grand Hotel i Lund har en storslagen vinkällare, där man bland mycket annat hittar en komplett samling av Mouton Rothschild sedan 1945. Efter avslutat festmåltid behöver man dock inte bekymra sig för att ha pengar över till taxin hem – en övernattning i hotellets grandiosa svit ingår i priset.

Andra nyheter gäster kommer att kunna boka in sig på under 2018 är ”chef’s table”, en kväll när menyn serveras och avnjutes ibland kockarna inne i hotellets kök och ”Grands Cocktailskola”, en snabbkurs med hotellets barmästare i hur du blir kung i hemma-baren.

 


Vilket kaffe väljer våra mammor?

Övrigt Livets Goda följer med stort intresse Kafferosteriet Koppars utveckling i…
21 May, 2018

Stor succé för Glenmorangie och Ardbeg i prestigetävlingar

Whisky och Bourbon Glenmorangies och Ardbegs single malt whiskys har triumferat vid två…
18 May, 2018

Sista flaskorna av Clarendelle Rouge 2012, samt 2011 på magnum

Vin Clarendelle Rouge är Bordeauxvinet som blivit en av Livets Godas…
17 May, 2018

Danmarks hittills dyraste whisky såld för 549.000 danska kronor

Whisky och Bourbon Hans Just har precis sålt Danmarks hittills dyraste whiskyset genom…
17 May, 2018

Ardbeg Day firas under bar himmel den andra juni

Whisky och Bourbon Ardbeg Day är snart här, så gräv fram dina platåskor…
17 May, 2018

564 sidor! Digitala Livets Goda Topp 20 - Sveriges Bästa Restauranger 2018

Mat och Restaurang För femte året nu listar och rankar Livets Goda Sveriges…
15 May, 2018

Kiviks Musteri firar 130 år med ny äppelsort

Övrigt Som ett sätt att fira att nuvarande ägarnas farfars far…
15 May, 2018

Världens främsta kockar intar Milano - med svensk representant

Mat och Restaurang Milano välkomnar öppnandet av "S.Pellegrino Young Chef Village" med 21…
14 May, 2018
Artikelarkivet