Bespoke Dining på Grand för minst 10.000 kr

Livets Goda 1 Dec, 2017
Mat och Restaurang För 19:e året i rad presenterar Grand Hotel i Lund kommande års publika händelser och middagsarrangemang på hotellet genom en temasatt almanacka. Efter att de senaste åren använt bilder tagna av fotograf Truls Bärg har 2018 års månadsbilder ritats av Malmöbaserade illustratören Daniel Andréason med det övergripande temat ”det magiska Grand”. - Det är en stolt tradition vi har på Grand sedan 1999 när hotellet firade 100 år att varje år söndagen den 1:a advent lansera nästa års almanacka och det brukar vara lång kö av Lundabor utanför hotellet som vill hämta ett exemplar, säger Maria Paulsson Rickle, VD för Grand Hotel.

Gästkockar och insektsmeny
Som vanligt satsar hotellet på celebra gästspel som intar grandköket för en helg och serverar en specialkomponerad femrätters meny. Exempel på kockar som tidigare år gästat Grand är Sayan Isaksson och Tommy Myllymäki. 2018 kommer Grand Hotel att öppna upp köket för inte mindre än tre besök, samtliga från extremt välrenommerade restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Först ut, en helg i mars månad, blir Mikael Svensson från hyllande Oslo-restaurangen Kontrast som framförallt är känd för oväntade smakkombinationer. Detta gästspel följs månaden efter upp av ett besök av Stockholmskrogen Volt och då är temat kompromisslös nordisk och modern matlagning. I oktober välkomnar Grand Hotel restaurang Sjömagasinet, en av Sveriges mest kända fisk- och skaldjursrestauranger.

”Jag tycker själv att vi hittat en väldigt bra balans i 2018 års gästspel, först två väldigt moderna besök som sedan väl kompletteras av Ulf Wagners och Gustav Trägårdhs klassiska restaurang Sjömagasinet”, säger Maria Paulsson-Rickle.

Dessutom kommer gäster under 2018 kunna boka in sig på flera betydligt mer vågade måltidsarrangemang, som till exempel middagar som serveras i totalt mörker eller prova en meny där samtliga rätter innehåller insekter - framtidens proteinkälla.

Sviten ingår i menypriset
Den kanske mest spektakulära nyheten i 2018 års almanacka är att man vid två tillfällen nästa år kommer att ha möjlighet att boka en så kallad "Bespoke Dining" och helt själva bestämma vad man vill bjuda sina gäster på. I priset ingår konsultation och menyplanering med hotellets båda gastronomiskt ansvariga, kökschef Martin Hansen och restaurangchef Erik Berne. Priset per kuvert ligger på minimum 10.000 kr och kommer framförallt avgöras av vilka viner man beslutar sig för. Grand Hotel i Lund har en storslagen vinkällare, där man bland mycket annat hittar en komplett samling av Mouton Rothschild sedan 1945. Efter avslutat festmåltid behöver man dock inte bekymra sig för att ha pengar över till taxin hem – en övernattning i hotellets grandiosa svit ingår i priset.

Andra nyheter gäster kommer att kunna boka in sig på under 2018 är ”chef’s table”, en kväll när menyn serveras och avnjutes ibland kockarna inne i hotellets kök och ”Grands Cocktailskola”, en snabbkurs med hotellets barmästare i hur du blir kung i hemma-baren.

 


Teckna prenumeration på Livets Goda, eller varför inte ge bort lite god läsning i julklapp?

Vin Varför inte unna dig själv en prenumeration på Livets Goda,…
12 Dec, 2017

Ardbeg An Oa – En sublimt rökig whisky med stor sinnrikhet

Whisky och Bourbon Det händer inte varje dag att destilleriet Ardbeg lanserar en…
12 Dec, 2017

Små partier öl 8 december 2017

Whisky och Bourbon Premium Månadens enda nyhetslansering rymmer några riktiga godbitar bland öl. Friska…
8 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Solas pinot noir 2016

Vin Languedoc och pinot noir är omedelbart inte den mest väntade…
8 Dec, 2017

Enkla men goda julgodisar med whiskysting

Whisky och Bourbon Glen Grants 12-åriga Speyside-whisky lanserades i somras i Systembolagets ordinarie…
7 Dec, 2017

Nikka Red gästspelar och Coffey Grain prissänks

Whisky och Bourbon Den 8 december gör Nikka Pure Malt Red ett tillfälligt…
6 Dec, 2017

Laurent-Perrier Grand Siècle – en prestigecuvée med tre årgångar

Vin Laurent-Perrier Grand Siècle är något så unikt som en prestigechampagne…
5 Dec, 2017

Niklas Tipsar - Glen Grant 12 Years Old - en elegant singlemalt från Speyside

Whisky och Bourbon Glen Grant grundades 1840 av bröderna John och James Grant…
2 Dec, 2017
Artikelarkivet