Besviken på mig själv – Prova detta oftare.

Kent Johansson 19 Oct, 2017
GastroVin Vingården Domaine Bunan, finner vi intill det vackra berg i Cadiere d’Azur-området i appellationen Bandol i Södra Frankrike.

Bandols viner som lätt kommer i glömska och från och med nu så skall det bli ändring på det. Tack vare Vin Gourmet i Malmö.
Med en gedigen blend av Mourvèdre (60%), Grenache (17%), Cinsault (14%), Syrah (9%). Så skapas ett vin med otroligt långt liv, vi provade årgången 2014 och fick oss en tankeställare. En tanke som länge skall lägga an på våra gomsegel. Ett vin med intensiv nos, proppad med mörk och ung röd frukt. Fatens fina inverkan på musten, som tack vare den tiden, gör att vinet är totalt komplett.

Gommen beskriver toner av fänkål, anis, lakrits, långpeppar och sötaktig viol. Tanninerna är inte att leka med, men efter två timmar i karaff och lätt svingande i Syrahkupan, så börjar vinet öppna upp sig. Vinet är absolut drickbart idag, men lådan intill våra fötter kommer inte att stjälpas under ett år, utan ge vinet 10 år så skall vi återigen mötas och så få en kär ren upplevelse igen. (Givetvis så kommer vi snylta på lådan under årens lopp) 

www.vingourmet.se

 


Bryggeriet Innis & Gunn och irländska destilleriet Tullamore D.E.W. släpper limiterad whiskeyfatslagrad stout

Whisky och Bourbon Kindred Spirits betyder tvillingsjälar och sammanfattar samarbetet mellan två pionjärer…
21 Feb, 2018
Artikelarkivet