Livets Godas Blogg

Terminsstart!

11 Aug, 2017 Livets Goda
Ännu en spännande terminsstart närmar sig här på Restaurangakademien.. Nu har vi haft sommarlov och levt utan vår kökschef Julius…

All I want for Christmas is….

18 Dec, 2016 Livets Goda
Den där jävla sången. Hemsk som fan är den. Slår vad om att Mariah Carey spelat in någon übersliskig version…

Grundkurs i Vinannonsering

5 Oct, 2016 Livets Goda
Jag har varit på kurs. Intressant ämne om hur vi i branschen bör agera gällande vinannonsering i dagens Sverige. Här…

Skördefest i Chablis!

1 Oct, 2016 Livets Goda
I måndags var det dags för skörd i Chablis, men strax innan dess hann jag besöka vingårdarna och två producenter.…

7 x minnesvärda viner, sommaren 2016

20 Aug, 2016 Livets Goda
Semestern är slut. Verkligheten är tillbaka. Minnena många. Tar mig härmed friheten att sammanfatta sju viner som för egen del bidrog…

Ansökningar pågår!

16 Aug, 2016 Livets Goda
Äntligen en ny terminsstart, jippi! På tisdag börjar Restaurangchefsutbildningen och det finns fortfarande platser kvar för er som vill utvecklas…

Mat och Vin i kombination 2.0

20 Jul, 2016 Livets Goda
Nyligen meddelade en god vän att det här med att kombinera mat och vin är skitenkelt. ”God mat. Gott vin.…

Vad dricker ni i sommar?

15 Jun, 2016 Livets Goda
Svenskarnas vinösa sommaräventyr tenderar att, generellt sett, domineras av färdigmarinerade flintastekar och rosévin i praktiska förpackningar. Detta gäller inte mig,…

Världens bästa Sandra!

3 Jun, 2016 Livets Goda
För en vecka sedan gick den av stapeln, årets andra producentmiddag i Livets Goda's regi. I centrum stod den fantastiska…

Är du vår nästa kursetta?

25 May, 2016 Livets Goda
På fredag ska ännu en YH-klass examineras från Restaurangakademien och jag önskar dom ett stort lycka till! Det har varit…

In Pursue Of Balance lägger ned verksamheten. Och snacket går...

24 May, 2016 Livets Goda
Idag är 36 vinerier medlemmar i vad som allmänt förkortas IPOB (In Pursue Of Balance). Ett sista, avslutande event är…

Nattskiftet

1 May, 2016 Livets Goda
Äntligen är det över. Med att alla tusentals ton druvor nu är inne och processade ändras också arbetsschemat: inga mer…

Russel Bevan!

29 Mar, 2016 Livets Goda
Det dräller av coola vinmakare i Kalifornien, men få har hypats lika hårt de senaste åren som Russel Bevan. Han…

Confined Spaces

26 Mar, 2016 Livets Goda
De flesta druvorna hänger kvar på sina rankor här på Nya Zeelands södra ö. Det är rätt sent för att…

Uppdatering från Restaurangakademien!

22 Mar, 2016 Livets Goda
Det var ett tag sen jag skrev och min ambition är alltid att skriva mer, men som med det mesta…

Blenheim, Nya Zeeland - 2 degrees of seperation

9 Mar, 2016 Livets Goda
Teorin “6 degrees of separation” som menar att alla på jorden kan kopplas samman via relationer mellan sex eller färre…

När vin är mer än bara vin

4 Mar, 2016 Livets Goda
Ni som vet ni vet. Det krävs liksom ingen förklaring. Men hur ska man berätta för övriga, att ett specifikt…

Att dricka vin

17 Feb, 2016 Livets Goda
Igår påmindes jag om vad livet handlar om. Alltså, egentligen handlar om. Man kan lätt tro, eller få för sig,…

Systembolaget 2016 - mina reflektioner

8 Feb, 2016 Livets Goda
Alf Tumble, som ibland sprider vinös glädje i detta magasin, skriver ju numera framförallt i Dagens Nyheter, och hans artikel…

Bravo Bordeaux!

21 Jan, 2016 Livets Goda
Hör du till skaran som tröttnade på Bordeaux? Tyckte det blev för dyrt samtidigt som du kände dig smått sviken…