Box Destilleri AB miljonsatsar och bygger ut både produktionen och besöksverksamheten

Livets Goda 26 Jun, 2017
Whisky och Bourbon Den svenska whiskyproducenten Box Destilleri AB möter en allt större efterfrågan både nationellt såväl som internationellt. Dessutom ökar intresset för att besöka destilleriet. Därför har bolaget beslutat att genomföra en mångmiljoninvestering i ökad produktionskapacitet och i besöksverksamheten..

Investeringen omfattar två nya kopparpannor, sju nya jäskar samt ombyggnationer inne i destilleriet. Den utökande kapaciteten fordrar även viss förstärkning på personalsidan i produktionen. Investeringsplanen innehåller även att ett nytt lagerhus sannolikt byggs inom den närmaste femårsperioden, vilket kompletterar de övriga och stärker områdets attraktionskraft.

 – Vår årliga produktionskapacitet på drygt 100 000 liter LPA (liters pure alcohol) räcker inte för att tillgodose marknadens intresse. Därför har vi beslutat att tredubbla kapaciteten till 300 000 liter LPA, säger Box Destilleris vd Thomas Larsson.

Vidare har bolaget beslutat att utöka satsningen på destilleriet som besöksmål. Intresset för vad Höga Kusten och Box Destilleri har att erbjuda ökar ständigt och Box Destilleri är redan idag ett av regionens mest eftertraktade konferens- och turistmål. För att tillgodose den växande efterfrågan från större grupper till restaurang- och konferensavdelningarna innehåller investeringsplanerna sålunda även att besökscentret utvidgas och anpassas för framtida behov.

– Det är mycket glädjande att så många intresserar sig för våra produkter och att vår verksamhet lockar whiskyentusiaster, företag och turister från hela världen. Den här satsningen gör att vi tar position som ett av den nya whiskyvärldens mest ambitiösa destillerier, säger Thomas Larsson.

 


Köksmästaren Anders Blomkvist och Provinum kör gästspel nu på söndag, på Kagges i Gamla Stan

Mat och Restaurang Nu på söndag samarbetar importören Provinum och Anders Blomkvist (f.d…
15 Nov, 2017

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
14 Nov, 2017

Fontanafredda tilldelades "European Winery of the Year" av Wine Enthusiast

Vin Fontanafredda, den historiska vinproducenten i Serralunga d'Alba, tilldelades officiellt titeln…
14 Nov, 2017
Artikelarkivet