Box Destilleri AB miljonsatsar och bygger ut både produktionen och besöksverksamheten

Livets Goda 26 Jun, 2017
Whisky och Bourbon Den svenska whiskyproducenten Box Destilleri AB möter en allt större efterfrågan både nationellt såväl som internationellt. Dessutom ökar intresset för att besöka destilleriet. Därför har bolaget beslutat att genomföra en mångmiljoninvestering i ökad produktionskapacitet och i besöksverksamheten..

Investeringen omfattar två nya kopparpannor, sju nya jäskar samt ombyggnationer inne i destilleriet. Den utökande kapaciteten fordrar även viss förstärkning på personalsidan i produktionen. Investeringsplanen innehåller även att ett nytt lagerhus sannolikt byggs inom den närmaste femårsperioden, vilket kompletterar de övriga och stärker områdets attraktionskraft.

 – Vår årliga produktionskapacitet på drygt 100 000 liter LPA (liters pure alcohol) räcker inte för att tillgodose marknadens intresse. Därför har vi beslutat att tredubbla kapaciteten till 300 000 liter LPA, säger Box Destilleris vd Thomas Larsson.

Vidare har bolaget beslutat att utöka satsningen på destilleriet som besöksmål. Intresset för vad Höga Kusten och Box Destilleri har att erbjuda ökar ständigt och Box Destilleri är redan idag ett av regionens mest eftertraktade konferens- och turistmål. För att tillgodose den växande efterfrågan från större grupper till restaurang- och konferensavdelningarna innehåller investeringsplanerna sålunda även att besökscentret utvidgas och anpassas för framtida behov.

– Det är mycket glädjande att så många intresserar sig för våra produkter och att vår verksamhet lockar whiskyentusiaster, företag och turister från hela världen. Den här satsningen gör att vi tar position som ett av den nya whiskyvärldens mest ambitiösa destillerier, säger Thomas Larsson.

 


Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet