Box In Flames nominerad till Svenska Designpriset för bästa förpackning

Whisky och Bourbon När Box destilleri och Anders Fridén från In Flames valde att buteljera en singelmaltwhisky under den berömda rockgruppens namn ställdes man inför den spännande designutmaningen att förena In Flames ikoniska uttryck med Box whiskyprofil. När buteljeringen släpptes på Systembolaget sålde den slut på några sekunder, och har sedan dess värderats mycket högt på samlarmarknaden.

Uppdraget att designa flaska och förpackning gick till Gullers Groupe i Sundsvall med AD Mattias Gustafsson som huvudansvarig. Gullers valde att möta Box norrländska bildspråk med metall-världens mörka idiomatiska uttryck och lyckades skapa en design där det norrländska landskapet möter ödesmättade klanger och tunga basgångar.

– Vi tycker Gullers har gjort ett kanonjobb med designen och vi är mycket stolta över att ha något så läckert i vår portfölj, vi hoppas att många hjälper oss att rösta i Svenska Designpriset. Varje röst gläder både oss och In Flames, säger Box marknadschef Jan Groth.

Svenska Designpriset är en av reklambranschens mest prestigefyllda utmärkelser i synnerhet som stor hänsyn tas till folkets röster, som viktas lika tungt som juryns. Svenska Designpriset delas ut med hela reklambyråeliten på plats i samband med en stor prisgala på Rondo i Göteborg den 19 oktober.

http://www.designpriset.se/rostning.php


Kommentera