Bra bubbel i form av La Marca Prosecco Blue Label

Livets Goda 10 May, 2017
Vin La Marca Prosecco Blue Label kommer från norra Italien och mer specifikt La Marca i Treviso området, vilket vinet är döpt efter. Vinet, som tillverkas hos kooperativet La Marca Vini E Spumanti S.C.A, har bland annat gjort storsuccé i USA där det blivit landets mest sålda premiumprosecco*, och från och med mars i år finns detta vin tillgängligt på Systembolaget. Livets Goda har tillbetts uppdraget att blindprova La Marca, med gott resultat som följd, varpå vi tipsar om vinet i veckans Dryckestips.

Livets Goda om La Marca Prosecco Blue Label NV
Att vi på Livets Goda kan uppskatta viner under hundralappen är inget att höja ögonbrynen åt. Så länge kvalitén är god så är vi med och La Marca Blue Label fyller sin funktion och uppgift väl. Denna prosecco bjuder på en snygg struktur med trädgårdsfrukt i skepnad av vita päron, fläder och äpple liksom nektariner, lime och kiwi med tropiska vindar i sig, allt med en balanserad sötma som stramas upp mot avslutet som besitter en befriande torr och syrlig fräschör. Det är inget tungt, stort eller djupt, men det är gott, behagligt och elegant och vi finner inga problem med att inta denna som en aperitif eller i sällskap av charkuterier och ostar. Ett lättsamt men bra sommarbubbel helt enkelt.  

88 poäng / Livets Goda

 La Marca Prosecco Blue Label NV
Art.nr 77313, 99 kr, 750 ml, 11%
Venetien, Italien

Vinet finns att beställa via Systembolagets beställningssortiment här >>

 

*©IRI, 52 Weeks Ending 02-12-17, Total U.S., Multi-Outlet, Top Prosecco Sparkling Wines by UPC, Volume Sales, Dollar Sales  

 


Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet