Brännland Cider släpper nya årgångar

Livets Goda 28 Sep, 2017
Whisky och Bourbon Efter att ha släppt Brännland Iscider 2015 i januari 2016 och sett en stadigt ökande försäljningskurva både i hemmamarknaden och på export släpper nu Brännland Cider sin iscider av 2016 års årgång tidigare än beräknat.

- Försäljningen av 2015 har gått snabbare än väntat och därför släpper vi nu 2016 som buteljerades så sent som i juni i år. Det känns förstås mycket roligt att intresset för just vår iscider ökar såpass som det gör. Nu arbetar vi intensivt med att skala upp produktionen och förstärka teamet. Under hösten presenterar vi flera nya produkter för att göra produktlinjen mer komplett, berättar Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider.

Årets iscider kännetecknas av samma höga syra som tidigare och något lägre alkoholhalt än tidigare.

- Jäsningarna av 2016 var mycket lugna och harmoniska och vi valde, som ett resultat av den höga syran i 2016 års skörd, att avsluta jäsningarna lite tidigare för att bibehålla balansen i iscidern, fortsätter Andreas att berätta.

I samband med att iscider 2016 släpps så släpper bolaget också den nya årgången av sin fatlagrade iscider, Brännland Iscider Barrique 2015. 

- Responsen nationellt och internationellt på vår fatlagrade iscider, som vi kallar Barrique, har varit mycket bra och vi har haft slutsålt över Systembolaget sedan några månader tillbaka. 2016 har vi fatat en betydligt större volym än tidigare år för att kunna möta efterfrågan.

Stilmässigt skiljer sig Barrique 2015 från tidigare år på så sätt att den är lite sötare.

- När vi fatade 2015 valde vi att fata cider som var lite tyngre och lite sötare för att särskilja de olika typerna av iscider och för att hamna ännu närmare ett mer traditionellt dessertvin. 

Livets Goda om de nya årgångarna:

Brännland Iscider 2016 >>
Aprikos och äpplemos tillsammans med riktigt färska, kylda, mustiga röda äpplen med florala inslag. Underbar syra med mustig juice som uppträder både sött och stramt torrt på en och samma gång. En elegant, fyllig, rik och driven cider med stor komplexitet och torr stringens. Andreas på Brännland gör det här riktigt bra, det är så otroligt gott. En balansakt värt att notera stort! Det här går vi igång på kraftigt! 95 poäng!

Brännland Iscider Fatlagrad/Barrique 2015 >>
Komplex och underbar arom med mogen fallfrukt, bruna äpplen och knäck. I den rika, stora sötman så finns det en stram, mineralisk ådra som gör det hela väldigt fräscht, torrt och komplext. Det är tveklöst cider men vi finner även hintar som drar åt Sauternes-hållet. Ytterligare cider från Brännland som gör att vi ödmjukt beundrar det Andreas gör. Alla borde köpa och dricka det här! Denna känns komplett på alla sätt och vis i genren som den jobbar inom. 98 poäng.

 


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet