BrewDog bygger bar på gränsen mellan USA och Mexiko

Livets Goda 7 Aug, 2017
Whisky och Bourbon Den avlägsna placeringen av baren kallad ’The Bar on the Edge’ speglar det skotska bryggeriets avsikter på att expandera till de allra yttersta vidderna av USA, samtidigt som den kontroversiella placeringen är ett konkret ställningstagande för en inkluderande gemenskap, vilket alltid varit en viktig grundpelare i hanverksbryggeriets identitet.

  • Den exakta platsen för ’The Bar on the Edge’ är fortfarande ’top secret’, den enda informationen  BrewDog offentliggör är att halva baren kommer vara placerad i Texas och den andra halvan i Chihuahua i Mexiko.
  • Den geografiska gränsen kommer att markeras med en streckad linje rakt genom hela baren och längs uteserveringen.
  • Baren som består av gamla containrar kommer att servera mexikansk öl på USA sidan, och amerikansk öl på Mexiko sidan, samt självklart BrewDogs sortiment av hantverksöl bryggt i Colombus, Ohio.
  • Trots att baren kommer ligga långt ifrån någon som helst stadspuls hoppas man att den kommer bli en magnetpol för hantverksölfans från båda sidorna av gränsen, en plats där man möts och njuter av riktigt bra öl tillsammans.
  • Offentliggörandet av planerna firas med ett TexMex-ölevent på bryggeriet DogTap taproom i Columbus, Ohio nu till helgen.
  • På denna Tex-Mex Tap Takeover kommer det serveras öler från Texasbryggerierna Alamo Beer CompanyBrash BrewingNo Label Brewing512 BrewingCopperhead Brewing och Buffalo Bayou, tillsammans med hantverksöldrinkar gjorda på mexikansk Mezcal och Tequila.

James Watt, co-founder på BrewDog kommenterar:
"’The Bar on the Edge’ kommer att upprättas på den mest avlägsna platsen i USA för att reflektera vår ambition om att nå varenda litet hörn av landet nu när vi börjar brygga vår öl på amerikansk mark. Öl har alltid varit en enande faktor mellan olika kulturer, och BrewDog skapades genom gott samarbete och en inkluderande approach – så vi tänkte att det kunde vara roligt att placera en bar några meter längre bort, för att faktiskt korsa gränsen mellan USA och Mexiko. Vi kommer att ansöka om officiell tillåtelse från de lokala myndigheterna för placeringen av baren och ta hänsyn till eventuella byråkratier, men jag antar det blir lite svårare att bygga en mur om det står en BrewDogbar mitt i vägen. Vi planerar dock att ställa baren där oavsett, tills någon ber oss att flytta på den.”

James fortsätter; Öl är ett universellt språk och har ett ursprung och arv som utdaterar bildandet av de flesta nationerna i världen. Så vi vill hylla dess förmåga att föra olika kulturer närmare varandra med ’The Bar on the Edge’. Hantverksölet har alltid varit en bransch som samarbetar och är inkluderande – vi skulle sannerligen inte existera utan att ha blivit välkomnade till flocken av många av de amerikanska bryggerierna som inspirerat oss – så vi vill förstärka ölets sociala inverkan och förmåga att föra människor samman. Som JFK en gång sa: ’conformity is the jailer of freedom and the enemy of growth’. Vi älskar USA, och vi har redan en helt otrolig armé av fans där borta, men vi har inte för avsikt att ta BrewDog ’light’ till USA. ’The Bar on the Edge’ är vår markering i sanden, ordagrant, avslutar Watt att berätta.

 


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet