BrewDog lanserar Indie Pale Ale

Niklas Jörgensen 2 Feb, 2018
Övrigt Är du bekant med termen session ale? Öl med lägre alkoholhalt, oftast runt 4%, och tänkta att kunna inmundigas i större klunkar. För oss i Sverige så är det knappast något nytt, folkisens starka fäste, men det händer onekligen mycket i en öl om den blott får en procent mer - smakmässigt sett. BrewDog ger sig nu in på den scenen med en session pale ale, en överjäst öl som ändå sneglar åt lager men som har en viss humlebeska.

På måndag den 5 februari släpps Indie Pale Ale i Sverige. En 33 cl-burk kostar 14,90 kr exklusive pant och du finner länken till Systembolaget här. Vi fick möjligheten att prova ölet som humlats med cascade, simcoe och columbus och som klockar in på 4,2%.

Indie Pale Ale, BrewDog

Utseendemässigt en ljust bärnstensfärgad nyans med visst skum. Doften är pigg, ovanligt citrusstinn för ölstilen, och det dyker även upp lätt brödiga toner, ett stänk fudge och viss tropisk fruktkänsla. I gommen en lättsam öl med smeksamma bubblor, skön grapefruktsfriskhet, viss brödighet och syrligt frisk och torr smak. Humlen är diskret men smyger sig fram i eftersmaken och skänker ett visst djup.

Onekligen en pigg pale ale som är bra friskare och syrligare än vad gemene man säkert förväntar sig. Och kanske än viktigare, ingen inställsam sötma. Men så flörtar stilen också med lager-konsumenten som vill ta nästa steg - och Indie Pale Ale gör det bra.

Livets Goda-panelens intryck: 89 LGP

Importör i Sverige: Cask Sweden AB


Färginspirerad och kylande sommarförpackning från Veuve Clicquot

Vin Champagnehuset Veuve Clicquot är känt för sina unika limiterade säsongförpackningar.…
9 Jul, 2018

Leif GW Perssons röda vin - en succé

Vin Tegnér Spirits & Wine lanserade i våras det röda vinet…
9 Jul, 2018
Artikelarkivet