BrewDog och svenska Brewski lanserar Manic Mango

Livets Goda 19 Apr, 2018
Whisky och Bourbon BrewDog och svenska Brewski lanserar Manic Mango BrewDog och Brewski lanserar den 19 april en helt ny öl. BrewDogs Jack Hammer möter Helsingborgsbryggeriet Brewskis Mangofeber DIPA. Resultatet är Manic Mango, en 6% IPA smaksatt med mango.


Skotska bryggeriet BrewDog lanserar i april produkten av sitt svenska samarbete med bryggeriet Brewski från Helsingborg, en Mango IPA med namnet Manic Mango. BrewDog gör under året samarbeten med tio utvalda europeiska bryggerier och skapar tillsammans tio unika öl som kommer lanseras i respektive land. De tre första ölen har redan lanserats i Italien, Nederländerna och Spanien. Sverige står nu näst på tur och sedan kommer även Irland, Frankrike, Tyskland, Norge, Österrike och Danmark få sina egna öl. Genom detta initiativ önskar BrewDog främja branschen i stort och lyfta lokala bryggerier som levererar kvalité på global nivå.

”Det är otroligt viktigt och kul för oss att samarbeta med mindre bryggerier över hela världen. Vi var själva i samma läge för bara några år sedan och känner igen vår egen passion och drivkraft hos dessa bryggare. Med vår gemensamma erfarenhet inom craft beer kan vi verkligen skapa stordåd, som till exempel Manic Mango”, säger James Watt, grundare av BrewDog.

Manic Mango är en fruktig IPA bryggd på bland annat den tyska humlesorten Magnum och amerikansk Citra. 

”Tänk er Jack Hammer; en kaxig IPA med grapefruktarom, inslag av kåda och med stark beska som gifter sig med en Mangofeber; en dubbel IPA med smak av mango, grapefrukt och tallbarr. Där har ni Manic Mango”, säger Marcus Hjalmarsson, bryggmästare på Brewski.

Från den 19 april finns ölen tillgänglig på Brewskis egen bar, Barski, i Helsingborg och från och med den 25 april finns den att köpa på BrewDogs samtliga barer i Stockholm, Göteborg och Malmö. På hyllan på Systembolaget gör Manic Mango entré den 4 maj.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet