Bris idolkortskampanj på mjölkbaksidorna

Livets Goda 27 Dec, 2017
Övrigt Årets idolkortskampanj från Bris, som även kommer att finnas på Arlas mjölkpaket, går under parollen ”Vi bryter tystnaden”. Sex modiga idoler berättar om ensamhet, att inte passa in, att vara vilsen och osäker samt om utsatthet.

Bris skickar ut över 100 000 idolkort till landets sjätteklassare för att visa att även stora idoler har varit små. Bris-idolerna bryter tystnaden och berättar om utsatthet och ensamhet under uppväxten. Årets idolkort kommer förutom att synas på mjölkpaketen även att ställas ut i en stor utställning i Gallerian i Stockholm.

 ”Vi bryter tystnaden”
I år är det Miriam Bryant, artist, Linnéa Claeson, handbollsspelare och nätaktivist, Thomas Sekelius, Youtuber och artist, Sofia Olofsson, flerfaldig världsmästare i thaiboxning och Bröderna Emil och Daniel Norberg, Youtubers som under parollen ”Vi bryter tystnaden” syns på Bris idolkort. De berättar om ensamhet, att inte passa in, att vara vilsen och osäker och om utsatthet. 

— Det är modiga och viktiga berättelser. Förhoppningsvis kommer dessa att stärka, inspirera och ge stöd till barn och unga som växer upp idag. Vi har möjlighet att hjälpa till att nå ut till barn och unga i deras egna hemmiljöer. Barn som annars kan vara svåra att nå men som kan ta till sig informationen vid frukostbordet, säger Gunilla Eriksson, panelredaktör och ansvarig för mjölkbaksidorna på Arla.

— Bris är tacksamma över att Arla sprider vår idolkampanj och våra budskap på mjölkbaksidorna. På så sätt når vi ut till ännu fler barn och unga som kanske är i behov av stöd och hjälp, säger Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog

På brisidoler.se kan du läsa mer om kampanjen och se längre enskilda intervjuer med idolerna. Arlas mjölkbaksidor har tidigare haft samarbeten med bland annat Håll Sverige rent, Prinsparstiftelsen, Friends, WWF, Mattecentrum, Hjärnfonden, UNDP och Kartongmatchen.


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet