Brix Wine och Chefs Night gästspelar på svenska ambassaden i Rom

Livets Goda 18 Oct, 2017
Mat och Restaurang Brix Wine och kocken Görgen Tidén, vars varumärke Chefs Night blivit synonymt med Dalarnas lokala matrikedom, gästspelar på svenska ambassaden i Rom. Chefs Night startade i Rättvik men huserar sedan några år tillbaka i Falun, där ett hundratal gäster vår och höst träffar Sveriges ledande kockar som vardera presenterar sin personliga tolkning av Dalarnas råvaruskatt. Jörgen har även vid två tillfällen marknadsfört Dalarna på lyxiga Sonesta Ocean Point Resort, Saint Maarten i Karibien. Den 19/11 landar Chefs Night i Rom!

Jörgen Lindström Carlviks och Görgen Tidéns vägar korsades första gången på Jürgen Grossmanns legendariska Restaurang Gässlingen redan 2003 och därefter på uppföljaren IQ Gastronomisk Intelligens. Görgen Tidén startade konceptet Chefs Night på Hotell Lerdalshöjden I Rättvik 2009. Chefs Night utvecklades sedan vidare tillsammans med Linn och Magnus Ollas på Bruntegården, som idag är en av Dalarnas bästa restauranger.

”Att Chefs Night får en inbjudan att gästspela på svenska ambassaden i Rom är självklart en ära för alla inblandade samarbetspartners. Att bl.a. hela Gambero Rossos inre krets är på plats är extra kul! Vi jobbar för matdestinationen Dalarna”, säger Görgen Tidén.

Ur Brix Wines breda italienska portfölj har Jörgen Lindström Carlvik valt ut tre topproducenter (Manni Nössing och Peter Dipoli från Alto Adige samt Piemontelegendaren Francesco Rinaldi) vars viner kompletteras i menyn med öl från Oppigårds, Sturevodka Black och Absinthe
Quarantaine Vertes destillerad av Thor Wallgren.

Läs mer på chefsnight.se (Nästa event i Falun sker i april, 2018)


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet