Brix Wine och Chefs Night gästspelar på svenska ambassaden i Rom

Livets Goda 18 Oct, 2017
Mat och Restaurang Brix Wine och kocken Görgen Tidén, vars varumärke Chefs Night blivit synonymt med Dalarnas lokala matrikedom, gästspelar på svenska ambassaden i Rom. Chefs Night startade i Rättvik men huserar sedan några år tillbaka i Falun, där ett hundratal gäster vår och höst träffar Sveriges ledande kockar som vardera presenterar sin personliga tolkning av Dalarnas råvaruskatt. Jörgen har även vid två tillfällen marknadsfört Dalarna på lyxiga Sonesta Ocean Point Resort, Saint Maarten i Karibien. Den 19/11 landar Chefs Night i Rom!

Jörgen Lindström Carlviks och Görgen Tidéns vägar korsades första gången på Jürgen Grossmanns legendariska Restaurang Gässlingen redan 2003 och därefter på uppföljaren IQ Gastronomisk Intelligens. Görgen Tidén startade konceptet Chefs Night på Hotell Lerdalshöjden I Rättvik 2009. Chefs Night utvecklades sedan vidare tillsammans med Linn och Magnus Ollas på Bruntegården, som idag är en av Dalarnas bästa restauranger.

”Att Chefs Night får en inbjudan att gästspela på svenska ambassaden i Rom är självklart en ära för alla inblandade samarbetspartners. Att bl.a. hela Gambero Rossos inre krets är på plats är extra kul! Vi jobbar för matdestinationen Dalarna”, säger Görgen Tidén.

Ur Brix Wines breda italienska portfölj har Jörgen Lindström Carlvik valt ut tre topproducenter (Manni Nössing och Peter Dipoli från Alto Adige samt Piemontelegendaren Francesco Rinaldi) vars viner kompletteras i menyn med öl från Oppigårds, Sturevodka Black och Absinthe
Quarantaine Vertes destillerad av Thor Wallgren.

Läs mer på chefsnight.se (Nästa event i Falun sker i april, 2018)


Kir-Yianni Assyrtiko lanseras den första september

Vin Den 1 september lanseras det vita vinet Kir-Yianni Assyrtiko 2017…
21 Jun, 2018

Snart lanseras Hernö Sipping Gin 2018 med rökiga toner i ett arv från Islay

Whisky och Bourbon Om en vecka lanseras Hernö Sipping Gin 2018 som kommer…
21 Jun, 2018

Inspiration - Cidersorbet

Mat och Restaurang Midsommar närmar sig och en av de självklara komponenterna vid…
21 Jun, 2018

Kocklandslaget bjöd in kvinnliga kocknätverket TakeOver att provsmaka kommande tävlingsrätter

Mat och Restaurang Onsdagen 20 juni var det dags för en ny träningsupplagning…
21 Jun, 2018

Citat Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Citat av Juryn ordförande Årets Kock 2018, jury för handlagstest…
21 Jun, 2018

Så påverkar sommarvädret våra mat- och dryckesvanor

Mat och Restaurang Hur varmt eller kallt vädret blir i sommar kommer att…
20 Jun, 2018

Nespresso lanserar två nya iskaffevarianter samt en smart mjölkskummare

Övrigt Under varma sommardagar kan en iskaffe vara riktigt uppfriskande. Nu…
20 Jun, 2018

Mer svensk kaffe på Finlands nationalarena

Övrigt Publiken på Finlands nationalarena, Hartwall Arena i Helsingfors, kommer att…
20 Jun, 2018

Bisol väljer Lively Wines

Vin Lively Wines är otroligt stolta att presentera det senaste tillskottet…
20 Jun, 2018

Ginger Beer - en nyhet men ändå inte

Whisky och Bourbon Denna vecka avvecklar vi fyra myter om Ginger Beer. Många…
20 Jun, 2018

Limited Edition i chipshyllan

Övrigt Det är sommar i chipsfabriken och Estrella vill passa på…
20 Jun, 2018

Stad, bad och god mat på Mallorca

Mat och Restaurang Mallorca är ett klassiskt svenskt resmål. Det var hit de…
19 Jun, 2018

Nyhet: Flädertiser - trendiga drinken som utmanar Aperol Spritz på uteserveringarna i sommar

Whisky och Bourbon Nu gör Hallands Fläder och Appletiser gemensam sak, när de…
19 Jun, 2018

De är vidare till dag 2 i kvalet till Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Efter en lång dag med teoriprov, råvarukännedom och upplagning av…
19 Jun, 2018

Eau de grill - sommarens grilltrend?

Whisky och Bourbon Lagom till Midsommar lanserar Falcon en parfym som doftar grill.…
19 Jun, 2018

Barabells lanserar nyhet - Strawberry White Chocolate.

Övrigt Sveriges mest sålda proteinbar släpper en ny Limited Edition Protein…
19 Jun, 2018

Paul Svensson till Matfestivalen i Skövde för femte gången

Mat och Restaurang Den kände TV-kocken Paul Svensson kommer att gästa Matfestivalen i…
19 Jun, 2018

Gustibus Wine & Spirit Academy startar Ölsommelierutbildning

Övrigt Efter 13 år och 25 sommelierklasser startar nu Gustibus Wine…
18 Jun, 2018

J. Bally Millésime 1998, lanseras exklusivt på Systembolaget den 6:e juli

Whisky och Bourbon Fredagen den 6:e juli lanserar importören Moestue Grape Selections 180…
18 Jun, 2018

Varför vill unga inte odla kaffe längre?

Övrigt För Burundi har kaffeodlingen alltd varit en generator i landets…
18 Jun, 2018
Artikelarkivet