Bubs godis lanserar choklad

Övrigt Bubs Godis i Jönköping har investerat i en helt ny chokladlinje och ger sig in i kategorin med en helt ny typ av chokladkaka. Produkten, som heter Chokskalle, är formad som ett gäng skallar i belgisk mjölkchoklad och är fylld med dubbla fyllningar. Produkten är Fairtrade-certifierad och finns med fyllningarna Hallon/Lakrits, Banan/Kola och Jordgubb/Kola. Officiell lanseringsdag är 11:e september.

Chokladbranschen är oprövad för Bubs, men det hindrar inte familjeföretaget från att storsatsa på en ny chokladlinje. Intill den befintliga godisfabriken i Jönköping, har under det senaste året en ny produktionsanläggning vuxit fram. Här tillverkas i skrivande stund den nya chokladkakan Chokskalle i rasande fart för att möta handelns positiva förväntningar.

– Vi har nog aldrig varit med om ett sådant positivt gensvar från handeln. Enligt många vi har pratat med är Chokskalle den första riktiga nyheten i konfektyrkategorin på väldigt många år. Oftast brukar det handla om att producenter lanserar nya smaker, men det här är något helt annat. Skalleformen, smakkombinationerna, de parallella fyllningarna och den belgiska chokladen gör Chokskalle till en helt unik produkt på marknaden. Chokskalle är långt ifrån det vanliga du annars hittar i chokladhyllan, säger Henrik Elfwing, VD på BUBS Godis.

Produkten innehåller ingen palmolja och är dessutom Fairtrade-certifierad. Med andra ord innehåller Chokskalle många goda saker samtidigt som den är tillverkad med goda avsikter för såväl miljö som människor. Samtliga varianter väger 100 g.

Allt annat än fyrkantig choklad
Produkter med dubbla smaker är Bubs signum, vilket gör Chokskalle-serien till en naturlig förlängning av sortimentet. Namnet bygger på att det är chokladskallar, men det är samtidigt en liten passning till traditionell, ”fyrkantig” choklad.

– Chokskalle har väldigt hög innovationsgrad och det tror jag är en av anledningarna till att handeln har varit så positiv. Att det är en svensktillverkad produkt med bra råvaror och där produktionen tar hänsyn till omvärlden gör inte saken sämre. Vi hoppas att konsumenterna kommer att uppleva något som de inte gjort tidigare, men samtidigt känna igen sig i våra andra produkter, säger Henrik Elfwing. 

Chokskalle kommer att vara tillgänglig för konsument fr o m 2017-09-11 i de flesta stora butikskedjorna inom dagligvaruhandeln och servicehandeln. Tillgången kan variera beroende på butik


Kommentera