Carlsberg Sverige presenterar: Alkohol-fri minibar på sommarturné

Livets Goda 14 Jul, 2017
Whisky och Bourbon För att möta den växande efterfrågan på alkoholfri öl gör Carlsberg Sverige i sommar en storsatsning för att kommunicera bryggeriets alkoholfria utbud. En specialbyggd mobil minibar kommer, under devisen ”Full av smak – fri från alkohol”, att åka på turné genom sommarsverige och ge semesterfirare chansen att provsmaka kall, alkoholfri öl.

Förra året ökade försäljningen av alkoholfritt öl med över 30 procent och efterfrågan fortsätter att växa. Därför presenterar Carlsberg Sverige sitt alkoholfria utbud på ett helt nytt sätt i sommar – en alkoholfri minibar kommer att turnera runt i svenska sommarstäder och bjuda på alkoholfri öl.

Fritt och alkoholfritt
Den rullande baren är inhyst i en trehjulig Piaggio Ape 50, utrustad med kyl och bar, som från juli till augusti erbjuder semesterfirare över hela landet chansen att provsmaka det alkoholfria utbudet. Namnet på turnén, ”Alkoholfri Minibar”, är en ordlek som anspelar på att det är fri bar som gäller, samtidigt som ölen som bjuds på är fri från alkohol.

– Intresset för alkoholfri öl växer allt mer, samtidigt som det fortfarande är många som inte provat. Minibaren är ett perfekt tillfälle för den oinvigde att hitta sin favorit och uppleva att öl kan vara full av smak och fri från alkohol. Vi vill helt enkelt visa bredden på utbudet och få fler att få upp ögonen för smakrika alkoholfria alternativ, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Besöker svenska sommarstäder
Turnén smygstartade på Gotland under Almedalsveckan för att sedan rulla vidare till Göteborg. Under de sex veckorna kommer Minibaren bland annat att besöka Falkenberg för att fira Ölets Dag, men också Båstad, Varberg, Malmö och Öland för att avslutas i Stockholm i mitten av augusti. Besökare kommer att få möjlighet att provsmaka flera öl ur Carlsbergs Sveriges alkoholfria sortiment, bland annat: Carlsberg Non Alcoholic Organic, Eriksbergs Hovmästarlager, Staropramen Non Alco, High Wheeler från Backyard Brewery och den nya veteölen 1664 Blanc Sans Alcohol.

För att följa Minibarens resa genom Sverige och se vilken stad den besöker härnäst, besök:www.facebook.se/alkoholfriminibar 

Hit kommer den Alkoholfria Minibaren i sommar: 
Visby 7-8/7 
Göteborg 12-14/7 
Varberg 14-16/7 
Falkenberg 19-20/7 
Halmstad 21-23/7 
Båstad 26-27/7 
Malmö 28-30/7 
Ystad 2/8 
Kalmar 4/8 
Öland 5-6/8 
Stockholm 11-13/8


Michelinguiden hyllar det katalanska köket

Mat och Restaurang I den berömda Guide Rouge fortsätter man att belöna restauranger…
25 Apr, 2018

Många ville upptäcka nya viner på Göteborg Vin & Deli

Vin I helgen arrangerades Göteborgs största vin och delikatessmässa på Svenska…
24 Apr, 2018

Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet