Ceretto till Valid Wines

Vin Det är med glädje och stolthet som man på Valid Wines meddelar att Ceretto från och med maj har valt att representeras av importören på den svenska marknaden. Ceretto är en av de större producenterna i Piemonte som även äger lägen från de bästa vingårdarna i regionen. Samtliga av deras viner har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och tillhör idag toppskiktet.

2010 påbörjades arbetet med att ställa om vingårdarna till biodynamisk odling och från årgång 2015 kommer samtliga av vinerna att vara ekologiskt certifierade.

Bröderna Bruno och Marcello var bland de första att producera och positionera förstklassig Barolo och Barbaresco från de främsta vingårdslägena på sjuttio-talet. Idag har nästa generation tagit vid och under deras ledning har egendomen även kommit att förknippas med gastronomi och konstupplevelser. I Alba finns deras två restauranger; den enklare La Piola och Piazza Duomo som belönats med tre stjärnor i Guide Michelin. I vingården Bricco Rocche tronar glaskuben som blivit ett arkitektoniskt landmärke i Barolo.

- Intresset för Piemontesiska viner har ökat kraftigt de senast åren både hos våra restaurangkunder och hos konsumenterna. Det känns därför naturligt att komplettera portföljen med en högkvalitativ och ekologisk producent från trendiga Piemonte, berätta Linn Ljungkvist, VD Valid Wines.


Kommentera