Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2015

Kent Johansson 12 Oct, 2017
GastroVin Det finns visst gott vin som passar till den feta fiskens rökighet!

Rökt mat till vin? - Jo då! Då går det inte att servera ett torrt vitt vin till denna smakfulla lilla bit. – Jo då, igen! Det kommer att gå galant. Kvällens vin från Winefinder är ett perfekt val till vår varmrökta lax med wasabi och bränd grädde med smaker av laxrom och dill.

Vi kommer direkt att ta vinet till en högre nivå, tack vare fetman från krämen, som kommer att få vinet till sin tydliga frukt. Att Wasabi och dess hetta lockar fram en jordighet och dess blöta stentoner är mer än intressant. För att återgå till fisken rökta toner och feta textur som gör att vinet gräver ned sig i sin tydliga Terroir.

Sippa på vinet i stor kupa och mata dig själv med denna enkla rätt. Du kommer att få nys om att Chablis på denna topp, inte annat gå än älska! Garanterar att vinet även kommer att gilla sitt sällskap av gravad lax, med varför inte till lutfisken om det finns en stor kopparkastrull med varmt brynt smör till. Låt oss skåla i dess vin Terroir och inse att Chablis är riktigt gott. I glaset har vi 2015 Chablis 1er Cru, Montée e Tonnerre.


Artikelarkivet