Chablis 1er Cru Montée de Tonnerre 2015

Kent Johansson 12 Oct, 2017
GastroVin Det finns visst gott vin som passar till den feta fiskens rökighet!

Rökt mat till vin? - Jo då! Då går det inte att servera ett torrt vitt vin till denna smakfulla lilla bit. – Jo då, igen! Det kommer att gå galant. Kvällens vin från Winefinder är ett perfekt val till vår varmrökta lax med wasabi och bränd grädde med smaker av laxrom och dill.

Vi kommer direkt att ta vinet till en högre nivå, tack vare fetman från krämen, som kommer att få vinet till sin tydliga frukt. Att Wasabi och dess hetta lockar fram en jordighet och dess blöta stentoner är mer än intressant. För att återgå till fisken rökta toner och feta textur som gör att vinet gräver ned sig i sin tydliga Terroir.

Sippa på vinet i stor kupa och mata dig själv med denna enkla rätt. Du kommer att få nys om att Chablis på denna topp, inte annat gå än älska! Garanterar att vinet även kommer att gilla sitt sällskap av gravad lax, med varför inte till lutfisken om det finns en stor kopparkastrull med varmt brynt smör till. Låt oss skåla i dess vin Terroir och inse att Chablis är riktigt gott. I glaset har vi 2015 Chablis 1er Cru, Montée e Tonnerre.


Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018

Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning…
12 Sep, 2018

Glenmorangie Beyond the Cask 2018 surfar vidare på framgångsvågen

Whisky och Bourbon I Glenmorangies senaste samarbete för projektet Beyond the Cask 2018…
17 Aug, 2018

​Brittisk öl-lobbyist lovordar skånska hantverksbryggerier

Whisky och Bourbon James Calder, kommunikationschef på SIBA som representerar oberoende hantverksbryggare i…
11 Sep, 2018

I Fokus: Trimbach - en alsacisk kulturinstitution

Vin Premium Vinproducenter sedan 1626, familjeägt och inne på trettonde generationen. Få…
11 Sep, 2018
Artikelarkivet