Charlotte Erlanson-Albertsson visar vägen i kostrådsdjungeln

Livets Goda 17 Aug, 2017
Övrigt Känns det svårt att tänka både hälsosamt och lustfyllt kring vardagsmaten? Är du trött på alla larm och råd från självutnämnda matexperter? Professor Charlotte Erlanson-Albertsson får dagligen frågor om hur man ska äta för att må bra, utan att konstra till det. I boken Äta för livet – Maten som gör dig frisk och stark har hon därför på ett heltäckande och lättbegripligt sätt samlat allt du behöver veta om mat – helt utan både pekpinnar och mirakelkurer.

”Vi kan faktiskt styra över vår hälsa. Det är klart att allt vi äter och dricker påverkar oss”, säger hon. ”Vår kropp är gjord för att ta upp näring i vanlig mat, därför behöver vi inte en massa tillskott. Vi har fantastiska och helt naturliga möjligheter att kunna må bra. Låt till exempel ditt matminne guida dig och ställ frågor som: Hur mår jag när jag äter det ena eller andra? Vad får just mig att må bra? Jag hade till exempel problem med astma tidigare, men när jag kunde koppla det till mitt mjölkdrickande och drog ner på mjölken blev jag mycket bättre.”

I denna faktaspäckade bok hittar du svar på frågor som hur vi håller våra tarmbakterier på gott humör, vad som händer när vi äter socker och hur bra 5:2-dieten egentligen är. Boken genomsyras av Charlottes motto att mat ska vara en källa till glädje – inte till stress och oro.

Charlotte Erlanson-Albertsson är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet där hon forskar på aptitkontroll och hälsosam mat. Hon har ägnat sitt yrkesliv åt matforskning och är särskilt intresserad av den mat vi lätt äter för mycket av – mat rik på socker, fett och salt. Charlotte är en flitigt anlitad föreläsare på bland annat läkarlinjen och har även skrivit flera böcker.


Jordbruksverket tar ett helhetsgrepp om hållbar mat

Övrigt Jordbruksverket släpper nu en rapport om hur vi kan producera…
22 May, 2018

Cidraie hedrar sitt franska arv med ny sommarskrud

Whisky och Bourbon I över hundra år har cideräpplena i Normandie plockats för…
22 May, 2018

Inspiration - Proteinrik vaniljkaka med citron

Mat och Restaurang I detta recept inspireras vi av Maria Längfors som för…
22 May, 2018

Coppersmith´s samarbetar med 24 Västerås krogar

Whisky och Bourbon Ett tjugotal restauranger från Västerås gick ihop för att brygga…
22 May, 2018

Prosecco från Montelvini hos Winefinder

Vin Montelvini är en Prosecco i klassisk stil som Winefinders Wineteam…
22 May, 2018

150 ton mindre socker i Axfoods läsk

Övrigt Sockerhalten i Axfoods läsk av märket Premier minskas nu med…
22 May, 2018

Lansering av dessertvin från Brochet - Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015

Vin Brochet Quarts de Chaume Grand Cru 2015 lanseras i Systembolagets…
21 May, 2018

Lavazza blir Stureplansgruppens nya kaffeleverantör

Övrigt Den Italienska kaffeleverantören Lavazza har skrivit avtal med Stureplansgruppen och…
21 May, 2018

Lasse Solum ny VD Divine AB

Vin Divine förstärker och hälsar Lasse välkommen som ny VD.
21 May, 2018

Kullabergs Vingård satsar mot framtiden med nytt namn och nya investeringar

Vin Kullabergs Vingård är det nya namnet på den storsatsande vingården…
21 May, 2018

Roséviner från Arvid Nordquist

Vin Inför sommarsäsongen tipsar importören Arvid Nordquist om fyra roséviner som…
21 May, 2018

Subway anserar ett nytt veganskt alternativ

Mat och Restaurang Trenden med vegansk och vegetarisk mat har växt sig allt…
21 May, 2018

Bordeaux från toppåret 2015 hos Winefinder - Chateau La Brande

Vin I lager hos Winefinder finner man blanda annat nu Chateau…
18 May, 2018

Nordic Spritis - Ny webbutik som lanserar O.P. Anderson och Blossa på den tyska marknaden

Whisky och Bourbon Nu lanseras Nordic Spirits – en ny webbutik –som öppnar…
18 May, 2018

Mulderbosch Rosé i mäktig magnumflaska

Vin Nyligen landade Mulderbosch Rosé på flaska och box i ny…
17 May, 2018

Äkta italiensk gelato till Sverige

Övrigt Direkt från den ekologiska farmen Mura Mura i Italien kommer…
17 May, 2018

Swedish Craft Spirits - på Systembolaget den 18 maj

Whisky och Bourbon Spirits of Passion lanserar nu Swedish Craft Spirits – en…
17 May, 2018

Nytt poddavsnitt med Christian Eiroa

Whisky och Bourbon Vår ambassadör i cigarrvärlden, Brobergs, välkomnar i podden denna gång…
17 May, 2018

Nordiska bär sätter smak på årets sommarlakrits från Lakrids by Johan Bülow

Övrigt Årets sommarkollektion BÆRRIES från Lakrids by Johan Bülow har fått…
17 May, 2018

Fira World Whisky Day på lördag- Så gör du Sebastien Boudets smakrika whiskysmör

Whisky och Bourbon På lördag den 19 maj firas World Whisky Day. Varför…
17 May, 2018
Artikelarkivet