Charlotte Erlanson-Albertsson visar vägen i kostrådsdjungeln

Livets Goda 17 Aug, 2017
Övrigt Känns det svårt att tänka både hälsosamt och lustfyllt kring vardagsmaten? Är du trött på alla larm och råd från självutnämnda matexperter? Professor Charlotte Erlanson-Albertsson får dagligen frågor om hur man ska äta för att må bra, utan att konstra till det. I boken Äta för livet – Maten som gör dig frisk och stark har hon därför på ett heltäckande och lättbegripligt sätt samlat allt du behöver veta om mat – helt utan både pekpinnar och mirakelkurer.

”Vi kan faktiskt styra över vår hälsa. Det är klart att allt vi äter och dricker påverkar oss”, säger hon. ”Vår kropp är gjord för att ta upp näring i vanlig mat, därför behöver vi inte en massa tillskott. Vi har fantastiska och helt naturliga möjligheter att kunna må bra. Låt till exempel ditt matminne guida dig och ställ frågor som: Hur mår jag när jag äter det ena eller andra? Vad får just mig att må bra? Jag hade till exempel problem med astma tidigare, men när jag kunde koppla det till mitt mjölkdrickande och drog ner på mjölken blev jag mycket bättre.”

I denna faktaspäckade bok hittar du svar på frågor som hur vi håller våra tarmbakterier på gott humör, vad som händer när vi äter socker och hur bra 5:2-dieten egentligen är. Boken genomsyras av Charlottes motto att mat ska vara en källa till glädje – inte till stress och oro.

Charlotte Erlanson-Albertsson är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet där hon forskar på aptitkontroll och hälsosam mat. Hon har ägnat sitt yrkesliv åt matforskning och är särskilt intresserad av den mat vi lätt äter för mycket av – mat rik på socker, fett och salt. Charlotte är en flitigt anlitad föreläsare på bland annat läkarlinjen och har även skrivit flera böcker.


Mack FREEZE - Den första alkohol- och glutenfria ölen på marknaden

Whisky och Bourbon Den första februari lanseras Mack FREEZE, marknadens första öl som…
18 Jan, 2018

Stockholmskrogar på listan över världens vackraste restauranger

Mat och Restaurang Condé Nast Traveller har i dagarna utsett världens vackraste restauranger…
18 Jan, 2018

Umamiburgare kommer tillbaka till MAX - nu även med kyckling

Mat och Restaurang En av MAX mest populära kampanjburgare, Grand Deluxe Umami, hittar…
18 Jan, 2018

Trendbrott: viktmissnöjet bland unga växer

Övrigt Tre av fyra svenskar vill gå ner i vikt, det…
18 Jan, 2018

300 miljoner liter kaffe i slasken varje år

Övrigt Klimatförändringarna gör att världens kaffeproduktion står inför stora utmaningar. I…
18 Jan, 2018

Urban Deli lanserar brödöl för minskat matsvinn

Mat och Restaurang Varje dag kastas mängder av bröd på landets bagerier. En…
18 Jan, 2018

Förköpspris på Vingårdsbarbaresco via Winefinder - Produttori del Barbaresco

Vin För drygt en vecka sedan erbjöd Winefinder Brunello 2013 till…
17 Jan, 2018

Två exklusiva ekologiska lanseringar från Alain Jaume & Fils

Vin Domaine du Clos de Sixte Lirac 2014 (magnum) samt Domaine…
17 Jan, 2018

Uppdrucket vecka 2 med Ulrika Karlsson

Vin Jag älskar att prova OM viner, att ha ett gäng…
17 Jan, 2018

Bästa italienska vinbar i Stockholm utsedd - Adria Ristorante & Bar

Mat och Restaurang Igår höll Gambero Rosso sin årliga prisutdelning för Top Italian…
17 Jan, 2018

Skandinavisk premiär: Ät 6-rätters middag med 3D

Mat och Restaurang Det innovativa middagskonceptet Dinner Time Story med världens minsta kock,…
17 Jan, 2018

Melker Andersson öppnar ny krog i Uppsala

Mat och Restaurang I det gamla anrika stadshotellet mitt i Uppsala öppnar nu…
17 Jan, 2018

Exklusiv sherrylansering på Systembolaget av "Tio Pepes olika åldrar"

Vin Varje år i oktober tar Antonio Flores, legendarisk vinmakare på…
17 Jan, 2018

Lammproducenter från Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Övrigt Paret Anna och Tomas Olsson belönas med HKScans Miljöpris till…
17 Jan, 2018

Svenska småbryggerier i exportsatsning

Whisky och Bourbon Svenska småbryggerier satsar på export och ställer ut på en…
16 Jan, 2018

Den andra februari lanseras exklusivt Chablis Premier Cru ”Montée de Tonnerre” 2015 från Samuel Billaud

Vin Samuel Billaud tillhör en välkänd och etablerad vinmakarfamilj i Chablis.…
16 Jan, 2018

Martin & Servera skänkte fyra ton varor

Mat och Restaurang Martin & Servera stöttar sedan hösten 2017 Stockholms Stadsmissions Matcentralen…
16 Jan, 2018

2400 flaskor Soave Vintage Bertani 2015 lanseras i februari

Vin Den familjeägda producenten Bertani lanserar den 2:a februari 2400 flaskor…
16 Jan, 2018

Wayne’s Coffee öppnar kafé i Vietnam

Övrigt De senaste åren har den svenska kafékedjan öppnat kaféer i…
16 Jan, 2018

Château La Croix Teynac från den stora årgången 2010 hos Winefinder

Vin Winefinder har nu i lager Château La Croix Teynac från…
16 Jan, 2018
Artikelarkivet