Charlotte Halzius från TAK tar romdrinken till nya höjder

Livets Goda 16 Jun, 2017
Whisky och Bourbon Den 25 juni möts 13 bartendrar från världens alla hörn i anrika Beaufort bar på The Savoy i London för att tävla om den prestigefyllda titeln ”Diplomatico World Best Bartender” i den internationella bartendertävlingen Diplomático World Tournament. Den svenska bartendern Charlotte Halzius från restaurang TAK har med sina kreativa romdrinkar lyckats ta sig hela vägen till final.

Diplomático World Tournament är en internationell bartendertävling som genomförs för tredje gången av romproducenten Diplomático Rum. Intresset för tävlingen har vuxit och bidragit till att sätta varumärket Diplomático på kartan som en av de främsta producenterna i världen. I februari kammade Charlotte Halzius hem segern i den svenska delfinalen. Vid semifinalen i Barcelona i början av maj tog hon sig vidare till världsfinalen London den 25 juni.

– Vi är förstås otroligt imponerade över Charlottes insats i tävlingen och väldigt stolta över att hon lyckats ta sig hela vägen till världsfinalen. Konkurrensen har varit stenhård och av 1 200 sökanden återstår nu bara 13 bartendrar. Charlotte har ett bra koncept kring den drink hon kommer att presentera i London och jag både tror och hoppas att hon kommer att kunna ta sig långt i finalen, säger Fredrik Lindkvist, produktchef på Handpicked Wines som representerar Ron Diplomático i Sverige.

Charlotte har en bakgrund som kock men då hon saknade kontakten med gäster valde hon att sadla om till bartender. Hon har redan hunnit skaffa sig erfarenhet från flera framstående barer i Stockholm och arbetar sedan januari som kreativ ledare för baren på nyöppnade restaurang TAK i Stockholm.

– Det känns självklart stort att jag lyckats kvalificera mig till finalen med tanke på hur många duktiga bartendrar från hela världen som deltagit. Jag är till lika delar nervös som pirrig, men extremt taggad på att få visa vad jag går för, säger Charlotte Halzius, som just nu ligger i hårdträning inför tävlingen.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet