Coop hållbarhetsmärker sina fiskdiskar

Livets Goda 7 Feb, 2018
Mat och Restaurang Nu blir det enklare för Coops kunder att köpa färsk fisk från hållbara fiskbestånd. Under förra året genomförde Coop ett omfattande kvalitetsarbete för att hållbarhetsmärka sina fiskdiskar i Sverige. Totalt har 135 stycken fiskdiskar från Kiruna i norr till Simrishamn i söder, blivit certifierade enligt kraven från MSC och ASC.

Hotet mot våra hav är idag större än någonsin. I dag är cirka 90 procent av alla kommersiella fiskbestånd överfiskade eller fiskade till sin gräns, enligt WWF. I Coops Matometer, Sveriges största undersökning av vad svenskarna äter, uppger 45 procent av de tillfrågade att de alltid eller ofta tittar efter miljö- eller hållbarhetsmärkningar när de köper fisk.

– Vi vill att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att de gör ansvarsfulla val när de köper fisk i våra butiker. Genom certifieringen av våra manuella fiskdiskar underlättar vi för kunden att välja schysst fisk som kommer från hållbara bestånd, säger Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg med ansvar för fisk på Coop.

I de manuella fiskdiskarna har nu de MSC- och ASC-certifierade produkterna märkts upp med särskilda skyltar. Certifieringen innebär att fisken enbart kommer från hållbara fiskbestånd som inte hotas av utfiskning eller har odlats under ansvarsfulla förhållanden och går att spåra hela vägen tillbaka till ett hållbart och ansvarsfullt fiske.

– Vi är mycket glada att Coop valt att certifiera sina fiskdiskar, så att alla får chans att välja miljömärkta fisk och skaldjur. Idag känner över hälften av svenskarna till MSC:s miljömärke och nu hoppas vi på att ännu fler får upp ögonen för det, säger Minna Epps, chef för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet