Coop hållbarhetsmärker sina fiskdiskar

Livets Goda 7 Feb, 2018
Mat och Restaurang Nu blir det enklare för Coops kunder att köpa färsk fisk från hållbara fiskbestånd. Under förra året genomförde Coop ett omfattande kvalitetsarbete för att hållbarhetsmärka sina fiskdiskar i Sverige. Totalt har 135 stycken fiskdiskar från Kiruna i norr till Simrishamn i söder, blivit certifierade enligt kraven från MSC och ASC.

Hotet mot våra hav är idag större än någonsin. I dag är cirka 90 procent av alla kommersiella fiskbestånd överfiskade eller fiskade till sin gräns, enligt WWF. I Coops Matometer, Sveriges största undersökning av vad svenskarna äter, uppger 45 procent av de tillfrågade att de alltid eller ofta tittar efter miljö- eller hållbarhetsmärkningar när de köper fisk.

– Vi vill att våra kunder ska kunna känna sig trygga med att de gör ansvarsfulla val när de köper fisk i våra butiker. Genom certifieringen av våra manuella fiskdiskar underlättar vi för kunden att välja schysst fisk som kommer från hållbara bestånd, säger Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg med ansvar för fisk på Coop.

I de manuella fiskdiskarna har nu de MSC- och ASC-certifierade produkterna märkts upp med särskilda skyltar. Certifieringen innebär att fisken enbart kommer från hållbara fiskbestånd som inte hotas av utfiskning eller har odlats under ansvarsfulla förhållanden och går att spåra hela vägen tillbaka till ett hållbart och ansvarsfullt fiske.

– Vi är mycket glada att Coop valt att certifiera sina fiskdiskar, så att alla får chans att välja miljömärkta fisk och skaldjur. Idag känner över hälften av svenskarna till MSC:s miljömärke och nu hoppas vi på att ännu fler får upp ögonen för det, säger Minna Epps, chef för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet