Cum Pane i Göteborg tar hem titeln ”Västsveriges Bästa Semla 2018”

Livets Goda 6 Feb, 2018
Övrigt Nu är det avgjort – Cum Pane i Göteborg tar hem 1:a platsen i årets semmeltest signerat branschorganisationen Västra Sveriges Bagare & Konditorer. På andra- och tredjeplats hamnade Falkenbergskonditoriet Stålboms och Baka Stenugnsbageri i Göteborg.

 

Cum Pane i Göteborg vann med följande motivering: ”En välsmakande semla med innovativt och rustikt utseende – som står för den nya tidens semlor – bakad med få och väl genomtänkta ingredienser”.

Branschorganisationen Sveriges Bagare & Konditorers tio finalistsemlor ställdes inför proffsjuryns bedömning utifrån smak, utseende och kvalitet – men framförallt att de var bakade på riktiga och goda råvaror – under en hemlig testdag i början av året.

- Bakom semlorna i den här tävlingen ligger ett stort mått hantverksskicklighet. Juryn är hårda och ser till att bara de bästa semlorna vinner. Cum Pane, tillsammans med Stålboms Konditori och Baka Stenugnsbageri kan känna sig stolta, det förtjänar dem verkligen, säger Urban Nyberg, talesperson för Västra Sveriges Bagare & Konditorer.

Testet utfördes av en kunnig och opartisk jury ledd av experten Birgitta Rasmussen, även känd som domare i tv-programmet Hela Sverige Bakar, tillsammans fyra andra yrkesmässiga jurymedlemmar.

- Det har varit en oerhörd konkurrens och det har funnits många bra semlor bland deltagarna i år. Men vinnaren smakade godast och var vacker men framförallt var den hantverksmässigt välgjord och bakad på riktiga ingredienser, sade Birgitta Rasmusson efter testet. 

Vinnarna 2018:
1:a plats Cum Pane, Göteborg
2:a plats Stålboms Konditori, Falkenberg 
3:e plats Baka Stenugnsbageri, Göteborg


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet