Cum Pane i Göteborg tar hem titeln ”Västsveriges Bästa Semla 2018”

Livets Goda 6 Feb, 2018
Övrigt Nu är det avgjort – Cum Pane i Göteborg tar hem 1:a platsen i årets semmeltest signerat branschorganisationen Västra Sveriges Bagare & Konditorer. På andra- och tredjeplats hamnade Falkenbergskonditoriet Stålboms och Baka Stenugnsbageri i Göteborg.

 

Cum Pane i Göteborg vann med följande motivering: ”En välsmakande semla med innovativt och rustikt utseende – som står för den nya tidens semlor – bakad med få och väl genomtänkta ingredienser”.

Branschorganisationen Sveriges Bagare & Konditorers tio finalistsemlor ställdes inför proffsjuryns bedömning utifrån smak, utseende och kvalitet – men framförallt att de var bakade på riktiga och goda råvaror – under en hemlig testdag i början av året.

- Bakom semlorna i den här tävlingen ligger ett stort mått hantverksskicklighet. Juryn är hårda och ser till att bara de bästa semlorna vinner. Cum Pane, tillsammans med Stålboms Konditori och Baka Stenugnsbageri kan känna sig stolta, det förtjänar dem verkligen, säger Urban Nyberg, talesperson för Västra Sveriges Bagare & Konditorer.

Testet utfördes av en kunnig och opartisk jury ledd av experten Birgitta Rasmussen, även känd som domare i tv-programmet Hela Sverige Bakar, tillsammans fyra andra yrkesmässiga jurymedlemmar.

- Det har varit en oerhörd konkurrens och det har funnits många bra semlor bland deltagarna i år. Men vinnaren smakade godast och var vacker men framförallt var den hantverksmässigt välgjord och bakad på riktiga ingredienser, sade Birgitta Rasmusson efter testet. 

Vinnarna 2018:
1:a plats Cum Pane, Göteborg
2:a plats Stålboms Konditori, Falkenberg 
3:e plats Baka Stenugnsbageri, Göteborg


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet