D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Livets Goda 13 Oct, 2017
Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk tradition. Nu väcker Tullamore D.E.W. tillsammans med mikrobryggeriet PangPang liv i traditionen genom att lansera PangPang & A Brew – en unik öl bryggd på samma jäststam som Tullamore D.E.W, och Livets Goda / Whisky & Bourbon har naturligtvis provat såväl ölen.

Under flera år tillverkade Tullamore både whiskey och öl under destilleriets tak på Irland. Nu vill whiskeyjätten återförena maltkusinerna och väcka liv i den gamla irländska traditionen att dricka whiskey och öl tillsammans genom kampanjen D.E.W. & A Brew. Tillsammans med mikrobryggeriet PangPang, beläget i Hökarängen utanför Stockholm, har Tullamore därför skapat en unik öl i PangPang & A Brew – en Nitrogen Red Ale bryggd med kvävgas och gjort på samma jäststam som Tullamore använder i sin whiskey. Det är första gången någonsin som Tullamore delar med sig av sin jäststam utanför destilleriets väggar.

Livets Goda / Whisky & Bourbon provar PangPang And a Brew, 89 poäng
Ölen börjar dominerande underbart i aromseglet men tyvärr hänger inte smaknyanserna med lika övertygande i gommen. Med det sagt så får vi fortfarande en välbryggd och god öl med fina egenskaper som till karaktär befinner sig i gränslandet mellan en IPA och en fyllig Ale. Den stora twisten finner vi i sällskap med Tullamore DEW, eller till de stundande julborden.
Men tillbaka till ölen;
Munlädret möter vi en mörk beska med tropisk frukt och citrustoner med skalet från såväl apelsin som citron. Till detta adderas ljusa, brända kaffetoner i en snustorr struktur med markerad beska och snygg finish. Det här är ett riktigt passande mat som vi också tror kommer passa utmärkt till julbordets lite mäktigare anrättningar.

In i matchen tar vi Tullamore DEW som får följa upp första klunkarna med öl, varpå vi berikas med toner av vanilj, tofféekola, sötma och rondör. Och det är i kombinationen mellan And a Brew och Tullamore DEW som polletten trillar ner, här faller allt på plats och smakerna från whiskyn och ölen legeras till en njutsam helhetsupplevelse.

PangPang & A Brew (nr 78581) går sedan den 20:e september att beställa på Systembolaget. Den säljs i flaska á 33 cl till ett pris av 48:70 kronor. Ölen beställer ni här >>


Hanna Eriksson är Sveriges bästa kvinnliga sommelier 2018

Vin Finalen i årets upplaga av Lily Bollinger Award är avgjord.…
18 Sep, 2018

Höstens lagerrensning hos Winefinder är här!

Vin Nu startar Winefinder höstens stora lagerrensning. Över 100 viner ska…
17 Sep, 2018

Matkassen fyller 10 år

Mat och Restaurang I våras var det 10 år sedan matkasseföretaget Matkomfort grundades…
17 Sep, 2018

Ardbeg lanserar ännu en ikonisk presentförpackning - en hyllning till ön och destilleriets profiler

Whisky och Bourbon Efter förra årets succé lanserar Ardbeg återigen en limiterad presentförpackning…
12 Sep, 2018

Glenmorangie Beyond the Cask 2018 surfar vidare på framgångsvågen

Whisky och Bourbon I Glenmorangies senaste samarbete för projektet Beyond the Cask 2018…
17 Aug, 2018

​Brittisk öl-lobbyist lovordar skånska hantverksbryggerier

Whisky och Bourbon James Calder, kommunikationschef på SIBA som representerar oberoende hantverksbryggare i…
11 Sep, 2018
Artikelarkivet