Dal Forno Romano - två exklusiva lanseringar fredag 16:e februari

Livets Goda 8 Feb, 2018
Vin Dal Forno Romano räknas till en av Italiens kvalitetsmässigt ledande producenter i Veneto-regionen och enligt många en av de bästa Amaroneproducenterna. Valpolicella D.O.P. Superiore och Amarone della Valpolicella D.O.C.G lanseras nu i årgång 2011 på Systembolaget den 16:e februari.

Valpolicella D.O.P. Superiore 2011 
Varunr: 92115-01, pris: 649 kr, 750 ml, alk. 14,5%. Totalt släpps 360 flaskor.

Vinet är gjort på 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Croatina och 5% Oseleta. Vinet tillverkas enligt samma metod som amarone med torkning av druvorna, men under kortare tid, ca 45 dagar. Till Valpolicellan används också druvor från yngre vinrankor än till amaronen. Pressningen av druvorna skedde i november och lagrades därefter på nya barriuqer under 24 månader innan buteljering.

Amarone della Valpolicella D.O.C.G. 2011
Varunr: 92118-01, pris: 2 299 kr, 750 ml, alk. 17%. Totalt släpps 36 flaskor.

Vinet är gjort på 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Oseleta och 10% Croatina. Druvorna som används till amaronen kommer aldrig från vinrankor som är yngre än 10 år. Druvorna selekterades noggrant vid skörd och torkades därefter under tre månader på platåer i stora öppna rum med ett bra ventilationssystem som säkrar ett jämnt och bra luftflöde. I mitten av december gjordes ytterligare en selektering av druvorna innan de pressades. Jäsning skedde i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid en temperatur runt 28 grader. Vinet lagrades därefter på nya barriquer under 24 månader. Efter buteljering lagrades vinet ytterligare 36 månader på flaska innan det släpptes för försäljning. 


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet