Dal Forno Romano - två exklusiva lanseringar fredag 16:e februari

Livets Goda 8 Feb, 2018
Vin Dal Forno Romano räknas till en av Italiens kvalitetsmässigt ledande producenter i Veneto-regionen och enligt många en av de bästa Amaroneproducenterna. Valpolicella D.O.P. Superiore och Amarone della Valpolicella D.O.C.G lanseras nu i årgång 2011 på Systembolaget den 16:e februari.

Valpolicella D.O.P. Superiore 2011 
Varunr: 92115-01, pris: 649 kr, 750 ml, alk. 14,5%. Totalt släpps 360 flaskor.

Vinet är gjort på 70% Corvina, 20% Rondinella, 5% Croatina och 5% Oseleta. Vinet tillverkas enligt samma metod som amarone med torkning av druvorna, men under kortare tid, ca 45 dagar. Till Valpolicellan används också druvor från yngre vinrankor än till amaronen. Pressningen av druvorna skedde i november och lagrades därefter på nya barriuqer under 24 månader innan buteljering.

Amarone della Valpolicella D.O.C.G. 2011
Varunr: 92118-01, pris: 2 299 kr, 750 ml, alk. 17%. Totalt släpps 36 flaskor.

Vinet är gjort på 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Oseleta och 10% Croatina. Druvorna som används till amaronen kommer aldrig från vinrankor som är yngre än 10 år. Druvorna selekterades noggrant vid skörd och torkades därefter under tre månader på platåer i stora öppna rum med ett bra ventilationssystem som säkrar ett jämnt och bra luftflöde. I mitten av december gjordes ytterligare en selektering av druvorna innan de pressades. Jäsning skedde i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar vid en temperatur runt 28 grader. Vinet lagrades därefter på nya barriquer under 24 månader. Efter buteljering lagrades vinet ytterligare 36 månader på flaska innan det släpptes för försäljning. 


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet