David Biun ansluter till Brännland Cider som cideri-chef

Livets Goda 26 Sep, 2017
Whisky och Bourbon Brännland Cider förstärker sitt team med amerikanske cidermakaren David Biun. Biun anställs som cideri-chef på heltid och flyttar från USA till Sverige för att arbeta på Brännland Cider.

Biun har en examen från Colorado State University i vinodling och vinmakeri och har tidigare arbetat som cidermakare på 1911 ciders och Eden Specialty ciders i USA. 

- Att David och hand hustru Tegan ansluter till oss är den sista viktiga pusselbiten i vårt arbete med att skapa ett av världens bästa team för hantverksmässig produktion av cider. David kommer att vara en nyckelperson i vår ambition att producera en av världens bästa iscidrar såväl som i uppskalning och utveckling av vår produktlinje. Vi är mycket glada att ha honom hos oss, berättar Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider.

- Vi ser mycket fram emot att börja arbetet på Brännland Cider. Det rykte och de produkter som bolaget har byggt under de senaste fem åren, inte bara i Sverige, tanken om att kvalitet är vägen framåt för en hantverksmässig ciderproducent som Brännland Cider har stått för redan från start, gjorde att beslutet om att flytta till Sverige var enkelt för oss, kommenterar David Biun, Brännland Cider.


Artikelarkivet