Delikat restaurangnota när 150 krogar deltar i matfestival

Livets Goda 3 Oct, 2017
Mat och Restaurang Under tre veckor i oktober, med start idag, erbjuder 150 restauranger i Stockholm och Göteborg sina gäster halva priset på matnotan. Detta i samband med att TripAdvisors bordsbokningsapp TheFork fyller tio år.

 För tio år sedan skapades bordsbokningstjänsten TheFork av en grupp franska matälskare. Sedan 2014 är företaget ett dotterbolag till TripAdvisor och den bokningsapp som samarbetar med flest restauranger i Europa.

Firandet, TheFork Festival, pågår mellan den 2-25 oktober på 150 krogar i Stockholm och Göteborg. De medverkande restaurangerna erbjuder 50% rabatt på sin ordinarie á la carte (exkl. dryck) och bokningar går att göra på thefork.se eller i TheFork-appen (iOs och Android).

Stockholmskrogarna Napolyon Bistro & bar och  Cultur Bar & Restaurang samt Göteborgs Bocado är några av de restauranger som deltar i festivalen.

– Det här är andra gången vi medverkar i en matfestival anordnad av TheFork och för oss ger det en bra boost med många bokningar, glada gäster och dessutom har antalet besökare ökat även efteråt, säger Anton Lindeborg, delägare på Napolyon i Stockholm.

– Vår ambition är att bjuda in till den här typen av matfest två gånger om året för att fler ska ha möjligheten att upptäcka nya restauranger och kanske därmed hitta nya favoriter. Den här gången pågår TheFork festival i hela tre veckor. Dels för att Thefork fyller tio år men också för att vi nu börjat etablera oss ordentligt även på den svenska marknaden, säger Maximilien Kauffmann, Country Manager på TheFork i Sverige och Danmark.

TheFork samarbetar idag med över 40 000 restauranger i 11 länder. Sajten har ca 15 miljoner besökare i månaden och har laddats ned som app över 9 miljoner gånger.

Höstens TheFork Festival samarbetar med livsstilsportalen Chevaleresk.se. Reklamfilmen är inspelad på Napolyon Bistro & bar i Stockholm.


VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018

Daniel Roos midsommartårta - inspirerad av Nordiska bär sommarlakrits från Lakrids by Johan Bülow

Övrigt Nobelkonditorn Daniel Roos har i samarbete med danska premiumlakritsen Lakrids…
14 Jun, 2018

Så ser svenskarna på VM och snacks – stor undersökning från Estrella

Övrigt Estrella har genom Norstat tagit fram statistik på hur konsumenterna…
14 Jun, 2018

Fotbollssommar i Hornstull och en helt ny öl inspirerad av sommaren 94

Whisky och Bourbon Fotbolls-VM drar igång den 14 juni i Ryssland men också…
14 Jun, 2018

Välkommen till Kyrkeby – Sveriges äldsta bränneri

Whisky och Bourbon Ingen annanstans i Sverige har det bränts brännvin så länge…
13 Jun, 2018

Silver till Sverige i Kock-EM Norge, Sverige och Danmark i topp när Bocuse d’Or avgörs i Turin

Mat och Restaurang Sebastian Gibrand kammade hem en silvermedalj till Sverige i Bocuse…
13 Jun, 2018

Säljstart för VM-fatet

Whisky och Bourbon På torsdag är det avspark i Fotbolls-VM. Klockan 14.00 rullar…
13 Jun, 2018

En mycket lyckad tappning från Ballentine´s - Miltonduff 15 Years Old

Whisky och Bourbon Ballantine’s har tillverkat klassiska och prisvinnande blends i över 190…
11 Jun, 2018

Elever från Grythyttan skapar vin för sydafrikanska Roodeberg

Vin I slutet av maj tävlade 33 sommelierstudenter om 11 lag…
11 Jun, 2018
Artikelarkivet