Drinkinspiration med Angostura - 1919 Daiquiri

Whisky och Bourbon Trinidad och Tobago är historiskt sett välkända för sin populära romkultur, men faktum är att avseende sprit är man mest känd för att vara ursprunget till den rombaserade bitterspriten Angostura Bitter. House of Angostura är idag den största producenten av rom på Trinidad och i portföljen har man bland annat den fina buteljen Angostura 1919, som vi idag presenterar i form av lite drinkinspiration för sommarens varmare dagar.

Livets Goda om Angostura 1919
Angostura 1919 får till både sin vers och refräng ytterst väl och melodin lämnar aldrig denna rom. Det är en konst att få till något som känns så okomplicerat och omedelbart men samtidigt så bra och komplext. Texturen är rund och fyllig med en balanserad sötma där allt ges spets med en konstant närvarande kryddighet sprungen från bourbonfaten. Doft- och smakinslagen radar upp sig snyggt; mörk choklad, toner av muscovadosocker, en touch marsipan, torkad frukt, sultanrussin, fudge, citrusfrukt, fikon och en diskret nötarom, allt mycket väl integrerat och balanserat med varandra. Den här tar vi likväl i sin ensamhet med cigarren/cigarillen inom räckhåll eller som avec till desserter och choklad, och inte minst som basingrediens i drinkar. Angostura 1919 huserar måhända i ett lågt prissegment men i dryckesupplevelsen spelar den i den högre ligan och har som alltid en självklar och rättmätig plats i romhyllan.  

Angostura 1919
Art.nr 504, 399 kr  
40%, 700 ml

Drinkinspiration:
Angostura 1919 Daiquiri
Ingredienser
50 ml Angostura 1919 rom
25 ml Färsk lime juice
20 ml Sockerlag
2 ”dashes” av Angostura® Aromatic Bitter
Limehjul

Gör så här:
Lägg ingredienserna i en shaker med is. Skaka kraftigt tills utsidan på shakern är iskall. Sila i coupe eller cocktailglas. Garnera med limehjul före servering.

Vill du läsa mer om House of Angostura, dess portfölj och mycket mer? Ladda ner Whisky & Bourbon Specialutgåva: Angostura här >>


Kommentera