Drinkinspiration med Angostura - 1919 Daiquiri

Livets Goda 16 May, 2017
Whisky och Bourbon Trinidad och Tobago är historiskt sett välkända för sin populära romkultur, men faktum är att avseende sprit är man mest känd för att vara ursprunget till den rombaserade bitterspriten Angostura Bitter. House of Angostura är idag den största producenten av rom på Trinidad och i portföljen har man bland annat den fina buteljen Angostura 1919, som vi idag presenterar i form av lite drinkinspiration för sommarens varmare dagar.

Livets Goda om Angostura 1919
Angostura 1919 får till både sin vers och refräng ytterst väl och melodin lämnar aldrig denna rom. Det är en konst att få till något som känns så okomplicerat och omedelbart men samtidigt så bra och komplext. Texturen är rund och fyllig med en balanserad sötma där allt ges spets med en konstant närvarande kryddighet sprungen från bourbonfaten. Doft- och smakinslagen radar upp sig snyggt; mörk choklad, toner av muscovadosocker, en touch marsipan, torkad frukt, sultanrussin, fudge, citrusfrukt, fikon och en diskret nötarom, allt mycket väl integrerat och balanserat med varandra. Den här tar vi likväl i sin ensamhet med cigarren/cigarillen inom räckhåll eller som avec till desserter och choklad, och inte minst som basingrediens i drinkar. Angostura 1919 huserar måhända i ett lågt prissegment men i dryckesupplevelsen spelar den i den högre ligan och har som alltid en självklar och rättmätig plats i romhyllan.  

Angostura 1919
Art.nr 504, 399 kr  
40%, 700 ml

Drinkinspiration:
Angostura 1919 Daiquiri
Ingredienser
50 ml Angostura 1919 rom
25 ml Färsk lime juice
20 ml Sockerlag
2 ”dashes” av Angostura® Aromatic Bitter
Limehjul

Gör så här:
Lägg ingredienserna i en shaker med is. Skaka kraftigt tills utsidan på shakern är iskall. Sila i coupe eller cocktailglas. Garnera med limehjul före servering.

Vill du läsa mer om House of Angostura, dess portfölj och mycket mer? Ladda ner Whisky & Bourbon Specialutgåva: Angostura här >>


Uppdrucket v 7 med Ulrika Karlsson

Vin Fantastiska viner har präglat den gångna veckan, detta är ett…
19 Feb, 2018

Vinverket har öppnat

Vin Stockholms nya vinbar Vinverket har öppnat på Norrtullsgatan 24. Bakom…
19 Feb, 2018

Tommy Myllymäki tar över Stadsparken

Mat och Restaurang Tommy Myllymäki kommer att driva Stadsparken i Katrineholm, tillsammans med…
19 Feb, 2018

Ytterligare en hyllad årgång av Campogivanni Brunello di Montalcino DOCG 2012 lanseras exklusivt

Vin Campogiovanni Brunello di Monalcino DOCG 2012 lanseras fredagen den 2:a…
19 Feb, 2018

Preem lanserar ekologisk äggröra

Mat och Restaurang Preem utökar sitt freshfood-sortiment med en ekologisk äggröra gjord på…
19 Feb, 2018

Formbar vegofärs från Anamma

Mat och Restaurang Nu lanserar Anamma marknadens första veganska formbara färs. En efterlängtad…
19 Feb, 2018

Hernö Gin prisat för världens bästa gin för andra året i rad

Whisky och Bourbon Juryn för World Gin Awards har sagt sitt och hyllar…
16 Feb, 2018

Arla investerar 100 miljoner kronor i den svenska osttillverkningen

Övrigt Under 2018 kommer Arla att investera 100 miljoner kronor i…
16 Feb, 2018

TheFork Festival 15 februari - 31 mars

Mat och Restaurang Idag återvänder det populära restaurangeventet ”TheFork Festival”. Festivalen pågår från…
15 Feb, 2018

Rätta formen lyfter Coca Cola-smaken

Övrigt Aromerna från vindruvor lyfts fram på ett mer eller mindre…
15 Feb, 2018

Nu är skrei-säsongen åter i full gång

Vin Den norska torsken skrei med sin unika märkning är en…
15 Feb, 2018

Fondberg & Co blir We & Wine

Vin Fondberg & Co AB har varit en av de ledande…
15 Feb, 2018

Västerbottensost® deltar i Ostfestivalen

Övrigt Fredag den 16 februari öppnas portarna till årets ostfestival på…
15 Feb, 2018

Blodapelsin och ingefära - andra upplagan av Small Batch lanseras

Övrigt I den andra upplagan av smakkonceptet Small Batch lanserar Swedish…
15 Feb, 2018

Kaffeskola - 10 skillnader mellan arabica och robusta

Övrigt I denna artikeln listar Hugo, Kafferosteriet Koppar, tio skillnader mellan…
15 Feb, 2018

Bre din macka som vanligt - med olivolja

Mat och Restaurang Den 14 februari lanserar Zeta en helt ny produkt för…
14 Feb, 2018

Fuller’s är huvudsponsor på The Bishops Arms brittiska vecka

Whisky och Bourbon Mellan den 12-18 februari pågår den brittiska veckan på The…
14 Feb, 2018

Nu lanseras Systembolagets första ekologiska brandy från Spanien

Whisky och Bourbon Från 1 mars finns Alvisa 10 Brandy Ecológico i Systembolagets…
14 Feb, 2018

Spännande drycker för spelkvällen

Övrigt I och med dagens teknologiska utveckling har spel- och casinosajter…
14 Feb, 2018

Circle K öppnar Sveriges största hamburgerkedja

Mat och Restaurang I ett nytt samarbete tillsammans med hamburgerrestaurangen KÄK, grundat av…
14 Feb, 2018
Artikelarkivet