Drinkinspiration med Angostura - 1919 Daiquiri

Livets Goda 16 May, 2017
Whisky och Bourbon Trinidad och Tobago är historiskt sett välkända för sin populära romkultur, men faktum är att avseende sprit är man mest känd för att vara ursprunget till den rombaserade bitterspriten Angostura Bitter. House of Angostura är idag den största producenten av rom på Trinidad och i portföljen har man bland annat den fina buteljen Angostura 1919, som vi idag presenterar i form av lite drinkinspiration för sommarens varmare dagar.

Livets Goda om Angostura 1919
Angostura 1919 får till både sin vers och refräng ytterst väl och melodin lämnar aldrig denna rom. Det är en konst att få till något som känns så okomplicerat och omedelbart men samtidigt så bra och komplext. Texturen är rund och fyllig med en balanserad sötma där allt ges spets med en konstant närvarande kryddighet sprungen från bourbonfaten. Doft- och smakinslagen radar upp sig snyggt; mörk choklad, toner av muscovadosocker, en touch marsipan, torkad frukt, sultanrussin, fudge, citrusfrukt, fikon och en diskret nötarom, allt mycket väl integrerat och balanserat med varandra. Den här tar vi likväl i sin ensamhet med cigarren/cigarillen inom räckhåll eller som avec till desserter och choklad, och inte minst som basingrediens i drinkar. Angostura 1919 huserar måhända i ett lågt prissegment men i dryckesupplevelsen spelar den i den högre ligan och har som alltid en självklar och rättmätig plats i romhyllan.  

Angostura 1919
Art.nr 504, 399 kr  
40%, 700 ml

Drinkinspiration:
Angostura 1919 Daiquiri
Ingredienser
50 ml Angostura 1919 rom
25 ml Färsk lime juice
20 ml Sockerlag
2 ”dashes” av Angostura® Aromatic Bitter
Limehjul

Gör så här:
Lägg ingredienserna i en shaker med is. Skaka kraftigt tills utsidan på shakern är iskall. Sila i coupe eller cocktailglas. Garnera med limehjul före servering.

Vill du läsa mer om House of Angostura, dess portfölj och mycket mer? Ladda ner Whisky & Bourbon Specialutgåva: Angostura här >>


Talisker lanserar glamping-upplevelse på Fejan Outdoor tillsammans med danske stjärnkocken Mikkel Karstad

Whisky och Bourbon Till sommaren lanserar whiskyvarumärket Talisker, tillsammans med den danske stjärnkocken…
27 Apr, 2018

Det japanska risvinet ska bli ännu godare - med hjälp av artificiell intelligens

Övrigt IT-företaget Fujitsu samarbetar med det japanska bryggeriet Asahi Shuzo där…
27 Apr, 2018

Guldmedalj i Göteborg till Kavalan Solist Bourbon

Whisky och Bourbon Den 6-7 april arrangerades Göteborgs stora öl- och whiskymässa på…
27 Apr, 2018

Swedish Young Chef Award - Amanda Lundahl om vinnaråret

Mat och Restaurang Swedish Young Chef Award är en kocktävling för sistaårselever på…
27 Apr, 2018

Varannan äter för lite frukt och grönt

Övrigt 500 gram om dagen – så mycket frukt och grönt…
27 Apr, 2018

Nytt ekologiskt utbud av viner i SJs bistrosortiment

Vin Lagom till valborgsmässohelgen byter SJ ut sitt dryckessortiment. In kommer…
27 Apr, 2018

5 inspirerande cocktails för sommaren

Whisky och Bourbon Pernod Ricard har i samarbete med utvalda bartenders låtit tagit…
26 Apr, 2018

Hernö Gin bygger för fortsatt tillväxt och välkomnar fler aktieägare

Whisky och Bourbon Hernö Gin investerar i en fullvärdig besöksanläggning med intilliggande vinterträdgård…
26 Apr, 2018

Mats Palmquist, ny VD på Convini

Övrigt Mat- och dryckesleverantören Convini rekryterar Mats Palmquist som ny VD…
26 Apr, 2018

Kanadensiska Collective Arts släpper uttrycksfull Imperial IPA på alla Systembolag

Whisky och Bourbon Collective Arts Brewing är hyllat för sina brygder och sitt…
26 Apr, 2018

House of Dagmar klär Anna de Codorníu-flaskan i sommar

Vin Det spanska vinhuset Codorníu och det svenska modehuset House of…
26 Apr, 2018

Grillvin från Argentina hos Winefinder - El Enemigo Malbec 2013, 95p

Vin Adrianna Catena, yngsta dottern till Nicolas Catena, gick ihop med…
26 Apr, 2018

En nyhet från Georges Duboeuf

Vin Från den folkkäre producenten Georges Duboeuf kommer nu rosényheten -…
25 Apr, 2018

Uppdrucket vecka 16 med Ulrika Karlsson

Vin Under veckan har det provats viner till den egna krogen…
25 Apr, 2018

Köttbulleutmanaren falafel i ny kostym – Sevan ska ta kikärtan in i husmanskosten med produktnyheter för kyldisken

Mat och Restaurang Sevan utmanar den klassiska köttbullen med det grönare alternativet falafel.…
25 Apr, 2018

Nytt i cigarrväg: Ny cigarrserie från AVO och cigarrmakaren Christian Eiroa på besök

Whisky och Bourbon AVO har nu presenterat en ny cigarrserie, vilken finns tillgänglig…
25 Apr, 2018

Ny citroncider från Irland - Magners Cloudy Lemon släpps på Systembolaget

Whisky och Bourbon Magners Original Irish Cider gjord på färskpressade äpplen är en…
25 Apr, 2018

Sibyllas klassiska burkkorv utökas med kyckling

Mat och Restaurang Nästan 90 år efter lanseringen kommer uppföljaren till Sibyllas kokkorv…
25 Apr, 2018

Kändisviner

Vin Idag kliver vi in i glamourens värld och tar en…
25 Apr, 2018

The Wine Companys sommelier förklarar: Därför ser vinflaskor olika ut

Övrigt Vinflaskor kommer i dag i alla möjliga olika former och…
25 Apr, 2018
Artikelarkivet