Dryckestipset: WaraWara Cabernet Sauvignon

Livets Goda 14 Jun, 2017
Vin CW Wines ligger i Coonawarra, i hjärtat av Sydaustraliens Limestone Coast, där man har anläggning och egna vingårdar. Producenten är sedan 2004 ägd av familjen Tranter och vinmakaren heter Ben Wurst. Och med ett gott resultat i blindprovningen så blir det så att i veckans Dryckestips hittar ni Systembolagsnyheten WaraWara Cabernet Sauvignon 2015, vilken lagrats i 14 månader på franska ekfat (mellan 1-5 år gamla) innan buteljering.

2015 WaraWara Cabernet Sauvignon
Det här vinet gör inte ont i själen och är lätt att tycka om. Just det här med ”tycka om” anser vi är själva essensen här. Vi provar ett vin, vi smackar, fjollar oss och håller på och vi provar om och konstaterar till slut att ”det här känns inte homogent, kvalitativt eller bra” eller ”det här känns bra, sitter rätt, kvalitativt, det här tycker vi om”. För att korta ner och förenkla processen skriftligt nu.  
Så igen, det här tycker vi om och vi inbillar oss att många andra så också kommer att göra. De varsamt örtiga balsamicotonerna liksom stjälk och eukalyptus förnimmelserna ligger snyggt och balanserat i legeringen med mörkmurrig vinbärsfrukt, kaffe och plommon som bär en snyggt syrligt färgad sötma och hintar från rostade fat. Vinet har karaktär, bjuder på ett fästande tuggmotstånd och det är ett fräscht, juicy sådant och det finns en mineralisk hörnsten i vinet liksom bra längd i avslut.
WaraWara är summerat ett gott (nu är vi där igen) vin som uppför sig riktigt bra i prisklassen och som dessutom blir till en god vän i matchningar med mat. Vi tänker i grillbanor nu. Så, för 238 riksdaler får vi två flaskor kvalitativt och bra vin till arbetet framför grillen, sedan behövs det bara några fler buteljer till eventuella gäster också…    

88 poäng / Livets Goda

2015 WaraWara Cabernet Sauvignon
Nr 6868, (75 cl), 119 kr, 14%  
Coonawarra, Australien 

Servering Servera svalt och gärna till vilt och nötkött av dess olika slag, eller till en krämig pastarätt.   


Belle Epoque Edition Automne 2006 - en rosé cuvée i limiterad utgåva om 48 exemplar

Vin Belle Epoque Edition Automne 2006 är säsongens andra limiterade utgåva…
18 Oct, 2017

Specialbilaga The Penfolds Collection 2017 - ute nu!

Vin Nu är den här! Vår specialbilaga om Penfolds och vinerna…
17 Oct, 2017

Spottswoode´s, Napas Margaux - Sant eller falskt?

Vin Med otrolig och imponerade komplexitet, täthet och fokus, så gläds…
16 Oct, 2017

Ardbeg lanserar sällsynt 23-åring från destilleriets mörkaste tid

Whisky och Bourbon I början av november lanseras Ardbeg Twenty Something. En 23…
16 Oct, 2017

Åter i lager! - Sjörövarrom med stil - 91 poäng till J Bally 7 Ans Pyramide

Whisky och Bourbon I början av veckan så tipsade vi er om J…
10 Oct, 2017

Uppdrucket vecka 40

Vin Vive la France! Goda viner som sparats några år, ett…
13 Oct, 2017

D.E.W. and Brew väcker liv i klassisk irländsk tradition

Whisky och Bourbon Att dricka whiskey tillsammans med öl är en gammal irländsk…
13 Oct, 2017

Årets Sill 2017 med smak av O.P.Anderson

Whisky och Bourbon När Klädesholmen och Salt & Sill i år presenterade Årets…
13 Oct, 2017

Svensk vodka bäst i Asien

Whisky och Bourbon Purity Vodka från Ellinge har vunnit det högsta priset i…
12 Oct, 2017

Smakrikt bröd blir till öl av Paul Svensson och Melleruds

Whisky och Bourbon Höstens mest spännande gastronomiska samarbete är signerat Paul Svensson, Fotografiskas…
12 Oct, 2017

Imperial IPA – en ny ale signerad Fuller’s nya bryggmästare

Whisky och Bourbon Efter succén med lanseringen av Fuller’s Past Masters kommer nu…
12 Oct, 2017

The Macallan introducerar Edition No.3, limiterad utgåva

Whisky och Bourbon The Macallan presenterar stolt Edition No.3 – en ny limiterad…
11 Oct, 2017
Artikelarkivet