Dryckestipset: WaraWara Cabernet Sauvignon

Livets Goda 14 Jun, 2017
Vin CW Wines ligger i Coonawarra, i hjärtat av Sydaustraliens Limestone Coast, där man har anläggning och egna vingårdar. Producenten är sedan 2004 ägd av familjen Tranter och vinmakaren heter Ben Wurst. Och med ett gott resultat i blindprovningen så blir det så att i veckans Dryckestips hittar ni Systembolagsnyheten WaraWara Cabernet Sauvignon 2015, vilken lagrats i 14 månader på franska ekfat (mellan 1-5 år gamla) innan buteljering.

2015 WaraWara Cabernet Sauvignon
Det här vinet gör inte ont i själen och är lätt att tycka om. Just det här med ”tycka om” anser vi är själva essensen här. Vi provar ett vin, vi smackar, fjollar oss och håller på och vi provar om och konstaterar till slut att ”det här känns inte homogent, kvalitativt eller bra” eller ”det här känns bra, sitter rätt, kvalitativt, det här tycker vi om”. För att korta ner och förenkla processen skriftligt nu.  
Så igen, det här tycker vi om och vi inbillar oss att många andra så också kommer att göra. De varsamt örtiga balsamicotonerna liksom stjälk och eukalyptus förnimmelserna ligger snyggt och balanserat i legeringen med mörkmurrig vinbärsfrukt, kaffe och plommon som bär en snyggt syrligt färgad sötma och hintar från rostade fat. Vinet har karaktär, bjuder på ett fästande tuggmotstånd och det är ett fräscht, juicy sådant och det finns en mineralisk hörnsten i vinet liksom bra längd i avslut.
WaraWara är summerat ett gott (nu är vi där igen) vin som uppför sig riktigt bra i prisklassen och som dessutom blir till en god vän i matchningar med mat. Vi tänker i grillbanor nu. Så, för 238 riksdaler får vi två flaskor kvalitativt och bra vin till arbetet framför grillen, sedan behövs det bara några fler buteljer till eventuella gäster också…    

88 poäng / Livets Goda

2015 WaraWara Cabernet Sauvignon
Nr 6868, (75 cl), 119 kr, 14%  
Coonawarra, Australien 

Servering Servera svalt och gärna till vilt och nötkött av dess olika slag, eller till en krämig pastarätt.   


Stefano Catenacci invald i Hall of Fame

Mat och Restaurang Utmärkelsen I främsta rummet – Visitas Hall of Fame tilldelas…
24 Apr, 2018

Brännland Cider släpper Just Cider

Whisky och Bourbon Brännland Cider startade med idèn om att göra en enkel,…
23 Apr, 2018

​23 dagar kvar till den stora finalen i Milano – världens bästa unga kock ska koras

Mat och Restaurang 21 talangfulla unga kockar från hela världen tävlar om titeln…
19 Apr, 2018

Svenska mästerskapet för sommelierer

Vin 6 maj avgörs årets svenska mästerskap i sommellerie på At…
18 Apr, 2018
Artikelarkivet