Efter sommarens succé - Scan släpper ännu en Gårdsmiddag

Mat och Restaurang Efter sommarens succé - Scan släpper ännu en Gårdsmiddag I sommar har Scan bjudit in till fyra Gårdsmiddagar runt om i Sverige. På grund av särskilt stort intresse släpper Scan nu en extra avslutande middag på samarbetsgården Skattmansö, strax utanför Uppsala. Prisade restaurang AG står för menyn komponerad med Sveriges bästa kött i fokus.

Sommaren har knappt börjat men redan har Scans middagsupplevelse Gårdsmiddag tagit alla köttfantaster med storm. Konceptet som hade premiär den 20 maj på gården Skattmansö, har därefter turnerat runt i Sverige på gårdar strax utanför Göteborg och Malmö och kommer även till Linköping den 12 augusti. Gårdsmiddagarna, som tar emot 100 gäster per tillfälle, sålde snabbt slut efter biljettsläppet i början på sommaren. Nu släpper Scan en till middag som äger rum den 19 augusti och håller till där allt startade – på gården Skattmansö i Uppland, ca en timme från Stockholm.

”Gårdsmiddag som koncept tillåter oss att visa upp hela vår verksamhet på ett naturligt sätt med köttet i fokus. Allt kött som Scan producerar kommer från svenska gårdar och tillsammans med våra bönder har vi länge varit en del av svensk landsbygd och mattradition. Med inramningen Gårdsmiddag vill vi visa att ursprung, god djurhållning och kreativ tillagning tillsammans utgör kärnan i äkta matglädje.” säger Anna Lind, Program Manager på Scan.

Om Scan Gårdsmiddag 2017
Scan Gårdsmiddag sker i samarbete med Restaurang AG, TOSO, Holy Smoke BBQ och Johannes Kök. Konceptet består av en matresa under sommaren med ett stopp på respektive gård. Alla fyra gårdar som är värdar för Gårdsmiddag är utvalda samarbetsgårdar och levererar i dag kött till Scan. Samtliga menyer har köttet i fokus men skiljer sig åt för att på så vis ge varje Gårdsmiddag en egen prägel och skapa fem olika kvällar som speglar respektive restaurang, gård och landskapet där gården verkar.


Schema för sommarens Gårdsmiddag:
• Den 20 maj: Matresan började på gården Skattmansö i Mälardalen där prisade Restaurang AG stod för menyn.
• Den 10 juni: Därefter gick stafettpinnen vidare till gården Bänatorp strax utanför Göteborg. TOSO höll i middagen med asiatiska influenser.
• Den 17 juni: Gårdsmiddag kom till Malmö och gården Börringe. Holy Smoke BBQ, nominerade till Sveriges bästa krog 2017, stod för smakerna som gick i rökens tecken.
• Den 12 augusti: Konceptet når gården Stora Greby strax utanför Linköping. Restaurangen Johannes Kök serverar en lokal grillmeny med bland annat Svensk Rapsgris från Scan.
• Den 19 augusti: Matresan avslutas på gården Skattmansö i Mälardalen där prisade Restaurang AG åter står för menyn.


Kommentera


Terroiren avgör också hur kaffet smakar - En intervju med Fredrik, grundare Kafferosteriet Koppar

Övrigt Likheter mellan drycker är slående och på senare tid har ni kanske märkt att vi på Livets Godas redaktion snöat…
22 Sep, 2017

Livets Goda lagar mat; Grillade kycklingvingar, rostad potatis med bacon och västerbottensost

Mat och Restaurang I dagarna har Livets Goda stått vid spisen igen, och denna gång har vi lagat grillade kycklingvingar, rostad potatis med…
22 Sep, 2017

Konstnären JonOne designar Hennessy VS i begränsad upplaga

Whisky och Bourbon Hennessy är stolta att presentera den kände konstnären JonOne som designer av 2017 års Hennessy Very Special Limited Edition. Den…
22 Sep, 2017

LG-Tipsar: Zenato Alanera Veronese 2015

Vin Sedan 1960 har Zenato skapat viner från Valpolicellaområdet och än idag drivs företaget inom familjen med Alberto Zenato (son till…
22 Sep, 2017

Miltonduff och Glenburgie – sällsynta droppar från Ballantine’s lanseras som single malter

Whisky och Bourbon I höst gör de "solokarriär": Miltonduff och Glenburgie. Dessa två destillerier har varit grundpelarna bland många ingredienser i Ballantine’s berömda…
21 Sep, 2017

Imponerande från Västerbotten - Livets Goda provar Brännland Iscider

Vin Livets Goda har till och från de senaste åren följt Andreas Sundgrens utveckling med hans Brännland Cider uppe i Västerbotten.…
21 Sep, 2017

Winemakers Dinner med Bollinger och importören Arvid Nordquist på At Six i Stockholm

Vin Sagan om Bollinger började redan 1829 med en äventyrlig aristokrat och två vinexperter. Men det skulle bli en kvinna som…
21 Sep, 2017

Livets Goda lagar mat; Pappardelle kantareller och mustig sås

Vin I dagarna har Livets Goda stått vid spisen igen, och denna gång har vi lagat en härlig papardelle med kantareller…
20 Sep, 2017

10 måste-köptips inför lanseringen imorgon på Systembolaget

Vin Premium Morgonens lansering innehåller många riktigt bra favoriter. Om möjlighet ges, köp varenda butelj och njut under kommande höst och vintermånader.…
21 Sep, 2017

Faustino i gastronomiskt partnerskap med spansk stjärnkock

Vin Vinproducenten Faustino har nyligen lanserat ett spännande projekt tillsammans med Eneko Atxa, en av Spaniens hetaste kockar. Projektet Taste the…
21 Sep, 2017

Nu släpps årgångarna 1947 och 1957 från Domaine Cazes i Systembolagets webbportal

Vin Ett fåtal flaskor av årgångarna 1947 och 1957 från Domaine Cazes unika Rivesaltes-samling släpps exklusivt den 21:a September på Systembolagets…
20 Sep, 2017

Tips från Svensk gös: Kockens bästa tips - gös i paket

Mat och Restaurang När kocken och köksmästaren Stefan Ekengren väljer fisk blir det helst gös från Hjälmaren eller Mälaren. Svensk gös är en…
20 Sep, 2017

Världens bästa sangiovese? Dags för ny läsarprovning med Livets Goda!

Vin I dagarna gick vi ut med smyginformation till medlemmarna i Livets Godas Vinklubb om den kommande läsarprovningen med Livets Goda.…
20 Sep, 2017

Sista flaskorna av Kilchoman Loch Gorm 2017

Whisky och Bourbon Kilchoman Loch Gorm 2017 är en utgåvan i samlarformat från det lilla gårdsdestilleriet Kilchoman, som tillhör ett av de allra…
19 Sep, 2017

Blossa 17 möter Old Delhi - Mango, spiskummin och chili smaksätter

Vin Varje år reser Blossa till en ny plats för att hämta inspiration till årets glögg. 2017 har koordinaterna ställts in…
19 Sep, 2017

Sju höstdagar och sju höstviner kring 91 poäng

Vin Premium Deppa inte för att sommaren vinkat farväl och att de mörka höstkvällarna infunnit sig. Den här tiden njuter vi istället…
19 Sep, 2017

Jakten på den perfekta koppen kaffe - en intervju med Kaveh Azizan, SM-Barista

Övrigt Sedan första dagen i Kafferosteriet Koppars historia så är det Kaveh Azizian som överser alla rostningar. Inte bara är han…
19 Sep, 2017

Prissänkt riesling från Weingut Fritz Ekkehard Huff hos Winefinder

Vin Christine och Jermey Bird-Huff tillhör "Generation Riesling", vilket är en sammanslutning för unga tyska vinmakare som fokuserar på riesling och…
19 Sep, 2017

Premiär för vinnarölen Mika´s Choice - framröstad av tusentals svenska ölälskare

Whisky och Bourbon 6 oktober lanserar Innis & Gunn Mika’s Choice, vinnarbidraget från öltävlingen Imagine & Gunn. Mika Jeppsson från Sölvesborg deltog i…
18 Sep, 2017

Årets exklusiva samlarutgåva från Jura - Tastival 2017

Whisky och Bourbon ”Feis Isle” är en veckas lång festival på de skotska öarna Islay och Jura. Varje destilleri på dessa öar tilldelas…
18 Sep, 2017
Artikelarkivet