Efter sommarens succé - Scan släpper ännu en Gårdsmiddag

Livets Goda 20 Jun, 2017
Mat och Restaurang Efter sommarens succé - Scan släpper ännu en Gårdsmiddag I sommar har Scan bjudit in till fyra Gårdsmiddagar runt om i Sverige. På grund av särskilt stort intresse släpper Scan nu en extra avslutande middag på samarbetsgården Skattmansö, strax utanför Uppsala. Prisade restaurang AG står för menyn komponerad med Sveriges bästa kött i fokus.

Sommaren har knappt börjat men redan har Scans middagsupplevelse Gårdsmiddag tagit alla köttfantaster med storm. Konceptet som hade premiär den 20 maj på gården Skattmansö, har därefter turnerat runt i Sverige på gårdar strax utanför Göteborg och Malmö och kommer även till Linköping den 12 augusti. Gårdsmiddagarna, som tar emot 100 gäster per tillfälle, sålde snabbt slut efter biljettsläppet i början på sommaren. Nu släpper Scan en till middag som äger rum den 19 augusti och håller till där allt startade – på gården Skattmansö i Uppland, ca en timme från Stockholm.

”Gårdsmiddag som koncept tillåter oss att visa upp hela vår verksamhet på ett naturligt sätt med köttet i fokus. Allt kött som Scan producerar kommer från svenska gårdar och tillsammans med våra bönder har vi länge varit en del av svensk landsbygd och mattradition. Med inramningen Gårdsmiddag vill vi visa att ursprung, god djurhållning och kreativ tillagning tillsammans utgör kärnan i äkta matglädje.” säger Anna Lind, Program Manager på Scan.

Om Scan Gårdsmiddag 2017
Scan Gårdsmiddag sker i samarbete med Restaurang AG, TOSO, Holy Smoke BBQ och Johannes Kök. Konceptet består av en matresa under sommaren med ett stopp på respektive gård. Alla fyra gårdar som är värdar för Gårdsmiddag är utvalda samarbetsgårdar och levererar i dag kött till Scan. Samtliga menyer har köttet i fokus men skiljer sig åt för att på så vis ge varje Gårdsmiddag en egen prägel och skapa fem olika kvällar som speglar respektive restaurang, gård och landskapet där gården verkar.


Schema för sommarens Gårdsmiddag:
• Den 20 maj: Matresan började på gården Skattmansö i Mälardalen där prisade Restaurang AG stod för menyn.
• Den 10 juni: Därefter gick stafettpinnen vidare till gården Bänatorp strax utanför Göteborg. TOSO höll i middagen med asiatiska influenser.
• Den 17 juni: Gårdsmiddag kom till Malmö och gården Börringe. Holy Smoke BBQ, nominerade till Sveriges bästa krog 2017, stod för smakerna som gick i rökens tecken.
• Den 12 augusti: Konceptet når gården Stora Greby strax utanför Linköping. Restaurangen Johannes Kök serverar en lokal grillmeny med bland annat Svensk Rapsgris från Scan.
• Den 19 augusti: Matresan avslutas på gården Skattmansö i Mälardalen där prisade Restaurang AG åter står för menyn.


Esperanto tar farväl

Mat och Restaurang Efter totalt 13 år lägger Esperanto tillsammans med sina systerrestauranger…
21 Jun, 2018

Ny rapport: Fattigdom och lidande bakom vår mat

Mat och Restaurang I en livsmedelsindustri som går med miljarder dollar i vinst…
21 Jun, 2018

Sveriges bästa hantverkscider korad

Vin Nu är Sveriges bästa hantverkscider korad. Det är Spritmuseum som…
20 Jun, 2018

Nu är det klart – här är finalisterna i Årets Kock 2018

Mat och Restaurang Under kvalets andra dag har de 16 tävlande genomfört ett…
20 Jun, 2018

Besök Bordeaux i skördetider - Exklusiv vinresa med Winefinder.se

Vin I april genomförde Winefinder sin första Premiumresa någonsin, då en…
20 Jun, 2018

Årets stora Bordeauxprovning - Biljetter släppta

Vin Nu är det snart dags för årets stora händelse för…
20 Jun, 2018

Sverige och Norges skickligaste cocktailskapare är korade - utsedd av The North, The Cooper & The Men of Tain by Glenmorangie

Whisky och Bourbon I söndags, den 17 juni, hölls finalen av The North,…
19 Jun, 2018

2008 Cristal, "min bästa hittills" säger Roederers källarmästare

Vin -Det här året markerar min 30:e skörd hos Roederer, och…
19 Jun, 2018

Dags för Årets Stora Bordeauxprovning 2018

Vin För åttonde året i rad bjuder Winefinder in till Årets…
19 Jun, 2018

VASA Bryggeri börjar med öl; återlanserar det gamla varumärket Sundsvalls Öl

Whisky och Bourbon VASA Bryggeri återlanserar nu det nostalgiframkallande och lokala varumärket Sundsvalls…
18 Jun, 2018

Silver till Sverige i kock-EM

Mat och Restaurang Det blev tre nordiska länder på pallen i Bocuse d’Or…
17 Jun, 2018
Artikelarkivet