Ekorekord för Coop under första halvåret 2017

Livets Goda 29 Aug, 2017
Mat och Restaurang Coops försäljning av ekologiska varor slog rekord under första halvåret 2017. Nya siffror visar att ekoandelen steg till 10,3 procent, vilket överträffar Coops tidigare toppnotering från 2016.

Den nya ekoandelen överträffar den tidigare toppnoteringen från första halvåret 2016 som landade på 10,1 procent. Coops ekoandel ligger därmed betydligt högre än genomsnittet på den svenska livsmedelsmarknaden som uppgick till 8,7 procent under förra året enligt Ekowebbs marknadsundersökning.

– Att fler kunder lägger mer ekologiska varor i sina kundkorgar är väldigt roligt. Vi ser även att ekologiskt med fokus på svenska, lokala råvaror blir ännu viktigare. Vi kommer fortsätta att driva ekoförsäljningen. Vi fortsätter arbetet med att förbättra vårt ekologiska sortiment ytterligare så att det blir ännu enklare för våra kunder att fatta ett grönt beslut, säger Louise König, hållbarhetschef Coop Sverige.

Stockholms län, Östergötland och Uppsala län störst i Sverige på eko
Den högsta ekoandelen i landet har Stockholms län, Uppsala län och Östergötland. I Stockholms län utgörs 14 procent av försäljningen av ekologiskt märkta produkter och i Uppsala län och Östergötland var den 11,1 procent. Bland butikerna har Coop Järna den högsta ekoandelen på hela 39 procent under första halvåret 2017. Med andra ord mer än var tredje vara som såldes på Coop Järna under första halvåret 2017 ekologisk. Ekologiska produkter är också väldigt populära i Coops e-handel där ekoandelen uppgick till 19,2 procent.


Bananer, ägg och matfett mest populära
Under förra året utökade Coop sitt ekologiska livsmedelssortiment med nära 500 produkter. Breddningen av ekosortimentet fortsätter och under våren har exempelvis Coops egna varumärke Änglamark lanserat två nya glassorter och tre nya sillsorter. De mest populära ekologiska varorna är bananer, ägg och matfett.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet