En elegant och odyr skräll - Esprit Barville Brotte 2015, 90p!

Livets Goda 4 Oct, 2017
Vin Maison Brotte är ett familjeföretag i femte generationen som grundades 1931 i hjärtat av Châteauneuf-du-Pape. Grenache spelar huvudrollen tillsammans med instick av syrah och vinifieringen/lagringen sker på 100 år gamla ekfat. Vingårdsarbetet sker med hållbara metoder och hård selektering för ökad koncentration. I veckans LG tipsar har Esprit Barville Brotte vår uppmärksamhet.

OBS: Trälådorna är nu slutsålda, men naturligtvis går vinet fortfarande att beställa styckvis

Livets Goda om 2015 Esprit Barville Brotte Côtes du Rhône
Ett vin som skönt otåligt bjuder till och charmar inbjudande på en gång. Ursprungstydliga körsbär och mörka vildhallon sätter sig lydigt på lagbänken tillsammans med florala vindar, lakrits och en läcker småstenig mineralitet lägger bra ridå liksom diskreta tanniner som håller snygg, välvillig skärpa och vinet utstrålar en sensuellt feminin kraft.

Det är ett transparent och elegant vin med bra längd i frukten, som klingar av riktigt snyggt. Denna vintripp är inte alltför krävande eller ”bombastiskt”, men har en fin närvaro och bra fruktkänsla. Ett perfekt lunchvin i farten, som vi brukar uttrycka det och en mindre skräll när vi ser till poängen kontra insatsen!

90 poäng / Livets Goda

2015 Esprit Barville Brotte Côtes du Rhône
Art.nr 73651, (750 ml) 13,5%, 109 kr
Côtes du Rhône, Frankrike

 


Artikelarkivet